biztonság archívum - 2008 július

2008
július

0

IBM X-Force: egyre fürgébbek a kiberbűnözők

2008. július 30. 12:16

A számítógépes bűnözők egyre kifinomultabb módszereket használnak annak érdekében, hogy minél hamarabb kihasználják a szoftverek sebezhetőségeit -- derül ki az IBM X-Force féléves jelentéséből . Ennek eredményeképp a sebezhetőségekre villámgyorsan képesek támadó kódokat készíteni.

0

A vártnál jobban sikerült az SAP második negyedéve

2008. július 29. 09:04

A Business Objects felvásárlásával kapcsolatos költségek miatt 9 százalékkal csökkent az SAP nettó profitja a második negyedévben, de a licenceladások és a támogatási tevékenységből származó bevételek felülmúlták az elemzői várakozásokat. A cég az év hátralevő részére magabiztos kilátásokat fogalmazott meg.

0

Publikációs szolgáltatást indított a Google

2008. július 24. 14:47

Új tartalmi szolgáltatást indított a Google, mely egy-egy témában írt cikkeknek kíván teret adni a publikálni vágyóknak. A Knol névre hallgató szolgáltatást bár sokan a Wikipédiához hasonlítják, számos ponton jelentős eltérést mutat, így például nem szócikkekből felépülő lexikon, és a cikkek létrehozása sem kollaboratív módon történik.

0

Átszervezéssel próbálja felfrissíteni online tevékenységét a Microsoft

2008. július 24. 10:19

[WSJ/Seattle Post Intelligencer/MarketWatch/HWSW] Távozik a Microsofttól Kevin Johnson, a Platforms and Services divízió vezetője, aki 2005 óta felelt a Windows asztali és szerverváltozataiért, valamint a Microsoft online tevékenységéért. Steve Ballmer elnök-vezérigazgató közölte, átalakítja a céget és maga veszi kezébe a Windows sikerét.

0

Letölthető a Windows Home Server végleges javítócsomagja

2008. július 23. 10:18

Kedd óta elérhető a Microsoft otthoni szervertermékének első javítócsomagja -- a Windows Home Server (WHS) Power Pack 1 az eredeti kiadásban található összes kritikus hibát kijavítja, beleértve két súlyos, adatvesztést, adatsérülést okozó bugot. A kód kijavítása több mint fél évébe telt a programozóknak -- a késlekedést a fejlesztők korábban azzal magyarázták, hogy a hiba kiküszöböléséhez a Windows Home Server állománykezelési rendszerét egészen az alapokról újra kellett írni. A csomag első kiadásra jelölt bétája alig másfél hónapja jelent meg.

0

Novemberre már piacon lehetnek az AMD 45 nanométeres processzorai

2008. július 18. 13:40

Ahogyan közeledik az AMD 45 nanométeres processzorainak megjelenése, egyre pontosabban határozza meg a vállalat annak várható idejét. A processzorgyártó a negyedéves konferenciahívásán elárulta, hogy az első 45 nanométeres termékek kereskedelmi szállításai a negyedik negyedév elejére várhatóak.

0

Az Oracle után árat emel az SAP is

2008. július 17. 14:21

Drágább támogatási konstrukcióra tereli át ügyfeleit az SAP, melyet alig két hete mutatott be. Bár pénzükért az ügyfeleknek átfogóbb, magasabb szintű szolgáltatásokat ígér a vállalat, lényegében áremelésnek lehet tekinteni a lépést. Az SAP alig egy hónappal követi legfőbb riválisa, az Oracle hasonló megmozdulását. Megfigyelők szerint az eseményeket az üzleti szoftverek iparának konszolidációja következtében az árverseny enyhülése magyarázza.

0

Oracle: új szolgáltatások régi adatbáziskezelőn

2008. július 15. 13:06

Régebbi adatbáziskezelőkön is elérhető lesz az Oracle 11g egyik új szolgáltatása, a Real Applications Testing. A vállalat szerint ezzel a lehetőséggel élve a 9i R2 és a 10g változatok felhasználói könnyebben térhetnek majd át a tavaly megjelent 11g-re.

0

Nagy helyezkedés és árverseny az üzleti intelligencia szoftverek piacán

2008. július 14. 17:29

A tavalyi év a hatalmas felvásárlásoké volt az üzleti intelligencia szoftverek piacán, az egyes szállítók organikus teljesítményében ugyanakkor nem történt nagy meglepetés, derül ki az IDC kutatási jelentéséből. A piacot továbbra is a Business Objects vezette az SAS és a Cognos előtt, noha közülük csak az SAS volt képes piacrészesedését növelni. A terület növekedése bár lelassult az elmúlt években, a bővülés továbbra is stabilan kétszámjegyűnek tűnik középtávon is.

0

Átlépi a terabájtos álomhatárt a Seagate új merevlemeze

2008. július 11. 11:40

Másfél terabájtos kapacitásrekordot állít fel az asztali számítógépekhez passzoló merevlemezek mezőnyében a Seagate -- a merevlemezpiac vezető gyártója elsőként törte át az 1 terabájtos álomhatárt. Az amerikai gyártó egyben azt is világossá tette, hogy a HDD-k kapacitásának növelése mellett a mobil megoldások szegmensében is elkötelezett: még idén jönnek a noteszgépekbe szánt fél terabájtos merevlemezes adattárolók.

