távközlés archívum - 2008 február

2008
február

0

Az iTunes a második legnagyobb zenebolt az Egyesült Államokban

2008. február 27. 14:26

[Ars Technica] Az NPD Group legutóbbi felmérése szerint egyre népszerűbb a tengerentúlon az online zeneletöltés: az iTunes, az Apple zeneboltja a második helyre lépett előre a 2007-es ranglistán. Azon a ranglistán, melyen nem csak az online értékesítést, hanem a fizikai adathordozók, CD-k eladását is figyelembe veszik.

0

Januárban tarolt a Pannon

2008. február 26. 13:54

2008 januárjában 69 ezerrel 11 millió 99 ezerre nőtt a három magyarországi mobilszolgáltató ügyfeleinek száma, így a hónap végén 100 főre már 110,5 előfizetés jutott. A Nemzeti Hírközlési Hatóság adatai szerint a 69 ezres növekedésből 60 ezret a Pannon vitt el, a Vodafone előfizetőinek száma pedig szinte stagnált. Az adat az új előfizetések és a lemorzsolódás együttes hatását mutatja, és a szolgáltatók saját adatközlésén alapul.

0

Negyvenmilliós bírság a UPC-nek

2008. február 21. 15:21

A Nemzeti Hírközlési Hatóság a másodfokú eljárás során elutasította a UPC Magyarország Kft. fellebbezését, így jogerőre emelkedett az a 40 millió forintos bírság, melyet az ominózus budaörsi és Budapest XI. kerületének egy részén élő előfizetőit érintő ügyben tanúsított magatartása miatt kapott.

0

Gyorsabban terjed Európában a Blu-ray, mint tíz éve a DVD

2008. február 14. 13:46

Jelentősen felgyorsultak a Blu-ray eladások Európában, derül ki a formátumot népszerűsítő szövetség európai bizottsága által közzétett adatokból. A szövetség állítja, a Blu-ray adoptációja gyorsabb, mint a DVD esetében volt, nagyjából egy évtizede.

0

Tovább bővül a Vodafone HSDPA-lefedettsége

2008. február 14. 10:57

A február elejei újabb tíz település bekapcsolásával már 66 településen érhető el a Vodafone gyors internetezést biztosító HSDPA hálózata, a lefedettség azonban a jövőben további területekkel bővül. Február elejétől Baja, Békéscsaba, Kistarcsa, Nagytarcsa, Szekszárd, Szigethalom, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg, és Kaposvár területén is nagyobb sebességre kapcsoltak az erre alkalmas modemek, adatkártyák.

0

A RIM egyelőre nem tudja miért állt le a Blackberryk e-mailszolgáltatása

2008. február 14. 10:10

[Techworld] Egy éven belül másodszor bosszankodhattak a Blackberry tulajdonosok milliói a készülékhez tartozó e-mailszolgáltatás kimaradása miatt. A fő problémát nem a kimaradás jelenti, hanem az, hogy ez bármikor megismétlődhet, a Research In Motion (RIM) ugyanis elismerte, hogy még mindig a sötétben tapogatózik a hétfői probléma okait illetően.

0

A T-Mobile is csökkenti az adatroaming költségeit

2008. február 13. 11:34

Egységes roaming díjakat vezet be minden Európai Uniós adatkapcsolatra a T-Mobile 2008 első félévében. A külföldi mobilinternet használatának díja 2 euró (~525 forint) lesz megabájtonként, illetve a Vodafone-hoz hasonlóan 24 órás bérlet is váltható lesz, mely 15 euróért (~4 ezer forint) 50 megabájtnyi adatot tartalmaz majd.

0

A mobilkészülék árába épül be az Omnifone "ingyenes" zeneszolgáltatása is

2008. február 13. 10:20

A Qtrax csúfos fiaskójára tekintve érdemes minden ingyenesnek hirdetett zeneletöltő szolgáltatást fenntartásokkal kezelni, az Omnifone neve mellett azonban olyan partnerek szerepelnek, mint az LG Electronics, vagy a Vodafone. Az ingyenesség persze itt is csak egy virtuális címke, a brit cég a Nokiához hasonlóan a készülék árába építené be a zeneletöltések árát.

0

A Netgear a mobilszolgáltatóknak kínálja saját otthoni adótornyát

2008. február 7. 16:17

[Techworld] A Netgear a jövő heti barcelonai Mobile World Congress 2008 rendezvényen mutatja be saját femtocelláját, azt a házi mobiltornyát, mely egyetlen eszközben tartalmaz mindent, amire szükség lehet. A DVG834GH mobilhálózat-internet átjáró a Nokia Siemens Networks standján is megtekinthető lesz. A Netgear reményei szerint többek között a mobilhálózati beszállító is minősíteni fogja termékét, mely kapcsolódhat a mobilszolgáltatóknál telepítendő Femto Gateway platformhoz.

0

A maximumot hozza ki a mobilhálózatokból az Option új HSPA modulja

2008. február 6. 16:26

Számos új mobil adatátviteli kártyát, modult mutat be a barcelonai Mobile World Congress 2008 rendezvényen az adatkártyák egyik vezető gyártója, az Option. A dizájn-díjnyertes USB-modul mellett bemutatkozik a világ első négysávos ExpressCard HSPA-modulja, illetve a leggyorsabb feltöltésre képes megoldás is.

0

Olcsóbb push e-mail a T-Mobile-nál

2008. február 1. 14:46

A T-Mobile-osok február 1-jétől még olcsóbban használhatják a BlackBerry levelezőszolgáltatást, így megfelelő telefonnal bárhol azonnal hozzáférhetnek az e-mailjeikhez.