Szerző: Ady Krisztián

2003. November 17. 17:30:58

Multimédiás segédprogram a Catalyst következő verziójában

Ingyenes multimédiás szoftverrel bővíti Catalyst meghajtóprogram-csomagját az ATI. Az EAZYSHARE névre keresztelt megoldás lehetővé teszi az ATI All-In-Wonder Radeon kártyák tulajdonosainak, hogy élő vagy felvett tv-adásokat streameljenek, továbbítsanak otthoni hálózatukon keresztül a hálózat többi számítógépe számára. Az ATI sajtóközleménye szerint a fogadó oldalon Built by ATI (BBA) Radeon kártya megléte feltétlenül szükséges.

Ingyenes multimédiás szoftverrel bővíti Catalyst meghajtóprogram-csomagját az ATI. Az EAZYSHARE névre keresztelt megoldás lehetővé teszi az ATI All-In-Wonder Radeon kártyák tulajdonosainak, hogy élő vagy felvett tv-adásokat streameljenek, továbbítsanak otthoni hálózatukon keresztül a hálózat többi számítógépe számára. Az ATI sajtóközleménye szerint a fogadó oldalon "Built by ATI" (BBA) Radeon kártya megléte feltétlenül szükséges.

Az EAZYSHARE lényegében egy videoszerverré változtatja az All-in-Wonder kártyával rendelkező számítógépet és a hálózaton található, BBA kártyával rendelkező felhasználók számára teljes személyi videorögzítő (PVR) szolgáltatásokat nyújt. Lehetőség nyílik az élő adás felfüggesztésére, a reklámok és szünetek kiiktatására, azonnali visszajátszásokra és egyéb funkciókra.

Az EAZYSHARE szoftver az ATI Catalyst következő -- a sajtóközlemény szerint 3.10-es verziójú -- meghajtóprogram-csomagjában és a Multimedia Center alkalmazás 8.8-as változatában lesz megtalálható, melyek decembertől lesznek letölthetőek. Az EAZYSHARE szoftvert a Microsoft is minősíti, WHQL minősítéssel is rendelkezik majd. A szoftver bármilyen otthoni hálózatot támogat, legyen szó kábeles vagy vezeték nélküli megoldásokról.

a címlapról