:

biztonság archívum - 2008 december

2008
december

0

Csak látszólag kapott újabb haladékot a Windows XP

2008. december 23. 11:21

Látszólag újabb haladékot kapott a Windows XP: a kisebb rendszerépítők 2009. január 31. helyett 2009. május 30-ig vásárolhatnak az akkor már nyolcadik évét taposó operációs rendszerből. A rendeléseket azonban továbbra is január 31-ig kell leadni, azonban a szállítások május végéig folytatódhatnak, így a rendszerépítőknek nem kell több hónapra előre készletezniük.

0

Kritikus sebezhetőségre bukkantak a Microsoft SQL Serverben

2008. december 23. 08:46

Az osztrák SEC Consult biztonsági tanácsadócég áprilisban kritikus sebezhetőséget fedezett fel a Microsoft SQL Serverben, amelyről idejekorán értesítette a redmondi vállalatot. A patch azonban azóta sem jelent meg, a SEC Consult ezért úgy határozott, nyilvánosságra hozza a sérülékenység részleteit és egy példakódot, amellyel kihasználható a hiba.

0

UNIX-szintű támogatást vezet be a Red Hat

2008. december 19. 13:53

Jelentős változás történt a Red Hat kereskedelmi Linux-disztribúciójának támogatottságában, a vállalat az eddigi hatról 18 hónapra kiterjesztette ki a Red Hat Enterprise Linux (RHEL) alverziók támogatását, ami a gyakorlatban leginkább az alkalmazások újraminősítésével kapcsolatos költségeket csökkentheti, egyúttal jelzésértékű a konzervatív UNIX-tábor felé is, mondta el Szentiványi Gábor, a Red Hat hazai disztribúcióját ellátó ULX Kft. ügyvezetője.

0

Még gyorsabb és még okosabb a VirtualBox - itt a 2.1

2008. december 18. 13:22

[HUP/HWSW] Alig néhány hónapja jelent meg a VirtualBox 2.0, máris itt a program 2.1-es kiadása. A legnépszerűbb desktopvirtualizációs szoftver új változata rengeteg hibajavítást és számos jelentős fejlesztést hoz magával, lényegében egyre többen egyre nagyobb teljesítménnyel használhatják. Az előrelépések közül talán a legérdekesebb a 3D-gyorsítás megjelenése.

0

Küszöbön az Internet Explorer kiadásra jelölt változatának a megjelenése

2008. december 17. 13:11

Egyre közelebb kerül az Internet Explorer webböngésző soron következő, 8-as generációjának megjelenése -- a szoftver a bétaüzem után lassan megérik a kiadásra, az első kiadásra jelölt (RC) változat érkezése heteken, de akár napokon belül várható. A csaknem végleges kódot a Microsoft állítólag már meg is küldte a legközelebbi partnereinek.

0

Egyre gyakrabban támadják az Internet Explorer javítatlan sérülékenységét

2008. december 15. 12:43

Egyre többet támadják az Internet Explorer befoltozatlan biztonsági rését, amelyre pont a múlt hét szerdán, vagyis a Microsoft szokásos havi hibajavításainak megjelenését követő napon derült fény. A Microsoft Malware Protection Center blogja alapján péntekről szombatra látványosan megnőtt a támadásokról beérkező jelentések száma.

0

Rajthoz álltak az új mobilpiaci szereplők az NHH tenderén

2008. december 12. 16:14

A vártnál több pályázat érkezett a szélessávú internetlefedettség bővítése és a mobiltelefon-piaci verseny élénkítése érdekében kiírt frekvenciapályázatra -- jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság. A tendert követően megjelenhet a negyedik GSM/UMTS szolgáltató hazánkban, illetve a 2003-ban használaton kívülivé vált 450 MHz-es frekvenciát is hamarosan birtokba vehetei egy cég, hogy szélessávú mobil elérést nyújtson.

0

A Firefox volt az év egyik legsebezhetőbb windowsos szoftvere

2008. december 12. 11:38

A Mozilla nyílt forráskódú böngészőjében fedezték fel idén a legtöbb kritikus sérülékenységet -- derül ki a szoftveraudtiálást végző Bit9 idei összesítéséből. A cég a vállalati környezetben széleskörűen használt alkalmazásokat, illetve azok sebezhetőségét vizsgálja évről évre.

0

Bevetésre érett az OpenSolaris - itt a 2008.11 kiadás

2008. december 11. 13:44

Megjelentette az OpenSolaris új változatát a Sun Microsystems. A nyílt forráskódú UNIX operációs rendszer 2008.11 kiadása sok szempontból hoz jelentős újdonságokat, és nem csak technikai, de támogatási oldalról is. A Sun ugyan óvatosságból nem szívesen fogalmaz így, de nyilvánvalóan a Linux közvetlen riválisának szánja, amely egyébként a legnagyobb fenyegetést jelenti a Solarisra nézve.

0

Megtorpan a növekedés a merevlemezek piacán

2008. december 3. 12:36

Az iSuppli piacelemző cég szerint a PC-k és más berendezések iránti kereslet megcsappanása miatt a negyedik negyedévben akár csökkenésnek is indulhat a merevlemezpiac a harmadik negyedévhez képest. Ugyanakkor az SSD-k forgalma szélsebesen nő.

0

Vahl Tamás lett a Nav N Go ügyvezetője

2008. december 1. 16:13

Az iGo navigációs szoftveréről ismert Nav N Go ügyvezetőjeként folytatja a pályáját Vahl Tamás, aki az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. üzletfejlesztési igazgatójaként dolgozott eddig, korábban pedig az SAP hazai leányvállalatát vezette.

0

Áprilisban frissül a Windows Vista és a Windows Server 2008

2008. december 1. 13:31

A számos Windows-változat érkezési dátumát helyesen megjósoló, vagyis minden bizonnyal bennfentes forrásokkal rendelkező TechARP.com úgy értesült, a Windows Vista második javítócsomagja jövő áprilisban érkezik.