:

Szerző: Ady Krisztián

2003. november 24. 15:53

Maximális teljesítményt ígérnek a Netgear új 802.11g szabványú vezeték nélküli eszközei

A Netgear Inc. bemutatta 802.11g és b szabványnak megfelelő vezeték nélküli eszközei új generációját. A WGT624 108 Mbit/s típusú vezeték nélküli tűzfal/router és a WG511T 108 Mbps vezeték nélküli PC-kártya elméletileg megduplázza az eddig maximálisan elérhető sebességet a 2,4 GHz-es vezeték nélküli eszközök területén.

A Netgear Inc. bemutatta 802.11g és b szabványnak megfelelő vezeték nélküli eszközei új generációját. A WGT624 108 Mbit/s típusú vezeték nélküli tűzfal/router és a WG511T 108 Mbps vezeték nélküli PC-kártya elméletileg megduplázza az eddig maximálisan elérhető sebességet a 2,4 GHz-es vezeték nélküli eszközök területén.

A 802.11b szabványnál elmméletileg tízszer gyorsabb eszközök a forgalomigényes alkalmazásokat és a szórakoztató kommunikációt is képesek gond nélkül kiszolgálni. A 108 Mbit/s-os vezeték nélküli sebességet a Netgear az Atheros Communications új, nagy sebességet biztosító "Super G" technológiájával érte el. A Netgear 108 Mbit/s-os vezeték nélküli megoldása kiegészíti az eddigi termékpalettát és visszafelé teljesen kompatibilis a lassabb, 802.11b és 802.11g szabványoknak megfelelő termékekkel.

Az új termékek a nagyobb vezeték nélküli sebesség mellett a Netgear népszerű Smart Wizard telepítés segítő funkcióját is tartalmazzák. Természetesen a robosztus biztonsági funkciók is elmaradhatatlanok, valamint újdonság a QoS (Quality of Service) funkció is, mellyel biztosítható, hogy az egyes alkalmazások mindig megfelelő sávszélességgel rendelkezzenek.

A WGT624 108Mbps-os vezeték nélküli tűzfal/routert arra tervezték, hogy könnyedén kiszolgálhasson egyidejűleg több multimédiás alkalmazást futtató felhasználót is, legyen szó akár digitális képek, videoanyagok, MP3-állományok mozgatásáról vagy letöltéséről.

Természetesen a WGT624 is rendelkezik 4 portos beépített switch-csel, valamint az új technológiának köszönhetően távolabbra és gyorsabb kapcsolatot nyújt, mint a korábbi modellek.

A WGT624 használatát a feljebb említett Smart Wizard telepítést segítő funkció mellett a Smart Wizard Assisted Firmware Update is könnyíti, amely segítséget nyújthat egy esetleges firmware cserénél. Mindezek mellett a WGT624 több mint tíz biztonsági szolgáltatással rendelkezik, mint például a dupla tűzfal (NAT és SPI), a 64, 128 és 152 bites WEP titkosítás, a többszörös VPN áteresztés, behatolás érzékelő, biztonsági naplózás, email üzenetek és WPA (WiFi Protected Access) támogatás.

A WG511T PCMCIA kártya gyorsabb kapcsolatot képes létrehozni a WGT624-es tűzfal/router-rel, mint egy normál 802.11g szabványt használó kártya, mindemellett teljesen kompatibilis a 802.11b és 802.11g szabványokkal.

Az új antenna mellett, mely nagyobb hatótávolságot eredményez, a Smart Wizard technológia is segíti az adapter telepítését. A WG511T a legerősebb 512 bites WEP titkosítás mellett természetesen a WPA funkciót is támogatja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 05:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.