:

Szerző: Ady Krisztián

2003. november 25. 15:42

Zenei és PC-s billentyűzetet öntött egyetlen termékbe a Creative

A Creative bejelentette új, Prodikeys DM névre keresztelt zenei és PC-s billentyűzetét. A kompakt, helytakarékos eszköz egy 37 billentyűs billentésérzékeny, zenei vezérlőkkel ellátott zenei, és egy ergonómikusan kialakított, multimédia és internet alkalmazásokhoz használható, valamint programozható billentyűkkel felszerelt PC-s billentyűzet ötvözete.

A Creative bejelentette új, Prodikeys DM névre keresztelt zenei és PC-s billentyűzetét. A kompakt, helytakarékos eszköz egy 37 billentyűs billentésérzékeny, zenei vezérlőkkel ellátott zenei, és egy ergonómikusan kialakított, multimédia és internet alkalmazásokhoz használható, valamint programozható billentyűkkel felszerelt PC-s billentyűzet ötvözete.

A zenei billentyűzet használatakor a felhasználó egyszerűen leveszi a mellékelt billentyűzetvédőt -- amely egyben csuklótámasz is -- és már el is kezdheti a tanulást, a komponálást. A Prodikeys DM szabványos PS/2-es porton keresztül csatlakozik a számítógéphez. A haladó felhasználók egyszerű akkordozáshoz használhatják, zenéjüket pedig MP3, WAV, vagy MIDI formátumban menthetik el. A legtöbb zenei programban is használhatják a Prodikeys DM-et szabványos MIDI vezérlőként.

"A Prodikeys DM tökéletes választás otthonra és iskolákba" -- magyarázza Geraldine Lee, a Creative billentyűzetek európai márkamenedzsere. "A család a sokoldalú zenei képességeit élvezheti, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók elsőre is magabiztosan eljátszhassanak dallamokat, a tapasztaltabb családtagok pedig gazdag zenekari hangzások segítségével érett darabokat alkothassanak. Ez az erőteljes, mégis egyszerű rendszer iskolában is tökéletes eszköze a zeneóráknak, lehetővé téve bármilyen szintű zenei tudással rendelkező tanulók számára, hogy feltérképezzék lehetőségeiket, és saját darabokat írhassanak."

A billentyűzeten kialakított vezérlőfunkciók között megtalálható a Sustain (kitartás), az Octave Shift (oktáveltolás) és a Pitch Bend (hajlítás). A rendszer 128 különböző zenei hangszer hangját állíthatja elő, mint például zongora, orgona, rézfúvósok, fafúvósok, ütőshangszerek. Kísérethez 100 ritmus közül választhatunk, melyek között megtalálható ballada, pop, tánczene, rock, latin, jazz, keringő és népzenei kíséret is.

A választható zenei előadásmódok:

  • PentaTunes: a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy dallamokat játszhassanak öthangú (pentaton), dúr, diatonikus, jazz, vagy kromatikus skálában, kiegészítő ritmuseffektekkel
  • FunTunes: DJ zenei loop-okat kezel, és lehetővé teszi a felhasználók számára zenei mixek készítését.
  • Learn: lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyszerű, automatikusan nehezedő leckék segítségével tanuljanak meg bármilyen darabot.
  • IntelligentChord: lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy "teljes zenekari" előadást alkossanak egyetlen kézzel játszva.
  • FixedChord: lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy alkossanak, miközben "ad-lib" improvizálnak egy haladó akkordkíséretre
  • Perform: lehetővé teszi a felhasználók számára saját zenei fájljaik beemelését, majd tetszőleges kísérettel történő előadását

"A Prodikeys DM mindenki számára elérhetővé teszi a zenetanulást, előadást és a valódi zenei élvezetet," -- teszi hozzá Geraldine Lee. "Nem csak kezdőknek való, hanem tapasztaltabb felhasználóknak is, akik egyéb zenei programok segítségével fejlett zeneszerkesztéshez, alkotáshoz MIDI vezérlőként való felhasználhatóságát fogják kedvelni. Ezen felül brilliáns partnere egy Creative Sound Blaster Audigy családba tartozó hangkártyának, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy kihasználhassák a SoundFont támogatás extra funkcionalitását."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.