Szerző: Bányai György

2008. június 23. 10:26

A Motorola bemutatta 5 megapixeles fotómobilját

A Motorola új, ZN5 fotómobiljáról már korábban is szivárogtak ki nem hivatalos információk, ezen felül fotókat is láthattunk már róla. A telefon bejelentését a gyártó tegnap este Pekingben hivatalosan is megejtette. A Motorola ZN5 a telefongyártó első olyan készüléke, amelyet a Kodakkal karöltve fejlesztett, a Kodak a képérzékelőt, illetve a komplett képalkotó modult adta a vékony mobilba. A mobil legelőször júliusban a kínai piacon jelenik meg, Európába még idén, az év végén érkezhet eddig még nem ismertetett fogyasztói áron.

HIRDETÉS

[HWSW] A Motorola új, ZN5 fotómobiljáról már korábban is szivárogtak ki nem hivatalos információk, ezen felül fotókat is láthattunk már róla. A telefon bejelentését a gyártó tegnap este Pekingben hivatalosan is megejtette. A Motorola ZN5 a telefongyártó első olyan készüléke, amelyet a Kodakkal karöltve fejlesztett, a Kodak a képérzékelőt, illetve a komplett képalkotó modult adta a vékony mobilba. A mobil legelőször júliusban a kínai piacon jelenik meg, Európába még idén, az év végén érkezhet eddig még nem ismertetett fogyasztói áron.

A ZN5 öt megapixeles képeket készíthet, a témát xenon vaku is megvilágíthatja. A fotók elkészülte után számos szoftveres lehetőség áll a rendelkezésünkre, ezek között -- ahogy a Sony Ericsson újabb fotómobiljaiban is -- még panorámakép-összeillesztőt is találunk. A Kodak a készüléket internetes fotómegosztó szolgáltatásával, a Kodak Galleryvel is megtámogatja, a Motorola pedig a Facebookra és egyéb közösségi oldalakra könnyíti meg a mobilra telepített ShoZu alkalmazásával a képfeltöltést.

A ZN5-ben vezeték nélküli hálózati csatolót találunk, amelyet sajnos nem egészít ki 3G képesség, így a hotspotok vonzköréből kikerülve nem áll rendelkezésre a HSDPA adatátvitel sem, ezért kissé furán hat a bejelentés során hangoztatott, csak a Wi-Fi adatátvitelre alapozó "built for share" szlogen. A mobil mindemellett rendelkezik HTML böngészővel, Bluetooth 2.0 adóvevővel és a Motorola ModeShift billentyűzetével -- csak az épp aktuális funkciókhoz tartozó feliratok jelennek meg a gombsoron -- ellátott MP3 lejátszóval is.

Motorola ZN5

A Kodak új fejlesztése a kisebb fizikai méretekkel megáldott, vékonyabb mobiltelefonokban is elérhetővé teszi a nagy felbontású, kitűnő képminőséget. Az új CMOS képérzékelőt alapjairól tervezték újra, a képpontok távolsága az eddigi 1,7 helyett mindössze 1,4 mikron. A KAC-05020 képérzékelő a Kodak tavaly júniusban bejelentett új színszűrőjét alkalmazza, amely részben eltér Dr. Bryce Bayer, a Kodak mérnöke által 1976-ban fejlesztett Bayer mintától. Az új minta CCD és CMOS érzékelőkön egyaránt alkalmazható, és variálható is, de nyolc képpont esetén kettő a zöld színt, egy-egy pedig a kéket és a vöröset, a maradék négy pedig -- ellentétben a Bayer mintától -- a teljes színskálát érzékeli.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 16:40

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.