biztonság archívum - 2008 június

2008
június

0

Bakik sorozatába futott bele júniusi frissítéseivel a Microsoft

2008. június 23. 13:01

Számos gondba ütközött a Microsoft a júniusi frissítései kapcsán. Két esetben maga a patchelés folyamata akadt el specifikus körülmények között, míg egy biztonsági frissítést újra ki kellett adni, mivel nem orvosolta az eredetileg befoltozni kívánt biztonsági rést.

0

Megjelent a SpiceWorks ingyenes rendszerfelügyeleti megoldás új verziója

2008. június 23. 10:23

Megjelent a SpiceWorks ingyenes rendszerfelügyeleti alkalmazás legújabb, 3.0 verziója. A készítők a felhasználói közösség visszajelzései alapján fejlesztették tovább a szoftvert, ami nem csak többet tud mint korábban, hanem gyorsabb is lett, emellett több mint ezer apró hibát is kijavítottak benne. A kimondottan kis- és középvállalatoknak, 250-nél kevesebb PC-vel rendelkező szervezeteknek szánt megoldást a fejlesző cég szerint már 350 ezer rendszergazda használja világszerte. A bétaváltozatot több mint 2500-an tesztelték.

0

Végleg kikosarazta a Microsoftot a Yahoo!, és a összeállt a Google-lel

2008. június 13. 14:47

A Yahoo! tegnap közölte, hogy a Microsofttal folytatott megbeszélések végleg lezárultak, majd nem sokkal ezt követően bejelentette partneri együttműködését a Google-le. A cég papírjai 10 százalékot estek a tegnapi kereskedésben. A Microsoft továbbra is nyitott a párbeszédre, a piacvezető Google pedig egyértelműen nyertese a történteknek.

0

A rendszergazdák életét is megkönnyíti az Internet Explorer 8

2008. június 13. 12:27

Az Internet Ezplorer 8 számos olyan képességet felvonultat, amelyek egyszerűbbé teszik a böngésző bevezetését, használatát, felügyeletét vállalati környezetben -- derül ki a fejlesztők hivatalos blogjából . Az újdonságok az augusztusban érkező második bétában mutatkoznak be.

0

Frissítést adott ki a Windows Media Centerhez a Microsoft

2008. június 13. 11:51

Kombinált frissítőcsomagot adott ki a Media Centert futtató Windows Vistás számítógépekhez a Microsoft, melyek számos korábban jelzett problémát javítanak. A frissítés nem csak 32, hanem 64 bites operációs rendszerekhez is elérhető, legegyszerűbben a Windows Update szolgáltatáson keresztül tölthetjük le a megfelelő verziót.

0

Újabb biztonsági réseket foltozott az Apple a QuickTime-on

2008. június 11. 12:10

[CNet] Újabb frissítést adott ki az Apple a QuickTime médialejátszó szoftveréhez, mellyel számos biztonsági rést foltoznak ismét a fejlesztők. A PICT képek kezelésében talált hiányosságok felhasználásával kártékony programokat lehetett telepíteni a windowsos számítógépekre és távolról vezérelhették is azokat.

0

A Symantec segít megoldani az XP SP3 telepítését követő problémákat

2008. június 10. 12:18

[Techworld] A Symantec közzétett egy kis segédprogramot, ami megoldja azokat a regisztrációs adatbázisbeli problémákat, amelyek gondot okoznak a Windows XP harmadik, és a Windows Vista első szervizcsomagjának telepítését követően. A Symregfix akkor segíthet, ha Norton biztonsági szoftverek jelenléte mellett installáljuk a szervizcsomagokat.

0

Hét frissítés érkezik a Microsofttól a patch-kedden

2008. június 6. 14:31

[eWeek] Hét frissítést tesz közzé a Microsoft jövő hét kedden, a menetrendszerinti patch-kedden. A hét javításból három kritikus sérülékenységet javít, melyekből egy az Internet Explorer több változatát is érinti. A másik két kritikus hiba a DirectX és Bluetooth-kezelésben található.

0

Vodafone: a mobil internet kiszorítja a vezetékest

2008. június 3. 14:58

Hatalmas előrelépést tett mobil internetszolgáltatás terén a Vodafone az elmúlt évben, mondta el Beck György vezérigazgató egy hazai sajtótájékoztatón, aki szerint a terület robbanásszerű növekedése ellenére is egyre olvad a fogyasztók költésének reálértéke.

0

Az Apple Safari és az Internet Explorer együtt már komoly rés a pajzson

2008. június 2. 16:27

[Techworld] Sokkal komolyabbá válik az Apple Safari böngészőjében talált biztonsági rés, ha az Internet Explorerben egy éve foltozatlannal együtt használják ki. A két biztonsági probléma együtt kritikus problémát jelent, teljesen védtelenné teszi az internetezőt, akinek számítógépére könnyen telepíthetnek rosszindulatú alkalmazásokat az internetes támadók.