:

konzumer archívum - 2003 november

2003
november

0

Hamarosan Európában is kapható lesz a Sony új, 8x-os DVD-írója

2003. november 28. 15:42

A Sony bejelentette, hogy november 29-től, azaz holnaptól lesz kapható Japánban 8x-os duál DVD-írója. A DRU-530A készülék európai felbukkanására várhatóan további egy hónapot kell várni. A Sony a Japánban megrendezésre került WPC Expro 2003 rendezvényen mutatta be elsőként új DVD-íróját.

0

A Casio is elkészíti hamarosan szerves kijelzői mintadarabjait

2003. november 28. 15:15

A Casio bejelentette, hogy hamarosan megkezdi a-Si technológiával készített szerves kijelző mintadarabjainak elkészítését. A szerves fénykibocsátó diódákat alkalmazó panel a vállalat reményei szerint 30 százalékkal alacsonyabb áron gyártható ezzel a technológiával, mint az LTPS (low-temperature poly-silicon) technológiával készített kijelzők.

0

A Xerox bemutatta WorkCentre M24 multifunkciós irodai készülékét

2003. november 28. 13:35

[Press&Inform] A Xerox Corporation bemutatta WorkCentre M24 készülékét, amely egy a kis munkacsoportoknak szánt, színes munkákra is alkalmas multifunkciós berendezés. A Xerox azt várja, hogy a WorkCentre M24 a maga kategóriájában első helyen álló nyomtatási sebességével és alacsony árával vonzó lesz azon kis munkacsoportok számára, amelyeknek gyors és könnyen kezelhető irodai megoldásra van szükségük.

0

Hozzáférési pontként is üzemelhet a Gigabyte USB-s Wi-Fi adaptere

2003. november 28. 13:30

[Digit-Life] A Gigabyte Technology bejelentette GN-WLBZ201 típusjelzésű kiegészítő modulját, mely egy USB háttértároló és egy Wi-Fi adapter egyetlen, apró eszközben. A memóriát nem tartalmazó, csak 802.11b kapcsolatot biztosító változat 101-es számmal kerül piacra. Az új termék asztali gépekhez és noteszgépekhez egyaránt használható.

0

Komoly fejfájást okoz a PalmOne-nak a Treo 600 svédországi piaci bevezetése

2003. november 27. 17:17

A svéd Mobil magazin cikke szerint könnyen lehet, hogy Svédországban és Dániában nem kerül piacra a Treo 600 mobiltelefon. A lap állítása szerint ugyanis a két országban a Pfizer gyógyszergyár már levédette a Treo márkanevet, mégpedig fejfájás-csillapító tablettái számára. A PalmOne jelenleg azt vizsgálja, hogy ilyen körülmények között lehetséges-e a Treo 600 piacra dobása. A lap állítása szerint a PalmOne nem változtatná meg a készülék nevét, ezért az sem kizárt, hogy a mobiltelefon nem kerül be a két északi ország piacára.

0

Világszerte kapható a Thomson hordozható audio- és videolejátszója

2003. november 27. 15:53

A Thomson sajtóközleményben jelentette be e hét elején, hogy szállítja Lyra audio- és videolejátszója 20 GB-os merevlemezzel szerelt változatát. A zsebben is elférő készülék nem csak MP3, mp3PRO és Windows Media Audio (WMA) állományok lejátszására képes, hanem MPEG-1 és MPEG4 kódolású videoállományok lejátszására, sőt, rögzítésére is. A Lyra Jukebox PDP 2860 hamarosan kapható lesz a cég európai partnereinél.

0

Zenei és PC-s billentyűzetet öntött egyetlen termékbe a Creative

2003. november 25. 15:42

A Creative bejelentette új, Prodikeys DM névre keresztelt zenei és PC-s billentyűzetét. A kompakt, helytakarékos eszköz egy 37 billentyűs billentésérzékeny, zenei vezérlőkkel ellátott zenei, és egy ergonómikusan kialakított, multimédia és internet alkalmazásokhoz használható, valamint programozható billentyűkkel felszerelt PC-s billentyűzet ötvözete.

