Szerző: Bányai György

2008. június 4. 15:11

Az E-TEN négy új Glofiish okostelefont jelentett be

Az E-TEN frissített Glofiish sorozatán, amelynek alkotói közé most négy új mobil is érkezett. A telefonok között található két SIM kártyát fogadó, mobiltévézni, illetve HSDPA adatkapcsolatra képes készülék is.

HIRDETÉS

[HWSW] Az E-TEN frissített Glofiish sorozatán, amelynek alkotói közé most négy új mobil is érkezett. A telefonok között található két SIM kártyát fogadó, mobiltévézni, illetve HSDPA adatkapcsolatra képes készülék is.

A hazánkban is népszerű E-TEN hamarosan egyesül az Acerrel, addig is a Glofiish sorozatát négy új mobiltelefonnal egészítette ki. Mind a négy, a Computex 2008 rendezvényen kiállított készülék Windows Mobile 6.1 operációs rendszert futtat. Ezek közül a DX900 az első olyan windowsos okostelefon, amely két SIM kártyát is képes egyidőben kezelni, emellett alkalmas a HSDPA adatátvitelre, rendelkezik Bluetooth 2.0 rádióval és 802.11 b/g vezeték nélküli hálózati csatolóval is.

A DX900-at lehet úgy is használni, hogy a két SIM-ből az egyik aktívan tart fenn adatkapcsolatot, ezzel egyidőben a másikon egy telefonbeszélgetést bonyolítunk. A DX900 VGA-felbontású érintésérzékeny kijelzőjén navigálhatunk is, mert a mobil rendelkezik GPS vevőegységgel. A hátoldalon egy három megapixeles kamerát találunk, amely képes az autofókuszos élességállításra. A fájlok a belső memória mellett microSD kártyára is kerülhetnek.

E-TEN Glofiish sorozat

Az E-TEN termékei közül a Glofiish V900 az első, amely alkalmas a mobiltévézésre. A 480x640 képpontos érintőképernyőn DVB-T/H és T-DMB/DAB szabványok szerint továbbított műsorok is élvezhetők, ezeket a készülék képes kezelni. A Glofiish X900 erőssége a szélessávú internetelérés, amely lehetőséget HSDPA sebességen nyújtja. A GPS-szel felszerelt Glofiish X610 azok számára lehet érdekes, akik fontosnak tartják a kiváló ár-érték arányt. A gyártó az újdonságok árával és piaci megjelenésével kapcsolatban még nem ismertetett részleteket.

E-TEN Glofiish sorozat

Az E-TEN háza táján komoly változásokra számíthatunk, mint ahogy arról korábban beszámoltunk, az Acer március 3-án aláírta a vételi megállapodást, mely szerint részvénycsere mellett 291,3 millió dollárt fizetne az E-Tenért. A cég "futottak még" termékei között DAB-rádióval felszerelt hordozható-, illetve konyhai MP3-lejátszókat, valamint ipari felhasználási területre pozícionált tenyérgépet is találhatunk. A tranzakció lezárása a harmadik negyedévben várható.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 03:23

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.