:

biztonság archívum - 2008 február

2008
február

0

Letölthető a Windows XP SP3 újabb előzetese

2008. február 20. 13:27

Nyilvánosan letölthető a Windows XP Service Pack 3 legújabb előzetese, amelyet a Microsoft két hete még csak zárt körben, kiválasztott tesztelők számára tett elérhetővé. A vállalat azért tette letölthetővé az XP SP3 RC2-t, hogy azt a lehető legtöbben tudják kipróbálni, és minél több visszajelzés érkezzen a szoftverrel kapcsolatban.

0

Kapitulált a Toshiba: vége a formátumháborúnak

2008. február 19. 10:56

[Reuters/HWSW] A Toshiba nagyjából másfél órával ezelőtt jelentette be egy tokiói sajtótájékoztatón, kivonul a HD DVD mögül, miután elvesztette a meghatározó filmkiadók és kereskedők támogatását. A japán vállalat lépésével hivatalosnak tekinthető: a DVD-t leváltó lemezformátum pozíciójáért folytatott harcnak vége.

0

A Toshiba napokon belül feladja a HD DVD-t

2008. február 18. 13:11

[Reuters/The Wall Street Journal] A Toshiba kihátrál a HD DVD mögül, adta hírül szombaton a Reuters hírügynökség belső vállalati forrásra hivatkozva. A Reuters és Wall Street Journal az ügyhöz közel álló emberektől egyaránt úgy tudja, a japán elektronikai óriás e hét elején jelenti be a lépést, elismerve ezzel a Blu-ray győzelmét. A Toshiba szóvivője hétvégén tagadta, hogy döntés született volna már az ügyben.

0

Tovább menetel az NVIDIA

2008. február 18. 08:33

Közzétette január 27-én véget ért negyedik pénzügyi negyedévének és évének eredményeit az NVIDIA. A grafikus chipjeiről és alaplapi chipkészleteiről híressé vált amerikai cég bevétele és nyeresége egyaránt rekordot döntött, a bruttó nyereséghányad váratlan csökkenése miatt a részvényárfolyam mégis megbicsaklott.

0

Az etikus hacker képesítés jelentős előnyt adhat a munkaerőpiacon

2008. február 14. 16:54

Világszerte elismert hacker minősítést ad február végétől a NetAcademia. A tavaly szeptemberben indult etikus hacker kurzusok megszerezték az EC-Council minősítését, valamint az oktatóközpontban már Certified Ethical Hacker (CEH) vizsgát is lehet tenni, Magyarországon egyedüliként.

0

Hatalmas frissítőcsomag a Mac OS X Leopárdhoz

2008. február 12. 14:02

Nagy méretű, 180-300 megabájtosra duzzadt frissítőcsomagott tett elérhetővé az Apple a Mac OS X legutóbbi, Leopard változatához. A számtalan komponenst frissítő csomag remélhetőleg javítja azokat a hibákat, melyekkel a Leopard operációs rendszer tulajdonosai az elmúlt időszakban szembesültek.

0

A Mozilla tagadja, hogy a javítások ellenére sebezhető lenne a Firefox

2008. február 12. 10:12

A mozillás Mike Shaver blogbejegyzése szerint alaptalanak Ronald van den Heetkamp vádjai, miszerint a legutóbbi, tizenkét hibát foltozó megafrissítés ellenére sebezhető maradt a Firefox webböngésző. Az általa leírt metódussal csak a Firefox alapbeállításai érhetők el, amit egyébként is le lehet tölteni az internetről.

0

Root jogosultságokat szerezhet egy helyi felhasználó a Linux kernel egy sebezhetősége folytán

2008. február 11. 17:28

[HUP] Helyi felhasználó root jogosultságot szerezhet egy, a Linux kernelben lévő biztonsági résen keresztül, amihez az ezt kiaknázó támadó kódok is közkézen forognak már. A problémára a Linux kernel levelezőlistán hívták fel a figyelmet, mely a kernel 2.6.17-tól a 2.6.24.1-ig minden verziót érinthet a vmsplice rendszerhíváson keresztül. Azóta elkészült a hivatalos javítás is, így a 2.6.24.2 már immúnis ezzel a támadással szemben.

0

Nem tudja még a Motorola, mihez kezdjen mobiltelefonjaival

2008. február 6. 15:32

A vártnál is rosszabb, katasztrofális évet zárt a Motorola mobiltelefonos részlege tavaly. A vállalat egy növekvő piacon harmadával kevesebb mobiltelefont értékesített, részesedése rohamos ütemben olvad. Az elhúzódó nehézségek hatására az amerikaiak a tevékenység leválasztását fontolgatják, a kérdés ugyanakkor, hogy milyen formában tudják ezt megtenni.

0

Az AAM üzletfejlesztési igazgatójaként folytatja pályafutását Vahl Tamás

2008. február 5. 14:04

Az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt-hez igazolt Vahl Tamás, az SAP Hungary korábbi első embere, aki tavaly nyáron távozott a német cégtől. Az AAM-nél Vahl üzletfejlesztési igazgatóként dolgozik majd, iparági tapasztalatától és kapcsolati tőkéjétől a vállalat regionális terjeszkedését fogja segíteni.

0

Elkészült, de csak később érkezik a Windows Vista első szervizcsomagja

2008. február 5. 11:11

A pletykák csak részben bizonyultak igaznak, bár a Microsoft tegnap bejelentette a Windows Vista első szervizcsomagjának elkészültét, az csak március közepétől, illetve április elejétől lesz letölthető. Az SP1 két hullámban érkezik, az angol, francia, spanyol, német és japán operációs rendszerekre telepíthető frissítőcsomag már március közepétől elérhető lesz a Windows Update szolgáltatáson keresztül.

0

A Microsoft 44,6 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett a Yahoora

2008. február 1. 16:06

[CNNMoney.com/HWSW] Történetének legnagyobb akvizíciójára készül a Microsoft a Yahoo!-ra tett több mint 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatával. Az összeg a tegnapi tőzsdei zárási árfolyamhoz képest több mint 60 százalékos prémiumot takar. A Microsoft a Yahoo! vezetőségének előzetes tudomása, vagy beleegyezése nélkül, kéretlenül lépett fel ajánlatával, melyet a szoftveróriás kész akár teljes egészében készpénzben kifizetni a részvényeseknek.

0

Nem elég jók az EA saját fejlesztésű játékai

2008. február 1. 09:50

A bevétel 17 százalékos növekedése ellenére veszteséges volt a negyedik naptári negyedévben az Electronic Arts. A világ legnagyobb független játékkiadója könyvelési változások miatt került a víz alá, ráadásul két régóta várt program megjelenését is elhalasztotta. Az elnök-vezérigazgató beismerte: nem elég jók a saját fejlesztésű programjaik.