0

Új felsőkategóriás hangkártya a Terratectől

2003. november 24. 15:25

Továbbfejlesztve Aureon 7.1 Space hangkártyáját új felsőkategóriás zajkeltőt dob piacra a német TerraTec Electronic. Az Aureon termékcsaládba tartozó, 7.1-csatornás Aureon 7.1 Universe hangkártya kifogástalan hangminőséget, csatlakozók és szolgáltatások garmadáját, valamint távirányítási lehetőséget kínál elfogadható áron.

0

Bemutatta legújabb Pocket LOOX kéziszámítógépét a Fujitsu Siemens Computer

2003. november 24. 13:51

[Vision Communications] A Fujitsu Siemens Computers a hagyományosan évente megrendezésre kerülő augsburgi Octoberfestivalon mutatta be Pocket LOOX 610 kéziszámítógépét. Az új eszköz valódi hordozható irodaként segíti a professzionális felhasználókat személyi információk kezelésében és egyben platformot biztosít számukra a mobil alkalmazások futtatásához.

0

Hamarosan kapható lesz az O2 windowsos Xphone okostelefonja

2003. november 21. 12:00

[infoSync] Egyre több információ lát napvilágot az egyik legjobban felszerelt, legokosabb Microsoft operációs rendszert futtató okostelefonról, az O2 Xphone-járól. Az ázsiai térségben még ebben a hónapban piacra kerülő mobiltelefont a Microsoft legújabb Windows Mobile 2003 operációs rendszere szolgálja ki.

0

Bejelentette legújabb linuxos tenyérgépét a Sharp

2003. november 21. 09:37

Bejelentette legújabb linuxos kéziszámítógépét a Sharp. Az SL termékvonalba tartozó Sharp Zaurus SL-6000 jelentősen át lett tervezve, a némileg konzervatívabb vonalvezetésű külső nagyszerű belsőt takar.

0

Hangszóróként használható touchpadet fejlesztett ki a Synaptics Incorporated

2003. november 20. 17:59

A Synaptics Incorporated bemutatta legújabb notebookgyártók számára fejlesztett termékét, a SpeakerPad touchpadet. A különleges egérvezérlő eszköz szükségtelenné teszi a hangszórók beépítését, ugyanis a vállalat egy flat-panel hangszórót épített a szinte minden notebookon megtalálható, érintéssel működő touchpadbe.

0

Postán érkezik az MMS

2003. november 20. 14:19

A Westel a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként december 6-tól lehetővé teszi, hogy ügyfelei MMS-ben, akár a mobiltelefonnal készített fotókat bárkinek az országban postai címre, képeslapként is elküldhessék. A Westel MMS-ek a Fotex és a FOTEXnet segítségével gyakorlatilag Magyarország mind a 10 millió lakosához eljuthatnak, a fogadáshoz még mobiltelefon sem szükséges.

0

HD-BURN technológiát is támogat az MSI 8x-os DVD-írója

2003. november 20. 09:59

[CDR-Info] Az MSI bejelentette, hogy szállítja 8x-os sebességű DVD-írásra képes meghajtóját, mely a csúcsebességű DVD-égetés mellett egyedi CD-írási képességgel is fel van vértezve. A meghajtó ugyanis támogatja a Sanyo által fejlesztett és tavaly bemutatott HD-BURN technológiát, mellyel mintegy 1,4 GB-nyi adat írható fel biztonságosan egyetlen CD-lemezre.

0

Biztonságosak a Nokia eredeti akkumulátorai

2003. november 19. 13:49

[News.com] Gyorsan pontot akar tenni a robbanó akkumulátorok körüli huzavona végére a Nokia: a korábban negatív eredményt nyilvánosságra hozó belga Test-Aankoop számára újabb tesztelési lehetőséget biztosítottak, melyben garantáltan eredeti, Nokia által gyártott akkumulátorok vettek részt. A teszt eredménye nem lehetett kétséges: az akkumulátorok mindegyike védett volt rövidrezárás ellen, s teljesen veszélytelen volt a fogyasztókra nézve.

0

Egyszerű görgetés és lapozás a Toshiba új Tablet PC számítógépével

2003. november 19. 10:38

A Toshiba bemutatta legújabb Tablet PC számítógépét. A Portege M200 legfontosabb újdonsága a korábbinál nagyobb kijelző és gyorsabb processzor mellett a dual axis accelerometer, amelynek segítségével a felhasználók a készülék megdöntésével scrollozhatnak, vagy éppen lapozhatnak a dokumentumokban.

