Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 19. 10:38:16

Egyszerű görgetés és lapozás a Toshiba új Tablet PC számítógépével

A Toshiba bemutatta legújabb Tablet PC számítógépét. A Portege M200 legfontosabb újdonsága a korábbinál nagyobb kijelző és gyorsabb processzor mellett a dual axis accelerometer, amelynek segítségével a felhasználók a készülék megdöntésével scrollozhatnak, vagy éppen lapozhatnak a dokumentumokban.

A Toshiba bemutatta legújabb Tablet PC számítógépét. A Portege M200 legfontosabb újdonsága a korábbinál nagyobb kijelző és gyorsabb processzor mellett a "dual axis accelerometer", amelynek segítségével a felhasználók a készülék megdöntésével scrollozhatnak, vagy éppen lapozhatnak a dokumentumokban.

A Portege M200 alapkiépítésben 1400x1050 pixel felbontású, 12,1 hüvelyk átlójú kijelzőt, 1,5 GHz-es Pentium-M processzort, 512 Mbyte memóriát és 40 Gbyte kapacitású merevlemezt és NVIDIA GeForce FX Go5200 videovezérlőt tartalmaz, az ára 2399 dollár. A "dual axis accelerometer" segítségével a felhasználók úgy scrollozhatnak a dokumentumokban, hogy egyszerűen megdöntik a számítógépet, a lapozáshoz pedig oldalra kell billenteni a Tablet PC-t.

A Centrino platform részét képező Intel Pentium-M processzor egyre népszerűbb a Tablet PC-t gyártók körében, ugyanis rendkívül alacsony fogyasztás mellett a versenytársaknál -- Transmeta Crusoe, mobil Pentium III -- lényegesen nagyobb teljesítményt biztosít. A Motion Computing, a ViewSonic, a Gateway, a HP és az Acer már piacra is dobták az Intel új mobil processzorára épülő Tablet PC-iket.

Jövőre világszerte mintegy 500 ezer Tablet PC talál gazdára -- véli az IDC. Alan Promisel, a piackutató cég vezető elemzője elmondta, hogy bár az eladások növekednek, a készülékek továbbra is csak rétegigényeket elégítenek ki, továbbra is hiányzik az az alkalmazás, ami igazán fellendítené a keresletet. A megnövelt teljesítmény azonban bizonyosan segíteni fogja az eladásokat -- véli Promisel.

a címlapról

tikk-takk

0

Hibrid okosórát fejleszt a Google?

2019. szeptember 18. 14:46

Újabb részletek derültek ki a Fossiltól vett technológiáról, érdekes hibrid készülékek lehetnek a csőben.