Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 11. 17:43

Merevlemezes MP3-játszót mutatott be a Gateway

A Gateway bemutatta merevlemezes audiolejátszóját, amely az Apple iPodnál lényegesen alacsonyabb áron kerül forgalomba. A 20 Gbyte kapacitású készülék 100 dollárral olcsóbb, mint az azonos méretű merevlemezzel felszerelt Apple iPod.

A Gateway bemutatta merevlemezes audiolejátszóját, amely az Apple iPodnál lényegesen alacsonyabb áron kerül forgalomba. A 20 Gbyte kapacitású készülék 100 dollárral olcsóbb, mint az azonos méretű merevlemezzel felszerelt Apple iPod.

A Gateway DMP-X20 Digital Jukebox bemutatója New Yorkban volt, a nagyszabású rendezvényen megjelent Ted Waitt, a Gateway elnök-vezérigazgatója is. A vállalat egyszerre nem kevesebb, mint tizennégy terméket dobott piacra, részben üzleti felhasználók, részben fogyasztók részére. A Gateway új lejátszója november 26-án kerül a boltokba, az ára 299 dollár lesz.

A DMP-X20 mindössze 99x66x21 milliméter méretű és csupán 210 grammot nyom. A 20 Gbyte kapacitású merevlemezzel felszerelt, MP3 és WMA állományok megszólaltatására képes lejátszóban FM-rádiós is helyet kapott, amely 12 adó tárolására képes. Az USB2.0 felületű készülék emellett diktafonként, illetve hordozható merevlemezként is használható.

A készülék előlapján egy 2,5 hüvelyk átlójú, háttérvilágításos LCD található, amelyen a lejátszott dal adatai kerülnek kiírásra, illetve itt jelenik meg a DMP-X20 menürendszere, amelyben egy görgetővel lehet közlekedni. A lejátszót egy lítium-ion akkumulátor működteti, amely a vállalat szerint 10 óra folyamatos működést tesz lehetővé.

A DMP-X20 mellett a Gateway több új, flash memóriás MP3-lejátszót is bemutatott, amelyek közvetlenül a számítógép USB2.0 portjára csatlakoztathatók. A 64, 128 és 256 Mbyte kapacitású készülékek FM-rádiót is tartalmaznak. A lejátszók kijelzőjén négy sornyi szöveg jeleníthető meg, egy AAA elemről 12 óra működést ígér a gyártó. A 64 Mbyte kapacitású DMP-110 ára 79 dollár, a 128 Mbyte-os DMP-210 ára 99 dollár, a 256 Mbyte kapacitású DMP-310 modellért pedig 149 dollárt kér a Gateway.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról