:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 24. 11:41

Karácsonyi meglepetés a Microsofttól: megjelent a Windows XP Winter Fun Pack

[Well] Az ünnepekre készülve a Microsoft bejelentette, hogy három, ingyenesen letölthető multimédiás kiegészítőcsomag érhető el a Windows XP rendszerhez, amelyek téli tematikájú elemekkel bővítik a Windows XP felhasználók lehetőségeinek körét.

[Well] Az ünnepekre készülve a Microsoft bejelentette, hogy három, ingyenesen letölthető multimédiás kiegészítőcsomag érhető el a Windows XP rendszerhez, amelyek téli tematikájú elemekkel bővítik a Windows XP felhasználók lehetőségeinek körét.

A Windows Media Player 9 Series Winter Fun Pack segítségével a lejátszó az évszaknak megfelelő, látványos bőrbe öltöztethető, emellett az automatikus ünnepi zenelisták segítségével megkeresi a már a gépen lévő ünnepi zeneszámokat. A haladó felhasználók számára készült egy új "power toy", amellyel sokféle formátumban (például HTML, XML, Microsoft Excel) exportálhatók a médiatár adatai.

Akik saját videofelvételeiket kezelik a számítógépen, örülni fognak a Windows Movie Maker 2 Winter Fun Pack csomagnak, amellyel "téliesíthetők" a filmek: téli áttűnéseket és effektusokat foglal magában, például a vágások között hófúvás helyezhető el, a felvétel és a feliratok pedig hóvihar-effektussal tehetők hangulatossá. A csomagban téli háttérképek, jogdíjmentes téli zenék és hangeffektusok is találhatók, valamint átdolgozott profilok is szerepelnek benne, amelyekkel a videofelvételek Windows Mobile rendszerű Smartphone és Pocket PC eszközön való lejátszás céljából is menthetők, hogy idén karácsonykor út közben is megtekinthetők legyenek az otthoni felvételek.

A Windows XP Digital Photography Winter Fun Pack hét sablont tartalmaz a digitális fényképezés rajongói számára, akik karácsonyi és újévi képeslapot készíthetnek fényképeikből. A Winter Fun háttérkép-váltó folyamatosan cseréli az asztalon a téli képeket, a Winter Fun fényképes képernyőkímélő pedig hóval és faggyal borítja be a tulajdonos saját fényképeit.

A kiegészítőcsomagok a Microsoft weboldaláról tölthetők le. Az ünnepekhez kapcsolódó webhely látogatói hasznos útmutatókat is találhatnak, valamint ötleteket is kaphatnak azzal kapcsolatban, hogy miként használhatják ki optimálisan a Windows XP multimédiás szolgáltatásait.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.