0

Tudomány a nyomtatás szolgálatában

2003. november 18. 13:46

Kim Holm, a HP Képalkotás és Nyomtatási Divízió (IPG) kellékanyag részlegének EMEA régióért felelős alelnöke és ügyvezető igazgatója bemutatta a HP Photo Big Bang programjában központi szerepet játszó tudományos eredményeket.

0

A Sony Ericsson P900 telefonra hasonlít az ASUS okostelefonja

2003. november 18. 10:56

A PDA France információi szerint az ASUS új, Bluetooth és Wi-Fi csatlakozásra képes kéziszámítógépet és egy ismerős külsővel rendelkező okostelefont mutat be a közeljövőben. A tenyérgépről alapvető specifikációkat, az okostelefonról pedig képet sikerült beszereznie a francia újságnak.

0

MPEG4 formátumban rögzít a Sanyo zsebkamerája

2003. november 18. 10:06

[Clubic.com] MPEG4-kamerát és digitális fényképezőgépet kombináló apró készüléket mutatott be a Sanyo. Az FVD-C1 súlya mindössze 150 gramm, azonban méretei ellenére kitűnő paraméterekkel rendelkezik.

0

DVD-másoló bandát leplezett le a III. kerületi rendőrség

2003. november 17. 20:25

A Népszava online értesülései szerint DVD-filmeket másoló illegális műhelyt fedeztek fel a III. kerületi rendőrkapitányság munkatársai. A rendőrök elfogták az egyik terjesztőt, továbbá azt a férfit, aki a filmeket másolta, s lefoglaltak 2300 már megírt, jogtalanul másolt DVD-filmet.

0

Multimédiás segédprogram a Catalyst következő verziójában

2003. november 17. 17:30

Ingyenes multimédiás szoftverrel bővíti Catalyst meghajtóprogram-csomagját az ATI. Az EAZYSHARE névre keresztelt megoldás lehetővé teszi az ATI All-In-Wonder Radeon kártyák tulajdonosainak, hogy élő vagy felvett tv-adásokat streameljenek, továbbítsanak otthoni hálózatukon keresztül a hálózat többi számítógépe számára. Az ATI sajtóközleménye szerint a fogadó oldalon Built by ATI (BBA) Radeon kártya megléte feltétlenül szükséges.

0

Comdex: Új LCD-termékvonal a Viewsonic katalógusában

2003. november 17. 14:18

A las vegasi Comdex kiállításon mutatja be legújabb LCD-monitor termékvonalát a ViewSonic, a számos új LCD-kijelzőt tartalmazó DigitalMedia VG termékcsoportot. Az új LCD-monitorok 15, 17, 18,1 és 19,1 hüvelykes méretben lesznek kaphatók még idén és a jövő év elején.

0

Már kapható a Logitech legújabb webkamerája

2003. november 17. 12:01

A Clubic.com információi szerint már Európában is kapható a Logitech legújabb webkamerája. A QuickCam Sphere webkamera különleges kialakítása lehetővé teszi, hogy a kamera kövesse fejünk mozgását, szükségtelenné téve a manuális korrekciót.

0

Február 4-én debütál a Dothan magos Pentium-M processzor

2003. november 17. 11:47

Tajvani notebook-gyártók állítása szerint az Intel február 4-én rántja le a leplet Dothan kódnevű processzoráról. A 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott Pentium-M chip három változatban lesz kapható, a leggyorsabb kivitel órajele 1,8 GHz lesz.

0

Comdex: Újabb LCD-televíziók és többfunkciós nyomtató a Delltől

2003. november 17. 10:41

[News.com] A Gateway példáját követve két nagyobb képátlóval rendelkező LCD-televízió és egy újabb multifunkciós nyomtató értékesítését kezdi meg az ünnepi szezonban a Dell. A texasi vállalat egy 17 hüvelykes és egy nagyobb, 30 hüvelykes képátlóval rendelkező, 3299 dollárba kerülő készüléket dob picra, melyet egy 23-os modell követ az év végén.

0

A Transmeta tanult a Crusoe hibáiból

2003. november 14. 16:23

A Transmeta tanult a Crusoe kapcsán elkövetett hibákból és az Efficeon esetében nem ismétli meg azokat -- mondta a vállalat európai részlegének igazgatója. Chris Russel szerint az Efficeon fogyasztásban és teljesítményben is méltó ellenfele lesz az Intel Pentium-M processzorának.

