:

Szerző: Ady Krisztián

2003. november 25. 13:09

Cserélhető merevlemezes, DivX/DVD-lemezeket is lejátszani képes videorögzítőt dob piacra a SIGMATek

Megállíthatatlanul integrálódik az MPEG4-lejátszási képesség az asztali DVD-lejátszókba: egyre több piacra kerülő készülék képes a DivX/XviD kodekkel kódolt, CD-re vagy DVD-re rögzített videoanyagok lejátszására.

Megállíthatatlanul integrálódik az MPEG4-lejátszási képesség az asztali DVD-lejátszókba: egyre több piacra kerülő készülék képes a DivX/XviD kodekkel kódolt, CD-re vagy DVD-re rögzített videoanyagok lejátszására.

A SIGMATek legújabb, PVR-800 készüléke azonban már ezen a ponton is túlmegy. Amellett, hogy cserélhető a készülék háttértárolójaként használt merevlemez, az asztali lejátszót USB2.0 porton keresztül akár számítógépünkkel is összeköthetjük.

A PVR (személyi videorögzítő) készülék MPEG-1 és MPEG-2 formátumban képes a behelyezett merevlemezre rögzíteni a TV-tuner, vagy a csatlakoztatott külső eszköz anyagát. Az asztali videorögzítő megbírkózik a DVD/SVCD/VCD lemezekkel, a DivX/Xvid/MPEG4 kódolású AVI állományokkal, képes a DVD±R/DVD±RW lemezek, CD/CD-R/CD-RW lemezek olvasására. A JPEG képek megjelenítése mellett MP3 dalokat is hallgathatunk a segítségével.

A készülék a gyártó honlapja szerint képes a DivX 3.11, 4.xx, 5.xx verziójú kodekekkel készített, MPEG-4 kompatibilis állományok lejátszására is, feliratkezelésről azonban egyelőre nem szól a dokumentáció.

A készülékbe 3 és fél hüvelykes, akár 120 GB-os merevlemez is behelyezhető, melyet a távirányító segítségével formázhatunk le FAT32 formátumra, tehát a rögzített anyag a mobilrack használatával pillanatok alatt a számítógépbe helyezhető. A CD-DVD lemezek anyaga a merevlemezre másolható, de akár a két analóg bemenet vagy a beépített PAL/NTSC/SECAM rendszerű tv-tuner segítségével is készíthetünk felvételeket.

A készülékben beépített Dolby Digital és DTS dekóder is található. A készülék négyféle felvételi módot támogat, XP és SP módban 720 x 576 pixeles, LP módban 544 x 576 pixeles, EP módban 352 x 576 pixeles felvételeket készít MPEG-2 kódolással. A felvétel közben Time Shifting szolgáltatás is igénybe vehető.

A SIGMATek PVR-800 videorögzítője egyelőre ismeretlen áron kerül hamarosan a piacra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.