:

távközlés archívum - 2008 november

2008
november

0

Korlátlan mobilnet opció a T-Mobile-nál is

2008. november 28. 13:32

Decembertől a T-Mobile-nál is köthetnek korlátlan adatforgalmat tartalmazó mobilinternet-előfizetést a cég ügyfelei, így mostantól mindhárom hazai mobilszolgáltató kínálatában szerepel ilyen konstrukció. A T-Mobile két versenytársától eltérően nem egy új, adatforgalmi korlát nélküli csomagot vezetett be kínálatába, hanem opcióként kínálja a lehetőséget már meglévő csomagjaihoz.

0

Atlantic Records: 51 százalék bevétel a digitális zenei eladásokból

2008. november 26. 12:03

Az 1995-ben megszületett MP3 szabvány eddigi 13 éve alatt a zenei kiadók mumusává vált. A CD-eladások szempontjából csapás, a felhasználók számára viszont a kor igényeinek megfelelő univerzális formátum lett. A kiadók csak az elmúlt évekre értették meg, hogy nem tudnak szembemenni az árral, tehát digitális alapokra helyezve kellett kitalálniuk egy új terjesztési üzleti modellt. Az elkésett felismeréshez kapcsolódó legnagyobb kérdés az volt, hogy az egyébként zuhanó CD-eladásokból származó bevételeket mikor haladja meg a digitális, többnyire MP3-alapú értékesítés.

0

Felvásárlásainak köszönheti kiváló eredményeit az Externet

2008. november 20. 15:34

Az első három negyedévben 68 százalékkal 2,3 milliárd forint fölé növelte árbevételét az Externet. A 947 millió forintos növekedésből 238 millió forint organikus bővülés, a többi az akvizícióknak köszönhető. A vállalat elnök-vezérigazgatója, Pórffy András szerint a hirtelen megromlott gazdasági környezet ellenére tartható az idei bevételi terv.

0

Mégis beszkennelhet minden könyvet a Google

2008. november 20. 09:31

A tegnapi napon a manhattani bíróság jóváhagyta az amerikai könyvszerzők és kiadók illetve a Google között köttetett peren kívüli megállapodást. A szöveg értelmében mindkét fél jól jár, hiszen a Google fizet a szerzői jogaikat féltő kiadóknak 125 millió dollárt, ők pedig nem bánják többé, hogy másolásvédelem nélkül lehet a műveiket megtalálni online, a Google oldalain. A keresőóriás ezáltal a könyvpiacra is befúrhatja magát, melynek pénzügyi részleteibe is bepillantást enged a bírósági megállapodás szövege.

0

Ismét befolyásos európai szervezet vezetését bízták az NHH elnökére

2008. november 19. 18:03

Az Európai Bizottság által 2002-ben létrehozott rádiófrekvencia-politikával foglalkozó csoport, az RSPG (Radio Spectrum Policy Group) szerdán Brüsszelben Pataki Dánielt, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) vezetőjét választotta elnökévé, közölte ma a szervezet.

0

Netbook és mobilnet együtt - végre Magyarországon is

2008. november 19. 13:20

A karácsonyi dömpingre időzítve a T-Mobile a hazai operátorok közül elsőként kínál netbookot mobilinternet csomagjai mellé. A lehetőség jó ideje adott, hiszen több olyan netbook készülék is szerepel a piacon, mely beépített 3G/HSDPA modemet is tartalmaz, gyakorlatilag tökéletes iskolapéldáját szolgáltatva a teljes értékű böngészés, internetezés és a mobilitás összekapcsolásának.

0

Múlt századi lesz az új szerzői jogi törvény?

2008. november 18. 15:15

Továbbra sem büntetetik az audiovizuális tartalmak magáncélú letöltését és továbbra is magasak maradnak az adathordozókra kivetett jogdíjak -- döntött az országgyűlés a készülőben lévő új szerzői jogi törvényhez benyújtott módosító indítványokról. Pettkó András (MDF), az informatika ügyét leginkább szívén viselő parlamenti képviselő szerint az új törvény nem veszi figyelembe, hogy már átléptünk a XXI. századba, amennyiben elfogadásra kerül, újabb évekre konzerválódhat a mostani helyzet.

0

A TvNetWork is indul a mobilszolgáltatói licencért

2008. november 17. 17:55

Újabb telekom szereplő jelentette be indulását a nemrég meghirdetett mobil frekvenciapályázaton. A TvNetWork közleményben tudatta, hogy megvásárolta a Nemzeti Hírközlési Hivatal pályázati kiírását, és eldöntötte, hogy be is kívánja nyújtani igényét a GSM/UMTS/HSPA licencért.

0

Háromnegyedével csökkent a spamek száma, miután lekapcsoltak egy hírhedt szolgáltatót

2008. november 14. 13:55

Drasztikusan csökkent globálisan a kéretlen reklámlevelek száma, miután egy kaliforniai webhoszting szolgáltató szervereit leállították ezen a héten kedden. A sajtóban megjelent hírek szerint a lefülelt szolgáltató igazi virtuális bűnbarlangot üzemeltetett, ahol a hamisított gyógyszereket kínáló spamektől a gyerekpornóig minden téma előfordult. A lekapcsolást követően pedig egyik pillanatról a másikra 75 százalékkal esett a spam-forgalom.

0

Folytatódik a megapixelháború: 12,5 megapixeles fotómobilok várhatók

2008. november 14. 11:14

Közel sem ért véget a megapixelháború, melyben a fényképezőgépek mellett ma már a mobiltelefonok is megmérkőznek egymással. A Sony ma új lendületet vett legújabb, mobiltelefonokba szánt képérzékelő szenzoraival és kameramoduljaival, melyek legnagyobb felbontású változatával 12,5 megapixeles fényképek is készíthetők.

0

Duplázódott a letöltési sebesség a T-Mobile hálózatán

2008. november 11. 15:42

14,4 Mbps-re növelte a T-Mobile 3G/HSDPA hálózatán az elméleti maximális letöltési sebességet. A cég beszámolója szerint a bővítések továbbra is gyors ütemben zajlanak, így jelenleg az ország 253 településén, a lakosság 64 százalékát éri el a mobil szélessávú szolgáltatás.

0

Korlátlan mobilnet-csomagot vezet be a Pannon is

2008. november 10. 15:52

November 11-től a Pannon is kínál korlátlan forgalmi keretet biztosító csomagot, ezzel együtt megjelenik a szolgáltató kínálatában egy egészen újszerű, napszakokhoz kötött konstrukció is. A korlátlan forgalmi keret persze csak a mobilszolgáltatók fogalomhasználata szerint korlátlan, hiszen ez a csomag sem foglalja magába a fájlcserélő hálózatok által generált adatmozgást.

0

Érkeznek a CCD szenzoros fotómobilok

2008. november 10. 14:38

A Sharp fejlesztette a japán SoftBank mobilszolgáltatónak azt a nyolc megapixeles fotómobilját, melyben a jelenleg általános CMOS képérzékelő helyett CCD típusú szenzor látja el a képkészítési feladatokat.

0

Megállt a magyar xDSL-piac

2008. november 6. 13:21

Az év első kilenc hónapjában alig bővült az xDSL-vonalak száma Magyarországon, mostanra pedig gyakorlatilag teljesen megállt a piac növekedése, legalábbis ez derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság rendes havi gyorsjelentéséből és a legnagyobb magyar szolgáltató, a Magyar Telekom ma közzétett negyedéves jelentéséből. Közben a kábelszolgáltatók aratnak, különösen a lokális, kisebb vállalkozások erősödése jellemző az utóbbi időszakban.

0

Elhagyta a GTS-Datanetet Szathmári Géza

2008. november 5. 15:31

November 1-én távozott a GTS-Datanet éléről Szathmári Géza, aki 15 éve vezette a céget, neve gyakorlatilag összefonódott a távközlési vállalattal.

0

Ötven megabites letöltési sebességet kínál az Externet új PowerDSL csomagja

2008. november 5. 12:14

Az Externet üzleti ügyfelei november elejétől egy új, az eddigieknél lényegesen gyorsabb DSL-alapú internetkapcsolatra is előfizethetnek: a cég az eddigi PowerDSL-kínálat mintájára bevezeti a két VDSL-vonalat összekapcsoló csomagját, mellyel akár 50 megabit/másodperces letöltési sebesség is elérhető.

0

Megérkeztek az Olympus E-30 technikai részletei

2008. november 5. 11:38

Az Olympus tegnap bejelentette a középkategóriába szánt tükörreflexes gépvázát, az E-30-at, mely a Nikon D90 és a Canon EOS 50D ellenfele lehet. A tegnapi szűkszavú sajtóbejelentés most kiegészül a bővebb technikai részletek ismertetésével.

0

Középkategóriás tükörreflexes gép az Olympustól: itt az E-30

2008. november 4. 10:09

Az Olympus tükörreflexes gépváz-kínálatában eddig nem akadt olyan modell, mely sikeresen vehette volna fel a versenyt a középkategóriába eső gépvázakkal, melyeket az E-400-as és E500-as sorozat alulról, az E-3 pedig felülről közelített.