Szerző: Koi Tamás

2008. október 8. 12:51

Megjelent az Opera webböngésző 9.6-os verziója

Átdolgozott RSS-olvasót és új funkciókkal kecsegtető e-mail klienst kapott az Opera webböngésző legújabb, 9.6-os verziója. A multiplatformos szoftver legfrissebb változatát ma tette közzé a norvég fejlesztőcég, az Opera Software.

[HWSW] Átdolgozott RSS-olvasót és új funkciókkal kecsegtető e-mail klienst kapott az Opera webböngésző legújabb, 9.6-os verziója. A multiplatformos szoftver legfrissebb változatát ma tette közzé a norvég fejlesztőcég, az Opera Software.

Az Opera 9.6-os verziója a korábbi, 9.52-es verzióban talált hibák javítása mellett szokás szerint számos új funkcióval is gazdagodott. Így például a szoftver különböző számítógépekre telepített példányait szinkronizáló Opera Link mostantól a könyvjelzők, a jegyzetek, a gyorstárcsázás és más személyre szabott beállítások mellett képes szinkronba hozni az egyedi keresőmotor-beállításokat és a naplózott címsort is. Az új változat egyik lényeges változása, hogy a fejlesztők módosították az RSS/Atom hírolvasómodult is, mely mostantól már a feliratkozás előtt betekintést enged a feedbe.

A böngésző levelezője, az Opera Mail is új funkciókkal gazdagodott az új verzióban: a kliens már támogat egy alacsony sávszélességű (betárcsázós, vagy gyenge térerejű vezeték nélküli kapcsolatokhoz) optimalizált üzemmódot is. A 9.6-os verzióban a felhasználók új lehetőségeket kapnak az üzenetek priorizálásához is a follow/ignore (követés, figyelmen kívül hagyás) flagekkel, melyekkel a beszélgetések és a kapcsolatok egyaránt megjelölhetők.

Az Opera Software a mostani frissítést megelőzően augusztus második felében adta ki többplatformos böngészőjének előző, 9.52-es verzióját. A fejlesztők akkor elsősorban a szoftverben felfedezett biztonsági rések miatt módosították a kódot -- a 9.52-es verzió a korábbi változatban felfedezett hét sebezhetőségre nyújtott tapaszt. Az új kiadás a már említett új funkciók mellett ezeket a javításokat is magában foglalja, emellett a cég ígérete szerint gyorsabb is lett elődjénél.

Az Opera webböngésző 9.6-os verziójának windowsos és mac-es változata letölthető az Opera Software weboldaláról.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.