Szerző: Ady Krisztián

2003. november 10. 12:02

A Fuji Photo Film új hordozórétege akár 16x-os sebességű DVD-írást is lehetővé tesz

[CDR-Info] Forradalmi áttörésről számolt be a Fuji Photo Film: a vállalat által fejlesztett új, szerves hordozóréteg akár 16x-os sebességű DVD-írást is lehetővé tesz.

[CDR-Info] Forradalmi áttörésről számolt be a Fuji Photo Film: a vállalat által fejlesztett új, szerves hordozóréteg akár 16x-os sebességű DVD-írást is lehetővé tesz.

Az új hordozóréteg 177,28 Mbit/s, azaz körülbelül 22 Mbyte/s sebességű rögzítést tesz elérhetővé az optikai lemezen, a kiváló paraméterek pedig biztosítják, hogy a nagy sebességű írás mellett is kompatibilis legyen az új média a jelenleg kapható DVD-lejátszókkal, DVD-ROM olvasókkal.

A Fuji új médiája továbbra is alacsony jitterrel és magas visszaverődési karakterisztikával rendelkezik, noha a különösen nagy sebességű rögzítés mellett ezek a paraméterek igazán nehezen kontrollálhatók. A vállalat szerint az új hordozóréteg élettartama minimum 100 év.

Bár a 16x-os DVD-írást lehetővé tévő szabványok elfogadása és megjelenése csak jövőre várható, a Fuji Photo Film szerint az első 16x-os írásra képes DVD-meghajtók akár már a 2004-es év végén megjelenhetnek. Az új hordozóréteg lehetővé teszi, hogy a 16x-os írás közben se fejlődjön nagyobb hőmennyiség, mint a jelenlegi csúcssebeségű, 8x-os írás közben. A lemez jól tűri a lassabb, akár 1x-es sebességű írást is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról