Szerző: Bányai György

2008. június 18. 16:37

A Samsung két új mobiltelefonnal jelentkezett

A Samsung két új, hagyományos burkolattal ellátott mobiltelefont jelentett be. A két vékony mobil azok számára lehet érdekes, akik ódzkodnak a szétcsúsztatható, illetve a kinyitható készülékformáktól.

[HWSW] A Samsung két új, hagyományos burkolattal ellátott mobiltelefont jelentett be. A két vékony mobil azok számára lehet érdekes, akik ódzkodnak a szétcsúsztatható, illetve a kinyitható készülékformáktól.

A Samsung tegnap jelentette be két új készülékét, a Soult és az L700-at, melyek a cég szétnyitható és elcsúsztatható telefonjaitól eltérően most a hagyományos "candybar" külsőben kínálják képességeiket. A két telefon közül a Soul kínál többet, alkalmas a HSDPA alapú internet-elérésre, 2 hüvelykes kijelzője 240x320 képpontból áll, rajta 16 millió szín jelenhet meg. A hátoldalon három megapixeles kamera fényképezhet, ezt kiegészítették a jelenlegi megoldásoknál háromszor erősebb fényt nyújtó LED-vakuval is.

A Soul képes az Office-fájlok megjelenítésére, ezen felül teljes HTML-böngészővel is felszerelték. A szórakozni vágyók az FM-rádió által fogott adókat és MP3, AAC, AAC+, e-AAC+, WMA, valamint RealAudio kódolással tömörített állományokat is hallgathatnak, a beépített zenelejátszó ugyanis ezeket képes megszólaltatni. A fülhallgató egy közönséges 3,5 milliméteres jack aljzaton keresztül illeszthető. A fényképezővel 15 képkockás másodpercenkénti sebességű rövidfilmek is készíthetők, melyeket akár magán a telefonon is szerkeszthetünk. A 111x46x9,9 milliméteres Soul rendelkezik Bluetooth adóvevővel, egy gigabájt belső memóriával, utóbbi microSD kártyákkal tovább bővíthető.

Samsung Soul és L700

A másik új telefon, a 2,1 hüvelykes kijelzővel szerelt L700 képességei elmaradnak a Soulétól. HTML-böngészővel ugyan ez is rendelkezik, de HSDPA-támogatást nem találunk a jellemzők között. Az L700 is képes az Office-állományok megnyitására, rendelkezik FM-rádióval, és a Soulban találhatóval közel azonos képességű zenelejátszó alkalmazással is. A hátoldal kamerája két megapixeles képek készítésére alkalmas, amely ennél a mobilnál is kiegészül LED-fényforrással. A Bluetooth kapcsolatra képes, 109x46x12,8 milliméteres mobil 30 megabájt belső memóriája bővíthető.

Az Soul már június elejétől kapható Németországban, amelyet a többi piac a napokban követhet, a Soul mellett az L700-zal is. A fogyasztói árakra nem tért ki a közlemény.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról