:

biztonság archívum - 2008 január

2008
január

0

Megháromszorozta nyereségét a Lenovo

2008. január 31. 09:37

Erős negyedéves eredményekről számolt be a világ negyedik legnagyobb PC-gyártója, a Lenovo. A hongkongi központú vállalat az idei évre magabiztos kilátásokat fogalmazott meg, a forgalom kétszámjegyű százalékos bővülése annak ellenére biztosnak látszik, hogy az amerikai gazdaság helyzete bizonytalan -- főleg, mivel a cég forgalmának csak negyede származik az Egyesült Államokból.

0

A kétszeres nyereség sem volt elég jó a VMware-től

2008. január 29. 08:55

A 80 százalékkal emelkedő bevétel és a több mint megduplázódó nyereség sem volt elég jó a VMware-től, a cég papírjai a negyedik negyedéves eredmények bejelentését követően hirtelen 27 százalékot vesztettek értékükből, mert a Wall Street többre számított.

0

IBM System x szervereket klónoz a Lenovo

2008. január 28. 14:09

Két hónapja sincs, hogy a Lenovo belépett a munkaállomások piacára ThinkStation termékcsaládjával, mellyel a vállalati ügyfelek irányában kezdte meg termékkínálatának bővítését. A kínai gyökerű szállító egy következő lépésként a napokban jelentette be, hogy szervertechnológiát licencel az IBM-től, és az erre alapozó szerverek már idén a piacra kerülhetnek világszerte egyes országokban, az általános hozzáférhetőség jövőre tehető.

0

Egyre több nyílt forrású szoftvert vesznek az iskolák

2008. január 25. 13:48

Az oktatási intézmények egyre többet költenek majd nyílt forrású szoftverekre és hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokra, de ez nem jelenti azt, hogy a tulajdonosi szoftverek használatát felfüggesztenék -- derül ki a Datamonitor előrejelzéséből , amely 14 országban végzett felmérésen alapul.

0

Az SAP által felvásárolt Business Objectsnél folytatja pályafutását Veres Zsolt

2008. január 21. 15:12

Veres Zsolt lett az EMEA régióban a Business Objects kis-és középvállalkozásokért felelős értékesítési igazgatója. Az SAP tavaly ősszel jelentette be az üzleti intelligencia terén piacvezető Business Objects felvásárlását, az ügylet értéke 4,8 milliárd euróra rúgott. A megállapodás értelmében a Business Objects teljesen önállóan működik tovább, azaz nem integrálják a szervezeteket.

0

Képzett, ám munka nélküli programozók írják a kártevőket

2008. január 18. 15:35

Napjainkban a netes bűnözők többsége Oroszországban, Kínában és Dél-Amerikában tevékenykedik, de az F-Secure előrejelzése szerint az elkövetkező öt évben Afrikában, Indiában és Közép-Amerikában is komolyan felvirágzik ez a tevékenység, elsősorban az állástalan informatikusok, programozóknak köszönhetően.

0

Újabb kritikus hiba a Skype internettelefon szoftverben

2008. január 18. 15:09

[Techworld] Újabb hibát találtak ay eBay tulajdonában lévő Skype internettelefon szoftverben, mely kritikus biztonsági rést jelent. A hiba leírását az Aviv Raff tette közzé, eszerint a program rosszul használ egy Internet Explorer komponenst a HTML-oldalak rendereléséhez. Ne kattintsunk videót ígérő linkre a Skype-ban.

0

Végre a Samsung forgalmazza és szervizeli itthon saját fényképezőgépeit

2008. január 17. 13:18

A Samsung 2008 január elsejétől maga forgalmazza itthon saját márkájú és gyártású digitális fényképezőgépeit, illetve a szervizelésről is a Samsung Electronics Magyar Zrt. gondoskodik. A készülékek kizárólagos forgalmazási joga korábban a Leitz-Hungária Kft. kezében volt.

0

Szoftvertesztelésben, bevezetésében segít a HP új szolgáltatása

2008. január 17. 12:25

Magyarországon is megjelenik a HP Application Lifecycle Optimization (ALO) szolgáltatáscsomagja, amely a Mercury Interactive 2006-os felvásárlásával megszerzett technológiákon alapul. Ennek keretén belül a HP ügyfelei segítségére siet a szoftverek tesztelése, finomhagolása és bevezetése terén.

0

A vártnál jobban nőttek a PC-eladások a negyedik negyedévben

2008. január 17. 09:50

A várakozások felett nőtt a PC-piac a negyedik negyedévben, az eltérő metodikát használó IDC és a Gartner egyaránt 15 százalék körüli bővülést jelentett be. A harmadik negyedévben is hasonló ütemben nőttek az eladások, akkor két éve nem látott bővülésnek örülhettek a gyártók.