0

Nagy színmélységű szerves kijelzőt fejlesztett ki a tajvani Univision Technology

2003. november 14. 16:12

[DigiTimes] A tajvani Univision Technology november 11-én mutatta be legújabb kijelző-prototípusát, melyet OLED technológával, szerves fénykibocsátó diódákat alkalmazva készített el. Az új, mobiltelefonok másodlagos kijelzőjeként használható eszköz -- elsőként ebben a kategóriában -- 65000 szín megjelenítésére képes.

0

Hamarosan kapható lesz a világ első Memory Stick Wi-Fi bővítőkártyája

2003. november 14. 14:12

[infoSync] December elején jelenhet meg a világ első Memory Stick memóriabővítő foglalatba helyezhető, 802.11b szabvánnyal kompatibilis Wi-Fi vezeték nélküli hálózati kártyája. A Hagiwara Sys-Com által fejlesztett kártya kompatibilis az összes Palm OS 5 operációs rendszert futtató Clié kéziszámítógéppel, ellentétben a Sony saját vezeték nélküli Compact Flash Wi-Fi adapterével, mely számos modellhez nem használható.

0

Két órányi videó rögzítésére képes a Samsung új mobiltelefonja

2003. november 14. 11:32

A feltörekvő, globális mobilpiacon részesedése alapján harmadik helyet elfoglaló Samsung bejelentette, hogy jövő héttől kapható lesz Dél-Koreában új, beépített kamerával rendelkező mobiltelefonja, mely nem kevesebb mint 2 órányi videó rögzítésére képes a beépített memóriába.

0

Elkészült az MMS multimédiás üzenetküldési specifikáció 1.2-es változata

2003. november 14. 10:51

Az Open Mobile Alliance bejelentette a multimédiás üzenetküldés alapját képező Multimedia Messaging Service (MMS) specifikáció 1.2-es verzióját, mely főként a más szolgáltatásokkal kapcsolatos együttműködést erősíti. Az MMS a szöveg mellett lehetővé teszi színes képek, animációk, audio- és videoklipek küldését is, így a mobil-mobil üzenetküldési lehetőségek drasztikus bővülését eredményezi.

0

Kétrétegű írható lemezekkel is elbánhatnak a legújabb 8x-os DVD-írók

2003. november 14. 10:16

[Clubic] Miközben a multiformátumú DVD-írók csillapítani látszottak a rivális DVD Forum és DVD+RW Szövetség formátumai közötti, egyelőre döntetlenre álló harcot, a szervezetek mögött álló vállalatok újabb frontot nyitottak egy új fegyvert, a kétrétegű DVD-írást is harcba vetve. A nagyobb kapacitást biztosító készülékek között első lehet a Hewlett Packard és a Philips által fejlesztett, kétrétegű DVD+R lemezre rögzítő DVD-író.

0

Bemutatta legújabb webkameráját a Creative

2003. november 14. 09:30

Bejelentette a Creative legújabb, Creative WebCam NX Ultra webkameráját. A felhasználók számára élesebb képeket, jobb internetes videokommunikációt nyújtó termékben a legújabb CCD technológia került alkalmazásra, hogy 640x480-as felbontású tiszta mozgóképet, vagy akár 1,2 megapixel felbontású állóképeket készítsen, gazdagabb színekkel, kiváló kontraszttal, még az alacsonyabb megvilágítottságú helyeken is.

0

Nem az ATI referenciái alapján készül az ASUS Radeon 9800 XT chipes videokártyája

2003. november 13. 16:28

[Warp2Search] Amint az a tajvani ASUS által fejlesztett Radeon 9800 XT videokártya képéről sejteni lehetett, az ASUS nem az ATI által kiadott referenciadizájnra építette csúcssebességet képviselő videokártyáját. Bizonyság erre a ASUS terméktámogatási oldala , ahol egy túlhajtással kapcsolatos kérdésre válaszul az ASUS saját fejlesztésű Smart Doctor alkalmazását kínálja fel a Radeon 9800 XT és 9600 XT kártyával kapcsolatban.

