biztonság archívum - 2008 augusztus

2008
augusztus

0

A digitális fényképezőgépek fejlődése: a kezdetek

2008. augusztus 26. 11:00

Elérkeztünk oda, hogy a digitális fényképezőgépek teljesen hétköznapi termékekké váltak. Aki akar, vehet egyet, alacsonyabb árú gépek esetén a kiadást nem érzi meg senki, illetve nem jobban, mint az, aki a merevlemezét bővíti egy nagyobb kapacitású modellre. A digitális fényképezők robbanásszerű fejlődése a kilencvenes évektől megállíthatatlanná vált, az utánégetőt azonban az ezredfordulón aktiválták a gyártók. Cikksorozatunk első darabja 1989-től lépked az idővonalon, onnantól, hogy az első fogyasztói termékek megjelentek.

0

Hét biztonsági rést foltoz be az Opera webböngésző új verziója

2008. augusztus 22. 16:17

Hét rést foltozott be a hét közepén az Opera Software népszerű többplatformos böngészőprogramjának kódjában -- ebből a legtöbb, hét darab a windowsos, hat a linuxost és öt a MacOS X operációs rendszerhez fejlesztett változatot érintette.

0

Le kell tölteni a Firefox 3-at!

2008. augusztus 22. 10:12

A nyílt forráskód és a non-profit üzleti modell: ez teszi az Mozillát igazán rugalmassá, sőt teljesen hitelessé is. Mivel nélkülözik a kemény üzleti célokat, ezért ha kommunikálnak valamit, ha ajánlásokat tesznek a felhasználóknak, akkor a legtöbben nem kételkednek és nem érzik terhesen kényszerűnek a cég akaratát.

0

Erősödik a Samsung, gyengén teljesít a Lexmark a régiós MFP-piacon

2008. augusztus 19. 17:06

Csekély mértékben nőtt a nyomtatásra és másolásra egyaránt alkalmas multifunkciós képalkotó berendezések (MFP-k) piaca az Európát, Afrikát és a Közép-Keletet magába tömörítő EMEA szuperrégióban az elmúlt fél évben. A piac hazánk régiójában, Közép-Kelet-Európában bővült a legnagyobb mértékben -- a piacvezető továbbra is a HP, de senki nem tudott olyan növekedést felmutatni, mint a Samsung.

0

Hengerelt az Intel a második negyedévben

2008. augusztus 18. 12:56

Várakozásokon felüli negyedévet mutatott a PC-processzorpiac, rácáfolva a szokásos szezonális trendekre és a nagyobb aktuális makrogazdasági környezettel kapcsolatosan elhúzódó aggályokra, derül ki az IDC legfrissebb jelentéséből. A kedvező hírek hatására az AMD részvényei meredeken felfelé mozdultak el annak ellenére is, hogy a piackutató szerint a növekedés kizárólag az Intel generálta, és részesedést vett el riválisától.

0

A SanDiskre feni a fogát a Seagate?

2008. augusztus 15. 13:41

[EE Times/HWSW] Felvásárolná a Seagate a SanDisket, vagy annak bizonyos részlegeit, legalábbis ez a pletyka kelt szárnyra a héten a memóriaipar egyik legnagyobb szakkonferenciáján, a Flash Memory Summiten. A két cég összeolvadásával egy minden konkurensénél nagyobb piaci befolyással rendelkező, adattárolásban utazó mammutvállalat jöhetne létre.

0

Licenckezelési hiba miatt VMware-gépek tömege nem tudott elindulni tegnap

2008. augusztus 13. 11:24

Világszerte rendszergazdák százai, ezrei ébredhettek tegnap reggel arra, hogy a rájuk bízott virtuális gépek nem tudtak újraindulni. A VMware ESX 3.5 második frissítésében (Update 2) levő licencellenőrző kód hibája miatt a szoftver lejártnak érzékelte az érvényes licenceket is, és nem indította el a virtuális gépeket, amelyeket ráadásul Vmotionnel sem lehetett másik szerverekre mozgatni.

0

Hét kritikus Windows-hibára jön holnap javítás, ebből három a Media Playert érinti

2008. augusztus 11. 09:48

Hét kritikus biztonsági frissítés és további öt ajánlott javítás jelenik meg holnap a Microsoft különböző frissitőszolgáltatásain, a Windows Update-en, a Microsoft Update-en és a Windows Server Update Services-en -- tájékoztatta a felhasználókat a szoftvercég múlt héten kiadott, szokásos patch-kedd előrejelzésén.

0

A magyar névszerverek kétharmada sebezhető

2008. augusztus 8. 16:01

A hazai DNS-szerverek közel kétharmadára még nem telepítették azt a javítást, amely a Dan Kaminsky által felfedezett sebezhetőséget küszöböli ki -- derül ki a BME Híradástechnikai tanszékének kritpográfiával és biztonsággal foglalkozó laboratóriuma által tegnapelőtt elvégzett felmérésből , amely több mint 5800 DNS-szerverre terjedt ki.

0

A Transmeta energiatakarékos technológiáit licenceli az NVIDIA

2008. augusztus 8. 10:48

Az NVIDIA 25 millió dolláros egyszeri összegért licencelte a Transmeta LongRun és LongRun2 energiatakarékos technológiáit, amelyeket saját termékeibe épít be azzal a céllal, hogy megfékezze azok túlzott fogyasztását és hőtermelését.

0

Előre értesíti a biztonsági cégeket a patchekről a Microsoft

2008. augusztus 6. 09:36

A Microsoft a biztonsági cégeket is bevonná a hibajavítások kiadásába. A vállalat tervei szerint az ősztől a szokásos patch kedden megjelenő foltokról a biztonsági cégeket előre értesítik majd, így azok fel tudnak készülni az érkezésükre.