biztonság archívum - 2008 október

2008
október

0

HP: hatalmas az Intel szerverpiaci fölénye, de jövőre élesedik a verseny az AMD-vel

2008. október 30. 14:59

Jelenleg hatalmas dominanciával bír a szervereknél az Intel, néhány rétegigénytől eltekintve csak azok vásárolnak AMD-alapú szervereket, akik lojálisak a vállalathoz -- mondta el Almási Gábor, a HP ProLiant szerverekért felelős termékmenedzsere egy zárkörű beszélgetés alkalmával. Ez azonban a közeljövőben változni fog, véli, köszönhetően a Shanghai küszöbön álló megjelenésének, valamint a rendszerarchitektúra jövőre esedékes frissítésének, miközben az Intel a korábbi ígéreteivel szemben késik az új Xeonok piacra dobásával.

0

Elpida: a többség nem éli túl a memóriapiac összeomlását

2008. október 29. 16:04

Mindössze két, legfeljebb három vállalat éli túl a memóriapiac teljes összeomlását, véli az Elpida. Miután a DDR2 DRAM ára a legtöbb gyártó önköltségi szintje alá esett, megkezdődött a kibocsátás csökkentése. Mindez azonban egyelőre hatástalannak bizonyult, az árak jelenleg is esésben vannak, és korábban elképzelhetetlen mélységeket értek el a napokban -- a szereplők többsége a puszta életben maradásért küzd már. A jelenlegi olcsóságnak valószínűleg meglesz még a böjtje.

0

Hamarosan felpuhul a Microsoft Office-páncélja - érkezik az Office 2007 SP2

2008. október 28. 18:31

Jövő év februárja és áprilisa között érkezik a Microsoft Office 2007 második szervizcsomagja, erősítette meg a vállalat, vagyis lassabban készül el, mint az első frissítés. Az irodai szoftver két éve került piacra, a Vista vállalati licencelésű verziójával együtt, és alapjaiban átdolgozott kezelőfelületet mutatott be.

0

Megkezdte a VAIO noteszgépek hazai forgalmazását a Sony

2008. október 28. 13:20

A Sony októbertől több régiós országban -- köztük Magyarországon is -- elindítja a VAIO márkájú noteszgépek forgalmazását, a prémiumkategóriás multimédiás és üzleti konfigurációkhoz így végre teljes magyar nyelvű lokalizációval és terméktámogatással kerülnek a boltokba. A Sony bevallottan életmódtermékeknek, nem a nagy tömegeknek szánja a VAIO notebookokat, a legolcsóbb típus ára ennek megfelelően csaknem negyedmillió forintról indul.

0

Rendkívüli frissítést adott ki a Microsoft egy különösen kritikus Windows-sérülékenység miatt

2008. október 27. 12:29

Sürgősségi javítást adott ki múlt hét csütörtökön a Microsoft a Windows operációs rendszerekben található különösen kritikus sebezhetőség miatt. Péntekre már megjelent az első rosszindulatú kódok a neten a foltozatlan rendszerek támadására, ami a néhány éve magunk mögött hagyott féregkitörések újbóli megjelenését is eredményezheti.

0

Begyújtja rakétáit a régió notebookpiacán a Toshiba

2008. október 27. 10:13

Piaci jelenlétének számottevő bővítését tűzte ki zászlajára a Toshiba közép-kelet-európai részlege, melynek növekedésére évekkel ezelőtt bevallottan kevesebb figyelmet szentelt a több lábon álló japán mammutvállalat. Az ambiciózus tervekben a magyarországi piaci részesedés jelentős feltornázása is szerepel, melyet elsősorban hatékonyabb marketingeszközökkel és új alapokon nyugvó disztribúciós hálózattal kíván megvalósítani a Toshiba.

0

Megszabadul chipgyártó kapacitásának egy részétől a SanDisk

2008. október 20. 18:31

Piaci szakértők szerint a SanDisk és a Samsung későbbi összeolvadásának előszele lehet az a megállapodás, amelynek keretében a memóriakártyáiról ismert amerikai cég csökkenti a rendelkezésére álló chipgyártási kapacitást.