0

Két felsőkategóriás, 17"-os monitort jelentett be a Samsung

2003. november 13. 13:30

[Digit-Life] A koreai Samsung két újabb, felsőkategóriás, prémium minőséget nyújtó LCD-monitort mutatott be: hamarosan megvásárolhatók lesznek a vállalat Syncmaster Magic CX710P és Syncmaster 172X típusjelzésű, 17-os képátlóval rendelkező monitorai. A Magic jelzővel illetett modellhez egy MagicTune alkalmazás is jár, mely a monitor beállításait az operációs rendszeren keresztül képes vezérelni.

0

A 16x-os DVD-írás már a technológia határait feszegeti

2003. november 13. 11:53

[CDR-Info] A Philips laboratóriumaiban már a közeljövő DVD-íróit fejlesztik: a vállalat elkészítette első DVD+R lemezt égető prototípusát, mely akár 16x-os írási sebesség elérésére is képes. Ezzel az írási sebességgel a Philips meghajtója 6 perc alatt volt képes teleírni egy 4,7 GB névleges kapacitású DVD+R médiát.

0

Észak-Amerikában már kapható a Samsung windowsos csúcsmobilja

2003. november 12. 11:24

[infoSync] Mától már nem csak böngészni lehet a weben található információkat a Samsung SPH-i600 készülékével kapcsolatban, hanem meg is lehet vásárolni a vállalat windowsos csúcsmobilját. A készülék egyelőre csak Észak-Amerikában kapható, a Verizon Wireless mobilszolgáltató kínálatában.

0

Tovább bővíti DVD-író kínálatát az Iomega és a Pioneer

2003. november 12. 10:29

[CDR-Info, News.com] Egyre több termékkel lovagolják meg a különböző cégek a DVD-írók iránti óriási keresletet, az egyre gyorsabb modellek mellett egyre több szolgáltatást zsúfolnak a külső eszközök dobozába. A Pioneer Electronics és az Iomega tegnap mutatta be legújabb készülékeit.

0

Merevlemezes MP3-játszót mutatott be a Gateway

2003. november 11. 17:43

A Gateway bemutatta merevlemezes audiolejátszóját, amely az Apple iPodnál lényegesen alacsonyabb áron kerül forgalomba. A 20 Gbyte kapacitású készülék 100 dollárral olcsóbb, mint az azonos méretű merevlemezzel felszerelt Apple iPod.

0

Versenyképes áron dobja piacra asztali DVD-felvevőjét a Gateway

2003. november 11. 17:37

Bemutatta legújabb szórakoztatóelektronikai termékét a Gateway, mely a konkurens gyártóknál jóval kedvezőbb, 349 dolláros, azaz akár 100 dolláros árelőnnyel lesz lesz kapható. A vállalat éppen időben, az ünnepi szezon elején kínálja új termékeit.

0

Új 3 megapixeles digitális fényképezőgép a Pentaxtól

2003. november 11. 15:15

Bemutatta új, várhatóan november végén boltokba kerülő digitális fényképezőgépét a Pentax. Az Optio termékvonalba tartozó, 33LF típusjelzésű modell kihajtható, elforgatható, 1,6 hüvelykes LCD-kijelzővel rendelkezik, mely széles tartományban jól látható, vízszintesen 180, függőlegesen 270 fok a láthatósági szöge.

0

Új másolásvédelmet tesztel a Sony Music

2003. november 11. 13:20

[News.com] A Sony Music várhatóan új másolásvédelemmel ellátott lemezt dob piacra Németországban, mely bár a tervek szerint megakadályozza az illegális másolást, lehetővé teszi, hogy a felhasználók hordozható eszközökre is lemásolhassák a dalokat.

0

Hamarosan kapható lesz a Sony első hordozható videolejátszója

2003. november 11. 10:55

[Digit-Life, Clubic.com] Noha a Sony csupán pár hete mutatta be Vaio termékvonalba tartozó hordozható videolejátszója prototípusát, a vállalat az elmúlt napokban hozta nyilvánosságra, hogy Japánban november 22-én kezdődik meg a lejátszó értékesítése.

0

Papírváltozatban is megjelent a DVDcenter online házimozi magazin

2003. november 10. 15:13

[DVDCenter] Papírváltozatban is megjelent az eddig csak online olvasható DVDcenter házimozi magazin. A napokban utcára került első számhoz Oliver Stone Született gyilkosok című kultuszfilmjét kapják mellékleteként a vásárlók, méghozzá a nálunk eddig nem forgalmazott rendezői változatban.

