:

Szerző: Ady Krisztián

2003. november 13. 16:28

Nem az ATI referenciái alapján készül az ASUS Radeon 9800 XT chipes videokártyája

[Warp2Search] Amint az a tajvani ASUS által fejlesztett Radeon 9800 XT videokártya képéről sejteni lehetett, az ASUS nem az ATI által kiadott referenciadizájnra építette csúcssebességet képviselő videokártyáját. Bizonyság erre a ASUS terméktámogatási oldala , ahol egy túlhajtással kapcsolatos kérdésre válaszul az ASUS saját fejlesztésű Smart Doctor alkalmazását kínálja fel a Radeon 9800 XT és 9600 XT kártyával kapcsolatban.

[Warp2Search] Amint az a tajvani ASUS által fejlesztett Radeon 9800 XT videokártya képéről sejteni lehetett, az ASUS nem az ATI által kiadott referenciadizájnra építette csúcssebességet képviselő videokártyáját. Bizonyság erre a ASUS terméktámogatási oldala, ahol egy túlhajtással kapcsolatos kérdésre válaszul az ASUS saját fejlesztésű Smart Doctor alkalmazását kínálja fel a Radeon 9800 XT és 9600 XT kártyával kapcsolatban.

Amint az ismeretes, a kanadai ATI a Catalyst meghajtóprogram-csomagok 3.8-as változatától kezdve egy intelligens, ATI OverDrive névre kereszt túlhajtási lehetőséget tett elérhetővé a vezérlőpulton a Radeon 9800 XT chipes videokártyákhoz. Az ATI meghajtóprogramja figyeli a chip hőmérsékletét, s annak megfelelően képes dinamikusan változtatni a chip órajelét, biztonságos, mégis a lehetőségekhez képest maximális teljesítményt nyújtva.

Az ASUS kártyáinál ez az opció nem érhető el, ugyanis a gyártó nem követte az ATI referenciatervét, inkább saját megoldást dolgozott ki, melyet a Smart Doctor alkalmazásba épített be.


ASUS Radeon 9800XT

Az ASUS két kártyát épített az új Radeon chipekre, egyikük 256 Mbyte memóriával és Radeon 9800 XT chippel van felszerelve, a másikon 128 Mbyte memória és Radeon 9600 XT processzor teljesít szolgálatot. A Radeon 9800 XT processzorra épülő kártyán a chip 412 MHz-en fut, a memória pedig 730 MHz-en ketyeg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.