:

biztonság archívum - 2008 április

2008
április

0

Megújultak a TomTom One és XL személyi navigátorok

2008. április 30. 09:09

A készletsöprésnek köszönhetően olcsóbban lehetett az elmúlt időszakban hozzájutni a TomTom két személyi navigátorához, most pedig megérkeztek a megújult utódok: májustól lesznek elérhetők a TomTom ONE és TomTom XL navigációs eszközök. Az új modelleket teljes mértékben áttervezték és összecsukható tartóval látták el.

0

Letölthető a Windows XP harmadik szervizcsomagja

2008. április 29. 12:26

[DailyTech] Hivatalosan még nem került fel a Microsoft letöltési oldalára, szemfülesek azonban már könnyen rábukkanhatnak arra a linkre , mely a redmondiak szerveréről tölti le a Windows XP harmadik szervizcsomagjának angol nyelvű változatát.

0

Újfajta sebezhetőséget találtak az Oracle adatbázisban

2008. április 28. 15:33

David Litchfiled, az ismert adatbázisbiztonsági szakértő részletes dokumentumban tárgyalja azt a sebezhetőséget, amelyet még februárban fedezett fel az Oracle adatbáziskezezelőjében. A sérülékenységet kihasználva támadók adminisztrátori jogosultságot szerezhetnek, adatokat módosíthatnak vagy törölhetnek, vagy akár saját szoftvereket is telepíthetnek az adatbázist futtató szerverre.

0

Elkészült és jövő keddtől bárki számára letölhető lesz a Windows XP SP3

2008. április 22. 08:57

A Microsoft tegnap bejelentette, hogy befejezte a Windows XP SP3-at, és elérhetővé tette a számítógépgyártók, valamint a mennyiségi licencvásárlók számára. A nagyközönség április 29-től kezdve töltheti le a javítócsomagot a Windows Update-ről vagy a Microsoft weboldaláról. Annak, aki rögtön telepíteni szeretné az SP3-at, kézzel kell majd beállítania a letöltését -- a korábban is megbízható információkat közlő maláj TechARP.com alapján az automatikus frissítések között csak június 10-én tűnik fel a javítócsomag.

0

Magyarországon is bemutatkozott a Norton 360 új verziója

2008. április 10. 13:26

A Symantec hazánkban is piacra dobta a kimondottan otthoni felhasználóknak szánt átogó védelmi szoftverének, a Norton 360-nak az új verzióját. A Norton 360 2.0 a tavaly megjelent első változattal kapcsolatos felhasználói visszajelsések alapján fejlődött tovább.

0

Az Office kalózverzióinak felhasználóit is figyelmeztetni fogja a Microsoft

2008. április 9. 12:26

A Windows Genuine Advantage-hez hasonlóan az Office kalózverzióinak felhasználóit is figyelmeztetni fogja a Microsoft, hogy nem eredeti szoftvert használnak. Hamarosan egy több országra kiterjedő program indul majd, amelynek keretén belül felugró ablakok zaklatják majd azokat a chilei, olasz, spanyol és török felhasználókat, akik az irodai csomag kalózmásolatát futtatják.

0

Dolgozóinak tizedétől válik meg az AMD

2008. április 8. 08:41

Dolgozóinak 10 százalékától, mintegy 1500 alkalmazottól válik meg az AMD annak érdekében, hogy csökkentse költségeit, és újra nyereségesen tudjon működni. A cég egyúttal azt is közölte, hogy az első negyedévben a vártnál jóval kisebb bevételt ért el, az eladásai minden szegmensben rosszabbul alakultak a terveknél.

0

Júliustól már csak maradékból vásárolhatunk Windows XP operációs rendszert

2008. április 4. 11:38

[eWeek] A harmadik szervizcsomag megjelenését követően júliustól véget ér az XP korszak. A Microsoft megerősítette, hogy az újabb hosszabításról szóló pletykák ellenére július elsejétől nem szállít Windows XP operációs rendszereket a boltokba. A Windows XP azonban mégsem tűnik el teljesen, egyes noteszgépeken még előre telepítve megtalálható lesz.

0

Kritikus réseket foltoz a Windowsban és az Internet Explorerben az áprilisi patch kedd

2008. április 4. 10:33

Új hónap, újabb patch kedd: áprilisban öt kritikus és három fontos besorolású biztonsági frissítést tesz közzé a Microsoft, valamint további nyolc nem biztonsági update is érkezik, derül ki az előzetes értesítésből. A foltozások a februári masszív frissítésekhez képest kevesebb szoftvert érintenek, ugyanakkor az összes jelenleg támogatott Windows és az Internet Explorer is frissítésre szorul, valamint többek között néhány Office komponens is.

0

Újabb biztonsági rések az Opera böngészőben

2008. április 4. 09:43

[Techworld] Két újabb biztonsági résre figyelmeztet saját fejlesztésű böngészőjében az Opera Software. Az egyik hiba a webböngésző hírolvasó moduljában, azaz RSS-kezelésében, míg a második a dinamikus képek kezelésében található.