0

Nincs vége a robbanó Nokia akkumulátorok körüli huzavonának

2003. november 10. 13:10

[infoSync] Nyilatkozatháborúba kezdett a Nokia: a finn vállalat sajtóközleményben tiltakozik a belga Test-Ankoop nevű, fogyasztói árucikkek tesztelésével foglalkozó laboratórium november 7-én megjelent cikkében foglaltak ellen. A Test-Ankoop szerint a Nokia 3 különböző, a tesztben résztvevő akkumulátora nem volt védett a rövidrezárás ellen, így veszélyt jelent a fogyasztókra.

0

Jövő év januárjától lesz kapható Európában a Sony Cyber-shot U40 digitális fényképezőgépe

2003. november 10. 12:52

[McShannon] A Sony Europe a közelmúltban mutatta be a nagyközönségnek a Cyber-shot U termékcsalád legújabb tagját, a Cyber-shot DSC-U40 digitális fényképezőgépet. Az elődjénél 10 százalékkal karcsúbb, egyedülálló stílussal rendelkező, zsebben hordható Sony modell 2004 januárjától kerül Európában a boltokba és három színváltozatban lesz kapható.

0

Frissítette maces Media Player lejátszószoftverét a Microsoft

2003. november 10. 09:59

[News.com] Frissítette Macintosh számítógépek tulajdonosai számára fejlesztett Windows Media Player 9 médialejátszó szoftverét a Microsoft. Az új verzió péntektől vált elérhetővé a vállalat weboldalán. A Mac OS X operációs rendszerhez készülő változatról elsőként szeptemberben nyilatkozott a vállalat.

0

Tovább kombinál a Vodafone: itt a "Szuper" díjcsomag

2003. november 10. 09:12

Újabb díjcsomagra válthatnak a Vodafone előfizetéses ügyfelei, mely tartalmazza a Rock n Roll Max, Csúcs Plusz, Fix és SMS változatban található speciális opciók egyvelegét. A Max-hoz hasonlóan az alapdíj egésze, 3125 Ft bruttó összeg lebeszélhető, a Csúcs Plusz díjcsomaghoz hasonlóan ebben az előfizetéses csomagban is 60 Ft-os díjért vásárolható meg a hálózaton belüli hívások első 10 perce, bármely időszakban.

0

USB felületű külső TV-tunert dob piacra a Terratec

2003. november 7. 12:15

[Clubic.com] Notebookok, hordozható asztali gépek számára fejlesztette ki legújabb termékét a német Terratec: a külső, kisméretű Cinergy 200 USB TV-tuner USB 2.0 csatolón keresztül csatlakoztatható a felhasználó számítógépéhez.

0

Nagyobb kapacitású a Toshiba apró merevlemeze

2003. november 5. 16:23

A Toshiba bemutatta 1,8 hüvelyk átlójú merevlemez-családjának új tagjait, amelyek 20 és 40 Gbyte kapacitásúak. A meghajtókat a vállalat elsősorban hordozható elektronikai eszközökbe szánja.

0

Megjelent a RightMark 3DSound hangkártya-tesztelő program 1.0-ás változata

2003. november 5. 15:51

[Digit-Life] Megjelent és letölthető a RightMark hangkártya-tesztelő programcsalád legújabb, RightMark 3DSound 1.0 nevű alkalmazása. A bétatesztek után megjelent első végleges változat részletes információkat mutat a hangkártyák 3D-s képességeiről, a különféle hanghatások létrehozása mellett tapasztalható processzorterhelésről.

0

Új LCD-monitorok a Fujitsu Siemens Computerstől

2003. november 5. 15:13

Már Magyarországon is beszerezhető a Fujitsu Siemens Computers két legújabb LCD monitor-családja, melyeket kifejezetten a professzionális felhasználók sokrétű igényeinek kielégítésére terveztek.

0

Kültéri vezeték nélküli eszközök a Webbiztől

2003. november 5. 14:43

2003 októberétől már Magyarországon is elérhetőek a Solectek Corporation vezeték nélküli hálózati csatlakozást biztosító eszközei. Az új, 2,4 és 5,8 Ghz-es kültéri termékek hazai forgalmazása mellett a WebBiz Bt. a termékek teljes körű on-site és on-line műszaki támogatását is biztosítja.