0

Cisco: hatalmas növekedés előtt az internetes televíziós műsorszórás

2008. október 20. 16:11

Idén, részben a pekingi olimpia hatására látványosan megnőtt az igény az IP-alapú vidoszolgáltatások iránt. Emellett egyre több, a felhasználók által létrehozott tartalom kerül az internetre, és az interaktív szolgáltatások is egyre népszerűbbek. A Cisco az október 20-21-én Budapesten zajló IPTV World Forum közép- és kelet-európai állomásán azokat az üzleti modelleket és infrastruktrurális megoldásokat ismertette, amelyeket a szolgáltatók rendelkezésére bocsát a fentiek alapján létrejött Connected Life jellegű rendszerek létrehozásához.

0

AMD: remek negyedév és biztató kilátások

2008. október 17. 13:16

Az Intel rekordnegyedévét követően meglepően jó mutatókról adott számot az AMD is, elnyerve a pénzügyi elemzők tetszését. Sokat javult a stratégiai átalakulás alatt álló chipgyártó processzorüzletágának teljesítménye, de különösen a grafikus üzletág remekelt az elmúlt három hónap során.

0

Nagy lépésekben halad a Thunderbird 3 fejlesztése

2008. október 17. 10:50

[Ars Technica/HWSW] A Mozilla Messaging bemutatta a közelgő ThunderBird 3.0 legújabb alfaváltozatát, sok-sok újdonságról lerántva a leplet. A Shredder kódnéven fejlesztett szoftver most megjelent változata is még nagyon kísérleti a készítők szerint: munkahelyi, üzleti használatra nem ajánlott. Ennek ellenére az új alfa töménytelen mennyiségű apró javítást, új funkciót mutat már be, például a Thunderbird teljesen megújuló kezelőfelületének első részleteit.

0

Szenved a Nokia

2008. október 16. 14:18

Közzétette harmadik negyedéves pénzügyi mutatóit a Nokia. A világ legnagyobb mobilgyártójának bevétele és nyeresége is csökkent, a cég piacrészt vesztett és nem tudta meglovagolni az okostelefonok egyre nagyobb népszerűségét sem -- derül ki az adatokból.

0

Kis helyigényű lézeres multifunkciós a HP-tól

2008. október 14. 09:56

Elsőként a gépház oldalába épített tűzőgép tűnhet fel a szemlélőnek a HP új lézeres multifunkciósán, de a gyártó ennél sokkal többel, a vállalati munkafolyamat javításával kecsegtet.

0

Egységes e-kereskedelmi szabályozást sürget az EU

2008. október 10. 15:16

Az Európai Bizottság előterjesztett egy törvénycsomagot, mely az Unión belüli online boltok működését szabályozná, egyszerűbbé, biztonságosabbá és fogyasztóbarátabbá téve az internetes vásárlást.

0

Majdnem egy tucat frissítés jön kedden a Microsofttól

2008. október 10. 13:26

Majdnem egy tucat biztonsági frissítés várható a Microsofttól jövő kedden, a világ legnagyobb szoftvercége a Windows mellett az Internet Explorer, az Office, az Active Drirectory, valamint a Host Integration Server sebezhetőségeit javítja.

0

Megjelent az Opera webböngésző 9.6-os verziója

2008. október 8. 12:51

Átdolgozott RSS-olvasót és új funkciókkal kecsegtető e-mail klienst kapott az Opera webböngésző legújabb, 9.6-os verziója. A multiplatformos szoftver legfrissebb változatát ma tette közzé a norvég fejlesztőcég, az Opera Software.

0

Üzleti intelligenciában erősít a Microsoft

2008. október 7. 15:12

A Microsoft a Seattle-ben zajló Business Intelligence konferenciáján elárult néhány részletet a 2010-ben érkező új SQL Serverről, amelyet egyelőre Kilimanjaro néven fejlesztenek. Ted Kummert, a Microsoft Data and Platform Storage Division vezetője hangsúlyozta, a vállalat a jövőben egyre több üzletiintelligencia-funkciót épít az SQL Serverbe.

