Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Csengőhangok után jönnek a személyre szabható csengetési hangok

Ady Krisztián, 2003. november 04. 19:42
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Wired News információi szerint ázsiai térségekben óriási sikert aratott új szolgáltatás bevezetésére készülnek az amerikai és európai mobilszolgáltatók. A csengetési hangok (ring-back tones) szolgáltatás hasonló sikerre számíthat földrészünkön is, mint a hihetetlen bevételt generáló csengőhang üzlet.

A Wired News információi szerint ázsiai térségekben óriási sikert aratott új szolgáltatás bevezetésére készülnek az amerikai és európai mobilszolgáltatók. A "csengetési hangok" (ring-back tones) szolgáltatás hasonló sikerre számíthat földrészünkön is, mint a hihetetlen bevételt generáló csengőhang üzlet.

A csengetési hangokat semmiképpen sem szabad összekeverni a csengőhangokkal, míg utóbbit akkor halljuk, ha hív minket valaki, előbbivel csak akkor találkozhatunk, ha arra várunk, hogy felvegyék a hívásunkat. Az új szolgáltatásra előfizetve az egyszerű, monoton, mondhatni unalmas kicsengési hangot lecserélhetjük -- azonban nem azt adhatjuk meg, hogy mi mit szeretnénk hallani, hanem azt, hogy a minket hívó milyen zenét halljon.

A szolgáltatást igénybevevő felhasználók akár előfizetői számonként különböző csengetési hangot állíthatnak be hívószámukhoz. A szolgáltatás nagyszerűsége azonban abban rejlik, hogy mobilszolgáltatói oldalon valósítják meg: a csengetési hang lecserélését a legrégebbi telefonokkal is meg lehet rendelni, nem szükséges újabbnál is újabb készüléket vásárolni.

Brent Wyman, a Cellus USA marketingosztályának alelnöke elmondta, hogy a vállalat minden harmadik dél-koreai előfizetője használja a mobilszolgáltató "My Caller" szolgáltatását, melyet 2002 áprilisában vezettek be. A Yankee Group előrejelzése szerint 2003-ban akár 100 millió dollár feletti bevételt is hozhatnak Dél-Koreában a "ring-back" szolgáltatások.

Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.