0

Hamarosan kapható lesz a Samsung SPH-i600 okostelefonja

2003. november 5. 11:56

[infoSync] Közeleg a Samsung legújabb okostelefonjának premierje: a vállalat Windows operációs rendszert futtató, SPH-i600 jelölésű mobilkészüléke feltűnt az amerikai Verizon Wireless mobilszolgáltató honlapján.

0

Csengőhangok után jönnek a személyre szabható csengetési hangok

2003. november 4. 19:42

A Wired News információi szerint ázsiai térségekben óriási sikert aratott új szolgáltatás bevezetésére készülnek az amerikai és európai mobilszolgáltatók. A csengetési hangok (ring-back tones) szolgáltatás hasonló sikerre számíthat földrészünkön is, mint a hihetetlen bevételt generáló csengőhang üzlet.

0

Decembertől lesznek kaphatók a Verbatim 8x-osan írható DVD-médiái

2003. november 4. 15:19

[Clubnic.com] A Verbatim bejelentette, hogy december végétől lesznek kaphatók első olyan írható DVD-lemezei, melyek garantáltan megfelelnek a 8x-os DVD-írás követelményeinek. A megfelelőségről a lemezeken olvasható 8x certified felirat tájékoztatja a vásárlókat.

0

A Mitac lehet a Microsoft kulcsa a mobiltelefonok piacához

2003. november 4. 14:41

[WSJ] A tajvani Mitac International bejelentette, hogy a jövő év során nem kevesebb mint tíz olyan mobiltelefont dob piacra, amely a Microsoft operációs rendszerére épül. A vállalat idén nyáron mutatta be Smartphone 2003 szoftverre épülő Mio 8390 készülékét, amelyből az év végéig összesen mintegy 40 ezer darab eladását tervezi.

0

Két kijelző és digitális kamera a Philips 6,8 mm vékony moduljában

2003. november 4. 10:47

[Digit-Life] A Pekingben alig egy hét múlva kezdődő PT/Wireless & Networks Comm China 2003 rendezvényen mutatja be legújabb mobil fejlesztését a Philips: az apró, rendkívül vékony, csupán 6,8 mm-es modulban két színes kijelző és egy digitális kamera kapott helyet.

0

Lehullt a lepel a Pannon GSM "djuice" tarifacsomagjairól

2003. november 3. 20:33

A mai nappal végre vége a találgatásoknak, immáron bizonyos, hogy a napok, hetek óta látható djuice reklám nem egy új üdítőmárkát népszerűsít. Ahogyan a szemfüles internetezők azt jópár napja észrevették, a védjeggyel védett djuice név a Pannon GSM-hez köthető, a djuice.hu weboldal a mobilszolgáltató kezelésében van. A mai nappal a Pannon GSM bejelentette djuice számlás (előfizetéses) és kártyás tarifacsomagját.

0

Nagyképernyős LCD-televíziókat dob piacra a BenQ

2003. november 3. 18:17

[DigiTimes] A tajvani BenQ az elmúlt héten mutatta be legújabb fejlesztéseit, a szélesvásznú, 26-os, 30-os és 46-os képátlóval rendelkező LCD-televízióit. A három új modell a vállalat 15-os és 20-os termékeit egészíti ki. A BenQ elsőként a 26-os és 30-os televíziók értékesítését kezdni meg még ebben a hónapban, a 46-os LCD-televízió előreláthatólag a jövő év elején lesz kapható.

0

ATI chip található a világ első nagyfelbontású televíziókat támogató asztali médialejátszójában

2003. november 3. 15:59

A kanadai ATI sajtóközleményben jelentette be, hogy a vállalat által fejlesztett XILLEON 225 chip hajtja meg a világ első nagyfelbontású televíziókészülékeit (HDTV) támogató médialejátszót. A közelmúltban bemutatott Roku HD1000 készülék nagyfelbontású kimenete különösen éles képet biztosít a HDTV-ken megjelenített digitális fotóknak, bemutatóknak, videoállományoknak.

0

Videodigitalizáló kártyát dob piacra a Terratec

2003. november 3. 12:56

Digitális videoszerkesztőt dob piacra a német Terratec: a Cameo 200 RT kártya és a mellékelt programok segítségével rendezői vágyainkat válthatjuk valóra. A Cameo 200 RT azonban csak digitális eszközökkel képes kapcsolatot létesíteni, analóg bemenetekkel és kimenetekkel nem rendelkezik.