:

biztonság archívum - 2008 május

2008
május

0

Három hónap után adott ki újabb frissítést a Mac OS X-hez az Apple

2008. május 29. 16:41

[Techworld] Több mint három hónapi hallgatást követően nagy, verziószámot érintő frissítéscsomagot tett közzé Mac OS X operációs rendszeréhez az Apple. A 10.5.3-asra léptető javításban közel 70 stabilitási, kompatibilitási és biztonsági frissítés kapott helyet.

0

Regionális terjeszkedéshez fejleszti optikai hálózatát a GTS Datanet

2008. május 28. 17:35

A régió domináns adathálózati szolgáltatójává kíván válni a GTS Central Europe, mely cél elérésében a hazai GTS Datanet központi szerepet játszik. Az ambíciókról az anyavállalat tulajdonosváltásával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón beszéltek a cég képviselői.

0

Már itthon is ad 5 gigabátjnyi online tárhelyet a Microsoft

2008. május 23. 12:47

Újabb kéttucatnyi országban, köztük Magyarországon is elérhetővé vált végre a Microsoft online tárhelye, a Windows Live SkyDrive. Az 5 gigabájtos fiókba bármilyen állományt feltölthetünk, zenéket, videókat oszthatunk ismerőseinkkel, vagy akár az egész világgal.

0

Egyszerre frissítette vállalati Linuxát a Red Hat és a Novell

2008. május 22. 13:39

Mintha csak összebeszéltek volna, a Red Hat és a Novell egyszerre jelentették be vállalati Linux-disztribúcióik frissítését. A Novellnél ez a SUSE Linux Enterprise 10 második javítócsomagjának megjelenését jelenti, a Red Hatnél pedig a Red Hat Enterprise Linux aktuális verziószámának 5.2-re növekedése jelzi az újdonságok érkezését. Mindkét cég nagy hangsúlyt helyezett a virtualizációra és a hálózati képességek csiszolására, de nem feledkeztek meg a desktop-felhasználókról sem.

0

Nem feltétlenül biztonságosak az EV-SSL aláírással ellátott weboldalak

2008. május 20. 16:22

[Techworld] Komoly cross-site scripting (XSS) hibát találtak az eBay PayPal fizetési szolgáltatásának weboldalában, mellyel ellophatók az ügyfelek bejelentkezési adatai, vagy böngészőjének sütijei. Az eset pikantériája, hogy az adott oldal Extended Validation SSL (EV-SSL) minősítéssel, aláírással rendelkezik, így annak biztonságosnak kellett volna lennie.

0

A PC Tools szerint nem golyóálló a Vista annyira, mint a Microsoft állítja

2008. május 20. 13:24

[Techworld] A PC Tools statisztikái szerint korántsem annyira a rózsás a helyzet a Windows Vista biztonságosságát tekintve, mint azt a Microsoft állítja. A cég tapasztalatai szerint valamivel jobbak a mutatók a Windows XP-s gépekénél, de nem annyival, amit a Microsoft legutóbbi számai sejtetni engednek.

0

Egyszerűen javíthatók az XP SP3-ra érzékeny HP számítógépek

2008. május 19. 10:26

[Techworld] Egy apró script segíthet a Windows XP harmadik szervizcsomagjának telepítését követően folyamatosan újrainduló HP számítógépek problémáján. A script kikapcsolja azt az Intel meghajtót az AMD-s számítógépeken, mely a problémát okozza.

0

Nyomtatáskor sebezhető az Internet Explorer

2008. május 16. 10:46

Aviv Raff izraeli biztonsági szakértő olyan sebezhetőséget fedezett fel az Internet Explorerben, amelyek kihasználva támadók átvehetik az irányítást az áldozat gépe felett, és onnan adatokat másolhatnak le vagy módosíthatnak, illetve tetszőleges szoftvereket futtathatnak.

0

Sony: idén nyereséges lesz a PlayStation-üzletág

2008. május 14. 17:40

Erősödő eredményekről számolt be a Sony, miután minden részlegének teljesítménye jelentős javulást mutatott. A japán elektronikai és médiaóriás a március végével zárult pénzügyi évben rekordmértékű profitot produkált, ami leginkább az elektronikai részleg nyereségességének és játékrészlegnél leszorított veszteségnek köszönhető. Howard Stringer elnök-vezérigazgatói kezei között újra jól muzsikál a 80-90-es évek ikonikus vállalata.

0

Kritikus hibákat foltozott a Microsoft menetrendszerű frissítéseivel

2008. május 14. 11:00

Ha hónap második keddje, akkor frissítések a Microsoft operációs rendszereihez és szoftvereihez: a tegnap elérhetővé vált biztonsági javítások kritikus hibákat foltoznak nem csak a Windows operációs rendszerekben, de a Microsoft Word és Publisher szoftverekben is.

0

Három kritikus biztonsági frissítés érkezik jövő kedden a Microsofttól

2008. május 9. 14:47

Négy biztonsági frissítés érkezik a májusi patch kedden, melyek közül három besorolása kritikus. A Microsoft végre közzéteszi a Windowsokba épített Jet adatbázismotor javítását, mely évek óta ismert rést foltoz be -- a jelek szerint az XP SP3 már tartalmazza a kódot, vagy a Jet egy újabb verzióját.

0

DirectX 10 támogatást kapott az Intel integrált grafikus chipje

2008. május 6. 13:23

Több mint másfél évvel megjelenését követően végre megérkezett az Intel DirectX 10 támogatása is negyedik generációs integrált grafikus chipjéhez. A legújabb driverrel egy asztali, és két mobil chipsetet támogat az Intel. Hamarosan érkeznek az új grafikus magokkal bíró chipsetek is, melyekkel háromszoros teljesítményt ígér a vállalat.

0

Mac-en és Solarison is fut már az ingyenes VirtualBox új változata

2008. május 6. 09:30

Megjelent a főként ingyenessége okán népszerű, nemrég Sun Microsystems által felvásárolt VirtualBox virtualizációs szoftver új változata, az első jelentős frissítés a tranzakciót követően. A frissített, 1.6-os verziószámot viselő változat két fontos újdonságot hozott, immáron hivatalosan is futtatható Mac OS X és Solaris operációs rendszerek alatt.

0

A Sprint Nextel megvásárlására pályázik a Deutsche Telekom?

2008. május 5. 15:46

Belsős források szerint a Deutsche Telekom felvásárlási ajánlatot kíván tenni a harmadik legnagyobb amerikai mobilszolgáltatóra, a Sprint Nextelre -- írja a Wall Street Journal. Amennyiben az ügylet létrejönne, az USA-ban csak negyedik legnagyobb T-Mobile a mobilpiac élére katapultálná magát.