Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Biztonságosak a Nokia eredeti akkumulátorai

Ady Krisztián, 2003. november 19. 13:49
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[News.com] Gyorsan pontot akar tenni a robbanó akkumulátorok körüli huzavona végére a Nokia: a korábban negatív eredményt nyilvánosságra hozó belga Test-Aankoop számára újabb tesztelési lehetőséget biztosítottak, melyben garantáltan eredeti, Nokia által gyártott akkumulátorok vettek részt. A teszt eredménye nem lehetett kétséges: az akkumulátorok mindegyike védett volt rövidrezárás ellen, s teljesen veszélytelen volt a fogyasztókra nézve.

[News.com] Gyorsan pontot akar tenni a "robbanó akkumulátorok" körüli huzavona végére a Nokia: a korábban negatív eredményt nyilvánosságra hozó belga Test-Aankoop számára újabb tesztelési lehetőséget biztosítottak, melyben garantáltan eredeti, Nokia által gyártott akkumulátorok vettek részt. A teszt eredménye nem lehetett kétséges: az akkumulátorok mindegyike védett volt rövidrezárás ellen, s teljesen veszélytelen volt a fogyasztókra nézve.

Amint arról korábban beszámoltunk, a belga Test-Ankoop nevű, fogyasztói árucikkek tesztelésével foglalkozó laboratórium november 7-én megjelent cikkében 3 Nokia akkumlátort talált veszélyesnek, a BML-3, BMC-3 és BLC-2 akkumulátorokról derült ki, hogy nem tartalmaznak rövidzárvédelmet. A Nokia legújabb sajtóközleményében a korábban tesztelt akkumulátorokat utángyártottnak, hamisnak nevezte.

A Nokia a csempészett, utángyártott, hamisított akkumulátorokat tartja felelősnek az elmúlt időszakban bekövetkezett telefonrobbanásokért, sérülést okozó balesetekért. Az elmúlt időszakban négy esetben okozott sérülést az akkumulátorok miatt felrobbanó Nokia telefon szerte a világon. A gyártó korábban is sietett leszögezni, hogy a telefonok a gyári akkumulátorokkal teljesen megbízhatóak, biztonságosak.

A Nokia a független beszállítóktól származó, a múltban hasonló baleseteket okozó, gyengébb minőségű akkumulátorokat okolja a balesetek miatt. A vállalat szerint számos gyártó úgy csökkenti költségeit, hogy figyelmen kívül hagyja a vonatkozó biztonsági előírásokat, s többek között kihagyja akkumulátoraiból a rövidzárlat elleni védelmet. Ezek az alkaltrészek súlyos égési sérüléseket okozhatnak, amikor végül felrobbannak.

A csempészett és hamisított mobilakkumulátorok bárhol elérhetők Vietnam helyi piacain csupán 2-3 dolláros áron, miközben az eredeti Nokia akkumulátorok 20 dollárba kerülnek.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.