0

Sivatagi körülmények teszik próbára a Toshiba noteszgépek megbízhatóságát

2008. január 14. 12:13

Bemutatta a kimondottan üzleti felhasználásra szánt Tecra notebook-család legújabb tagjait a Toshiba. A vállalat szponzorként részt vesz a Budapest-Bamakó ralin is, ahol az egyik csapat két Tecra notebookkal vág neki a sivatagnak azt bizonyítandó, hogy a gépek még ilyen szélsőséges körülmények közt is használhatók.

0

Frissítették a Vista első javítócsomagjának kiadásra jelölt változatát

2008. január 11. 09:49

A Microsoft frissítette a Vista SP1 RC-t, az új változatot azonban már nem adják ki, csupán 15 ezer kiválasztott tesztelőhöz -- köztük szoftver- és hardverfejlesztő cégekhez, vállalati felhasználókhoz és a tesztprogramra regisztrált fogyasztókhoz -- juttatják el. Az RC1 Refresh az MSDN és TechNet előfizetői számára sem lesz hozzáférhető.

0

Tavasszal jön az első javítás a Windows Home Serverhez

2008. január 8. 14:44

A 64 bites Vista támogatásával, valamint mentési-visszaállítási funkciókkal bővül az idén a Microsoft Windows Home Server , amelyhez tavasszal adják ki az első javítócsomagot. A Microsoft szokásával ellentétben nem Service Packnek, hanem Power Packnek nevezi a frissítést, arra utalva, hogy abban jórészt új képességek és nem csak hibajavítások érkeznek, valamint ez a név a cég szerint sokkal dögösebb, jobban illik a Home Serverhez.

0

Bezárták az ellentmondásos Firefox reklámoldalt

2008. január 8. 12:16

Órákkal indulása után be is zárták azt a weboldalt, amely vicces statisztikákkal próbálta népszerűsíteni a Mozilla Firefox böngészőt. A www.fightagainstboredom.com weboldalon egy ideig olvasható információk szerint a Firefox felhasználói sokkal izgalmasabb, érdekesebb emberek mint az IE-felhasználók, például több rajzfilmet néznek és kevesebbet horgásznak.

0

Két kiemelt biztonsági frissítés érkezik Windowsokhoz az idei első patch kedden

2008. január 8. 11:49

Ma esedékes a Microsoft idei első patch keddje. A szoftveróriás várhatóan két magas besorolású biztonsági javítást fog kiadni a szokásos, rosszindulatú szoftvereket kereső eszköz frissítése mellett. A vállalat biztonsági csapata emellett nemrég egy új blogot is indított, ahol a keddi frissítéseket tervezik tárgyalni mélységeiben.

0

Elindult a Wikia Search közösségi kereső - és közösségre van szüksége

2008. január 7. 17:35

Elindult a Wikia Search, a közösségi kereső alfatesztje, ahogyan azt a cég januárban megígérte. A Wikipedia ötletgazdája által alapított cég a keresőmotorok piacán igyekszik rést találni magának a felhasználók segítségére támaszkodva. A keresőmotor másik újdonsága, hogy szemben a vezető cégek motorjaival, nyílt forráskódú, így bárki hozzájárulhat a fejlesztésekhez.

0

Megtagadja egyes régi fájlok megnyitását az Office 2003 SP3

2008. január 4. 09:24

Az Office 2003 ősszel kiadott harmadik javítócsomagjának telepítése után az irodai csomag egyszerűen megtagadja egyes fájlok megnyitását -- ismerte be a Microsoft. A redmondi cég szerint azért volt szükség az elavult Word, Excel, PowerPoint, Lotus 1-2-3, Corel Quattro és Corel Draw dokumentumok blokkolására, mivel azok nem biztonságosak.

0

A szoftverek ötödét javítatlanul hagyják a felhasználók

2008. január 2. 11:31

A windowsos PC-ken futó alkalmazások ötöde javítatlan, vagyis védtelen a különféle támadások ellen -- állítja saját felmérésére hivatkozva a dán Secunia biztonsági cég. A vállalat által ingyenesen elérhetővé tett Personal Software Inspector (PSI) sebezhetőség-vizsgáló szoftverrel több mint 14,5 millió szoftvert ellenőriztek le, és a statisztikák azt mutatják, a gépeken található alkalmazásoknak átlagosan több mint 20 százalékát nem frissítették a felhasználók.