0

Rákaptak a virtualizációra az európai cégek

2008. július 11. 10:44

Az IDC európai felmérése szerint azok a cégek, amelyek megízlelték a virtualizáció édes ízét, megtapasztalták áldásos hatásait, egyre többet és többet akarnak. Az IDC 650 európai vállalatról gyűjtött adatokat IT-vezetők megkérdezésével, az eredmények alapján a cégek fele már virtualizálja kiszolgálóit.

0

Tovább folytatódik a Motorola szabadesése -- vajon túléli-e?

2008. július 10. 14:45

A mobilpiac ötödik helyére esett vissza a Motorola, írja iparági forrásokra hivatkozva a Digitimes. A tajvani lap által kiszivárogtatott számok alapján a Motorola szállításai az LG Electronics és Sony Ericsson mögé szorultak az év második negyedévében -- az amerikai cég nem is olyan rég még a piacvezető Nokia megszorongatásáról álmodott.

0

Word-sebezhetőségre figyelmeztet a Symantec

2008. július 9. 10:59

Egy eddig nem dokumentált Word-sebezhetőséget kihasználó támadások terjedésére figyelmeztet a Symantec. A biztonsági cég egyelőre szinte semmilyen részletet nem hozott nyilvánosságra a sérülékenységről,

0

Csütörtöktől automatikus frissítésként érkezik a Windows XP SP3

2008. július 9. 09:53

A Microsoft csütörtökön kezdi meg a Windows XP harmadik, egyben utolsó javítócsomagjának terjesztését az automatikus frissítőszolgáltatáson keresztül, így azok a felhasználók, akik még nem töltötték le az SP3-at, július 10-én magyar idő szerint este 7-től számíthatnak az érkezésére. A csütörtöki megjelenés természetesen nem jelenti azt, hogy az összes felhasználóhoz aznap letöltődik a Windows XP SP3, a terítés folyamatos, így biztosan lesznek olyanok, akikhez csak pár nap múlva ér el a csomag.

0

Az Antenna Digital is elindította a HD minőségű műsorszórást

2008. július 8. 15:42

A korábbi terveknek megfelelően az Antenna Hungária saját műsorszóró hálózatán is elindult a lapostévék paramétereihez igazított High Definition (HD) minőségű adás, a digitális technológiával eddig elérhető, több tucat normál minőségű adó mellett így kezdetben három HD-csatorna is elérhető. A választék még augusztusban kibővül két további nagyfelbontású adással, melyeken elsősorban olimpiai közvetítéseket láthatnak majd az ügyfelek HD-minőségben.

0

Frissítve: Kiszáll a PC-monitorokból a Philips

2008. július 8. 12:59

Kiszáll a monitorüzletből a holland Philips Electronics. A vállalat a kínai TPV Technology részére értékesítette a tevékenységet, mely a világ legnagyobb monitorgyártója. A megállapodás értelmében TPV jogdíj ellenében használhatja a Philips márkanevet továbbra is. A lépés illeszkedik a Philips profiltisztítási stratégiájába.

0

Négy kritikus biztonsági rést foltoz be a Microsoft a júliusi patch-kedden

2008. július 4. 14:37

Négy kritikus biztonsági frissítést tesz közzé a jövő héten esedékes patch-kedden a Microsoft, ezek mellett több -- nem biztonsági -- frissítés is érkezik a különböző Windows operációs rendszerek szolgáltatásaihoz és komponenseihez. A cég irodai szoftvercsomagjához, a Microsoft Office-hoz ebben a hónapban nem jelenik meg frissítés.

0

Gartner: tévedtünk, mégis az IBM vezeti a szerverpiacot

2008. július 4. 11:28

Visszamenőleg módosította az első negyedévre vonatkozó szerverpiaci jelentését a Gartner. A módosított számok alapján a piac 4,3 százalék helyett csak 2,5 százalékkal nőtt, és az élen is megcserélődött a sorrend, a HP helyett mégis az IBM ül a trónon.

0

Nyílt forrású a szoftver a NetGear új Wi-Fi routerében

2008. július 4. 09:32

Nyílt forrású firmware-t tartalmazó vezeték nélküli routert dobott piacra a NetGear. A vállalat egy közösségi weboldal segítségével szeretné ösztönözni a fejlesztőket, hogy a WGR614L szoftverét továbbfejlesszék, illetve új alkalmazásokat készítsenek rá. Az oldalnak máris közel 400 regisztrált felhasználója van.

0

NVIDIA: túlmelegedő mobil grafikus chipek és chipkészletek

2008. július 3. 09:08

Szabadesésbe kezdtek az NVIDIA részvényei tegnap, miután a vállalat bejelentette, hogy egyes, notebookokba szánt grafikus chipjei és chipkészletei a tokozáshoz használt anyag hibája miatt túlmelegedhetnek. A vállalat a július 27-én véget érő negyedévben 150-200 millió dolláros egyszeri költséget kell elkönyveljen emiatt.