:

biztonság archívum - 2008 szeptember

2008
szeptember

0

Egy héten belül kétszer is frissülhet a Firefox

2008. szeptember 26. 15:27

A Mozilla alig pár napja frissítette az összes platformon népszerű webböngészőjét, a Firefixot, amihez napokon belül újabb javítás várható, mely egy, az új verzióban a megjelenést követő pár napban felfedezett hibát javít.

0

Az informatikai biztonság a dolgozók közös felelőssége!

2008. szeptember 24. 12:24

Érdekes eredményre jutott az a kutatás, amelyet a Symantec készített az európai és a hazai kis- és középvállalatok biztonságáról és fenyegetettségeiről. A magyarországi válaszadók 51 százaléka szerint az IT-biztonság nem az ügyvezető vagy az informatikai vezető, hanem a dolgozók kollektív felelőssége. Ez jelentősen eltér az európai átlagtól, ahol a válaszadóknak csak 28 százaléka vélte úgy, hogy az IT-biztonság egyformán mindenki felelőssége.

0

VMware-újdonságok a VMworldön

2008. szeptember 18. 11:54

A Las Vegasban zajló VMworld rendezvényen az x86-virtualizáció piacvezetője számos részletet hozott nyilvánosságra jövőbeli terveiről. A legnagyobb tapsot talán akkor kapta Stephen Herrod műszaki igazgató, amikor bejelentette, a VirtualCenter következő változata már nem csak Windowson, hanem Linuxon is elérhető lesz.

0

Hibás Exchange-javítást adott ki véletlenül a Microsoft

2008. szeptember 16. 14:33

[Computerworld/HWSW] A Microsoft tévedésből hibás javítást tett közzé az Exchange Server 2007-hez. Egyelőre nem tisztázott körülmények között a múlt héten a Microsoft Update és a Windows Server Update Services szolgáltatásban egyaránt elérhetővé vált a még el sem készült Update Rollup 4 for Exchange Server 2007, amely számos helyen komoly galibát okozott.

0

Itthon ötvenezer forint alá esett a legolcsóbb Xbox 360 ára

2008. szeptember 16. 13:05

Szeptember 19-től olcsóbban lehet majd hozzájutni a Microsoft teljes Xbox 360 termékcsaládjához, miután a gyártó az amerikai árcsökkentést követően Európában is megvágja a konzolok árát. Péntektől egy PlayStation 3 áráért akár két Xbox 360-at is lehet majd vásárolni -- a legolcsóbb, Arcade modell ára a nextgen konzolok közül elsőként töri át itthon az 50 ezer forintos lélektani határt.

0

A Best Buy kezébe kerül a Napster

2008. szeptember 16. 11:32

Megveszi az egykor virágzó peer-to-peer zeneletöltő hálózatot üzemeltető Napster előfizetéses zeneáruházat a legnagyobb amerikai szórakoztatóelektronikai üzletlánc, a Best Buy. Bár a cégnek eddig is volt saját zeneletöltő szolgáltatása, a vezetők azt remélik az üzlettől, hogy az ezzel nagyobb piaci befolyásra szert tett hálózat versenyképesebb lesz a toronymagasan piacvezető Apple iTunes szolgáltatásával, vagy éppen az Amazon letöltőszolgáltatásával szemben.

0

A netbookok már kannibalizálják is a laptoppiacot?

2008. szeptember 12. 16:32

[Digitimes/HWSW] Bár a Gartner elemzése szerint a netbookok még nem kannibalizálják a teljesértékű notebookok forgalmát, a világ legnagyobb notebookgyártója az olcsó mini gépekre fogja árbevételének éles csökkenését.

0

Újabb felsővezető hagyta el a VMware-t

2008. szeptember 12. 11:44

Újabb felsővezető hagyja el a VMware-t, Mendel Rosenblum társalapító és tudományos vezető a jövő héten kezdőd VMworld kiállítás és konferencia előtt jelentte be, hogy lemond a vállalatnál betöltött tisztségéről, és visszamegy tanítani a Stanford egyetemre.

0

Az érzelmeket is kibányássza a telefonhívásokból egy magyar fejlesztésű szoftver

2008. szeptember 11. 14:59

A kulcsszavak mellett érzelmeket is detektálni képes magyar hangbányászati szoftverrel rukkolt elő a Nextent és területre szakosodott leánya, a Data Research, amellyel kifejezetten a telefonos ügyfélszolgálatok eredményességének javítását célozzák. A magyar piacra elsőként lépő megoldás algoritmikus hátterét a Szegedi Tudományegyetem mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatói fejlesztették ki.

0

Átalakuló iPod nano és olcsóbb lejátszók az Apple megújuló választékában

2008. szeptember 10. 09:52

Azok számára, akik az Apple tegnapi, Lets rock nevű bemutatója előtt igyekeztek tüzetesebben tájékozódni a kaliforniai gyártó várható újdonságait illetően, vajmi kevés újdonságot jelentett be Steve Jobs, a vállalat első embere. Tényleg megérkeztek az új iPodok, megújult az iTunes, és bemutattak egy sor új alkalmazást az iPod touch-hoz és az iPhone-hoz.

0

Elhagyta az amerikai tévépiacot a Philips

2008. szeptember 4. 13:10

Folytatva stratégiai átalakulását, a Philips eladta mexikói tévé-összeszerelő üzemét az Elcoteq elektronikai szerződéses gyártónak. A vállalat egyúttal bejelentette, hogy sikeresen átadta észak-amerikai televíziós üzletágát a Funai Electricnek, mely cserébe jogdíjat fog fizetni a márkahasználatéért.