0

A digitális fényképezőgépek fejlődése 2005 és 2006 között

2008. október 7. 11:47

Cikksorozatunk hatodik része 2005-től 2006-ig vizsgálja a digitális fényképezőgépek fejlődését. E két év tele van tükrös vázak és kompaktok által fűszerezett izgalmakkal, emellett búcsút és botrányt is hozott. A digitális fényképezőgépek olyan hétköznapi termékekké váltak, mint az egér vagy az elektromos fogkefe, és bár vannak olyanok, akiknek még mindig csak a hagyományos változat van a birtokában ezekből, de hallani ők is hallottak az újdonságokról: a digitális fényképezőgépek a hétköznapokban is megjelentek.

0

Ebook-olvasók: érkezik az új hullám

2008. október 7. 08:33

A tengerentúlon sikertörténetté vált Ebook-olvasók edddigi generációi nem terjedtek el Európában, de az Amazon és Sony új megoldásai talán megtörik a jeget. Eddig drágák, csúnyák voltak, ráadásul nehezen használhatóak, az új modellek igyekeznek ezen segíteni, miközben az iPhone itt is jobbról előz.

0

Megmentené a Földet a Google

2008. október 6. 12:07

A Google érzi át igazán saját szervezetén belül, hogy mekkora problémát jelentenek az egyre magasabb energiaárak, illetve a növekvő energiaéhség. A szolgáltatásainak hátterét biztosító szerverek tízezrei komoly erőforrásokat igényelnek, így a cég nem csupán divatból hirdeti a zöld IT filozófiát. Sőt, nem is csak hirdeti, inkább aktívan tesz érte. Múlt héten éppen a Tiszta Energia 2030 előterjesztést jelentette be, mely az Egyesült Államok energiapolitikáját alakítaná át a következő 22 évben. A jelenlegi fosszilis energiaforrásokat a Google terve megújulóakra cserélné, sőt, a növekvő energiaigény mellett a fogyasztást a jelenlegi szinten tartaná pusztán a felhasználás hatékonyságának javításával.

0

Súlyosnak tűnő sebezhetőségre bukkantak a TCP protokollban

2008. október 6. 11:05

Egyelőre nem tudni, mennyire súlyos az a hiba, amelyet a TCP protokollban a múlt héten fedeztek fel. A sebezhetőséget kihasználva támadók állítólag bármilyen hálózati eszközt meg tudnak bénítani egy DoS-támadással, legyen szó szerverről, routerről, tűzfalról vagy más berendezésről. Az Outpost24 két szakértője, Robert Lee és Jack Loius a Unicorn Scan tesztelése tesztelése közben bukkant rá a TCP sérülékenységére, amely állításuk szerint több hiba egyidejű kihasználásán alapul.

0

Az európai keresőpiacon gyújtaná be rakétáit a Microsoft

2008. október 3. 12:04

A Microsoft csütörtökön Párizsban jelentette be, hogy új kutatóközpontokat hozna létre az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban, melyek célja elsősorban az internetes keresési technológiák fejlesztése lenne, hosszútávon pedig a Google és a Microsoft közti online szakadék szűkítése.

0

Minden idők legnagyobb magyar online üzlete: külföldi kézbe került a Vatera

2008. október 2. 11:03

Teljes egészében megvásárolta a 2000-ben alapított magyar Vatera Kft-t a lengyel Allegrót is birtokló dél-afrikai Naspers csoport internetes divíziója, a MIH Internet Europe. Lapunk információi szerint az akvizíció 1,5 milliárd forint feletti összegbe került a cégnek, amely mostanra a teljes kelet-európai régióban képviselteti magát több vezető online szolgáltatással, az aukciós oldalak mellett árösszehasonlító, azonnali üzenetküldő és levelező megoldásokkal.

0

A Western Digitalé lehet a Fujitsu merevlemezgyártó részlege

2008. október 2. 09:37

Japán lapértesülések szerint a Western Digitalnak adja el veszteséges merevlemezgyártó részlegét a Fujitsu. A Nikkei azt állítja, a WD 70-100 milliárd jent (660-944 millió dollárt) ad a Fujitsu teljes merevlemezgyártási tevékenységéért, beleértve Japánban, Thaiföldön és a Fülöp-szigeteken található gyárakat, ahol összesen mintegy 15 ezren dolgoznak.