Szerző: Bodnár Ádám

2008. október 9. 10:30

A MessageLabs megvásárlásával az online biztonsági szolgáltatások piacvezetőjévé vált a Symantec

A Symantec tegnap kötelező érvényű megállapodást írt alá a brit MessageLabs felvásárlásáról. A világ első számú biztonsági szoftverszállítója 695 millió dollár készpénzt ad a hosztolt megoldásairól ismert vállalatért. A fúzió a jogi feltételek teljesülése és a hatóságok beleegyezése után még 2008-ban lezárulhat.

[HWSW] A Symantec tegnap kötelező érvényű megállapodást írt alá a brit MessageLabs felvásárlásáról. A világ első számú biztonsági szoftverszállítója 695 millió dollár készpénzt ad a hosztolt megoldásairól ismert vállalatért. A fúzió a jogi feltételek teljesülése és a hatóságok beleegyezése után még 2008-ban lezárulhat.

A MessageLabs beolvasztásával a Symantec vezető pozícióba kerül a szolgáltatásként nyújtott biztonsági szoftverek piacán. A MessageLabsnek a világ 86 országában 19 ezer ügyfele és 8 millió felhasználója van, akik előfizetéses konstrukcióban vehetik igénybe a vállalat e-mail biztonsági termékeit. A MessageLabs vírusvédelmet, spamszűrést, webes tartalomszűrést, e-mail archiválást, valamint az azonnali üzenetküldők védelmet kínálja az ügyfeleknek havidíjért cserébe. A MessageLabs-felhasználók között kisvállalatok és a Fortune 500 listáján szereplő globális cégek egyaránt megtalálhatók.

A Symantec nem csak technológiával gazdagodik tehát, hanem hatalmas piacot és új ügyfélkört is szerez, akiknek saját megoldásait (pl. backup, adatbiztonság) is értékesítheti. A szolgáltatásként nyújtott (hosztolt) biztonsági szoftverek szegmensében a MessageLabs piacvezető, megelőzve a Google kezében levő Postinit, illetve a Microsoftot. Idei hatodik akvizíciójával tehát az eddig egyszámjegyű százalékos részesedésével a "futottak még" kategóriában versenyző Symantec rögtön az élre ugrik ezen a piacon.

A MessageLabs világszerte 14 adatközpontot üzemeltet, amelyek gondoskodnak a levelek, üzenetek és webforgalom szűréséről. A Symantec is rendelkezik saját SaaS (Software as a Service) megoldásokkal a Protection Network révén, amelynek keretén belül online adatmentést, adattárolást, valamint távoli hozzáférést is kínál. A Symantec a MessageLabs technógiai és üzleti know-how-jára építve tovább kívánja bővíteni SaaS-portfólióját olyan területeken mint az információvédelem, az adatveszések elleni védekezés, az archiválás, biztonsági mentés, illetve a végpontok védelme.

A szolgáltatásként nyújtott szoftverek az egyik legforróbb témája az iparnak, az IDC előrejelzése szerint ez a piac a tavalyi 5,7 milliárd dollárrtól 2012-re 17 milliárd dollárra nő, ami évi átlagban 24,4 százalékos bővülést jelent.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.