Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Zöld szellemben készültek a Samsung új telefonjai

Ady Krisztián, 2008. június 16. 13:41
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Techworld] Két új mobiltelefont mutatott be a Samsung, melyek zöld szellemben születtek, a készülékekben felhasznált műanyagokat növényi alapból, kukoricából készítették. A W510 a koreai gyártó első ilyen telefonja, mely emellett mentes olyan kártékony nehézfémektől is, mint az ólom, vagy a higany.

hirdetés
[Techworld] Két új mobiltelefont mutatott be a Samsung, melyek "zöld szellemben" születtek, a készülékekben felhasznált műanyagokat növényi alapból, kukoricából készítették. A W510 a koreai gyártó első ilyen telefonja, mely emellett mentes olyan kártékony nehézfémektől is, mint az ólom, vagy a higany.

A kukorica-alapú műanyag legalább olyan tartós rövid távon, mint kőolajszármazékból készített elődje, azonban idővel teljesen lebomlik, így nem szennyezi a környezetet. Több gyártó dolgozik hasonló anyagon, többek között az NEC és a Fujitsu Siemens Computers, mely noteszgépeinél is felhasználja ezeket az új műanyagokat. A kutatásokat nem csak a környezettudatosság sürgeti, hanem az emelkedő kőolajárak is, melyek a hagyományos műanyagokat is egyre drágábbá teszik.

A Samsung másik kukorica-alapú telefonja az F268, mely az első olyan készüléke a gyártónak, ami figyelmeztet, ha az akkumulátor teljesen feltöltött, és a készülék töltőjét ki lehet húzni a konnektorból -- ezzel is energiát lehet spórolni. Az F268 mobil nem tartalmaz semmilyen PVC- vagy BFR-alapú (tűzállóságot növelő) anyagot, melyek hasznosak, de igen kártékonyak a környezetre.

Samsung W510
Samsung W510

A Samsung tervei szerint tovább bővíti majd a környezetbarát termékcsaládot, de egyelőre nem árult el részleteket ezzel kapcsolatosan. Az európai felhasználók nem csak a zöldebb készülékekkel, de az ezt szem előtt tartó csomagolással is találkozhatnak majd. A Samsung 2010-ben már minden mobilkészülékénél megszabadulna a PVC- és BFR-tartalmú anyagoktól.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!