Szerző: Bányai György

2008. június 5. 14:28

Másodpercenként 300 képet lő a Sanyo új kamerája

A Sanyo frissített Xacti sorozatán, amelynek legújabb tagja számos extra lehetőséggel örvendeztetheti meg majd használóját. Az újdonság többek között alkalmas másodpercenként 300 képkockát rögzíteni, emellett rendelkezik arckövető üzemmóddal is.

[HWSW] A Sanyo frissített Xacti sorozatán, amelynek legújabb tagja számos extra lehetőséggel örvendeztetheti meg majd használóját. Az újdonság többek között alkalmas másodpercenként 300 képkockát rögzíteni, emellett rendelkezik arckövető üzemmóddal is.

A Sanyo legújabb kamera-fényképezőgépe, az Xacti HD1010 fényképek és filmfelvétel esetén is kínálja az arc követésére is képes arcfelismerő autofókuszt mely segítségével akár a célszemély mozgása közben is élesen tartható a fókusz. A fényképező alkalmas a teljes felbontású, 1920x1080 képpontos mozik rögzítésére is, ebben az esetben egy nyolc gigabájtos SDHC kártyára 87 percnyi anyag rögzíthető.

Az Xacti HD1010 négy megapixeles felbontásban hét kép rögzítésére képes sorozatfelvételi üzemmódban másodpercenként, amely sorozat a kártya betelltéig tarthat, emellet mozgókép-üzemmódban akár 300 (egészen pontosan 299,7) képkocka is mentésre kerülhet másodpercenként (csökkentett, 448x336 pixeles felbontásban), melyek visszajátszása akár 60 kép/másodperces sebességgel is történhet.

Sanyo Xacti HD1010

Az Xacti HD1010 optikája tízszeres közelítést tesz lehetővé, fényereje F/1,8.2,5, gyújtótávolsága pedig 38-380 milliméter. A kamera sztereo hangot rögzít a filmek képanyaga mellé. A 285 fokban elforgatható, kihajtható, 2,7 hüvelykes kijelzőn 230 ezer képpont alkotja a képet. Az elkészült anyagok akár a televíziókészüléken is megtekinthetők, mert a kamera rendelkezik HDMI kimenetel is. Az Xacti HD1010 júliusban érkezik először az Egyesült Államokba, 800 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról