biztonság archívum - 2008 november

2008
november

0

Kereshetővé teszi a videókat egy magyar fejlesztésű szoftver

2008. november 28. 13:58

Kereskedelmi forgalomba került a Kormányszóvivő.hu portálon is üzemelő audioindexelő motor, mely képes videofelvételek beszédanyagát kereshetővé tenni, és kulcsszavak alapján akár a video lejátszásának kezdetét is pozicionálni. A Digital Natives, mely egy magyar start-up, első körben főként a hazai médiumokat célozza meg mindroom megoldásával -- árulta el lapunknak a cég ügyfélkapcsolati menedzsere.

0

Szaporodnak a Windowsokban nemrég javított sebezhetőséget támadó kártevők

2008. november 27. 14:49

Biztonsági szakértők és a Microsoft is sürgetik a Windows-felhasználókat, hogy mielőtt telepítsék azt a néhány héttel ezelőtt kiadott rendkívüli javítást, ami a Windows Server szolgáltatás hibáját javítja. Az interneten az elmúlt napokban látványosan elszaporodtak azok a kártevők, amelyek ezt a sebezhetőséget használják ki. Aki még nem telepítette az MS08-067 javítást, az mihamarabb tegye meg -- tanácsolja a Microsoft.

0

Megjelent a StarOffice 9

2008. november 20. 14:28

Nagyjából egy hónappal az OpenOffice.org 3.0 (OOo) megjelenése után elkészült a StarOffice 9 is -- ez előző verziócsaládnál még fordított volt a sorrend. A Sun Microsystems gondozásában megjelent új StarOffice természetesen továbbra is a teljesen független OOo-val közös kódbázisra épül, ugyanakkor kereskedelmi termékként fizetős, cserébe néhány, de csak néhányaknak hasznos extrát kapunk.

0

Élő virtuálisgép-migráció Intel és AMD rendszerek között

2008. november 14. 10:55

Virtuális gépeket kizárólag egy gyártó közel azonos mikroarchitektúrájú processzorai között lehet működés közben migrálni -- ez az állítás többé nem igaz. Bár az x86-os virtualizációban toronymagasan piacvezető VMware VMotionje továbbra is szigorúan behatárolja a forrás és célplatform párosításának lehetőségeit, a Red Hat az AMD-vel közös demonstrációval mutatta be, lehetséges a virtuális gépek különböző architektúrák közötti élő mozgatása.

0

A Novell a többi linuxos cégnek farkasa

2008. november 12. 10:27

A többi Linux-disztribúció felhasználóit vette célba a Novell, a vállalat új programja keretében olyan cégeket migrálna SUSE Linux Enterprise Serverre, amelyek jelenleg más Linux-változatot, elsősorban Red Hatet vagy Red Hat-alapú, közösségi fejlesztésű CentOS-t használnak.

0

Már a Fujitsunak is van szabványos magasságú 500 gigabájtos merevlemeze

2008. november 11. 12:05

Bemutatta 500 gigabájtos, notebookokba szánt merevlemezét a Fujitsu. A meghajtó két darab 250 gigabájtos tányért tartalmaz a korábbi három 166 gigabájtos helyett, így a diszk magasságát sikerült a szabványos 9,5 milliméterre szorítani, ezzel az összes gépbe beépíthetővé vált.

0

Megtántorodott az NVIDIA az AMD ellencsapásától

2008. november 7. 17:49

Húsz százalékkal esett vissza éves szinten az NVIDIA október 26-val zárult negyedéve, ennek ellenére a vállalat előrelépésként értékelte azt az előzőhöz képest, ugyanis újra nyereséget termelt. A világ legnagyobb árbevételű grafikuschip-tervezője vissza kívánja foglalni az AMD-vel szemben elvesztett piacrészeit.

0

Nyugodtnak ígérkezik a novemberi patch kedd

2008. november 7. 14:28

Kivételesen kevés biztonsági foltozást ad ki a Microsoft a következő patch kedden, ami jövő hétre esedékes. A novemberi frissítési napon egy kritikus és egy fontos besorolású csomag érkezik, melyek egyaránt távoli kód végrehajtását lehetővé tévő réseket tömnek be Windows és Office szoftvereken.

0

T-Systems Compleo: Szabványos irodai megoldás (x)

2008. november 7. 12:02

Mindaddig, amíg az eszközök jól működnek, illetve a szolgáltatásokban nincs fennakadás, az informatika és a kommunikáció szinte észrevétlenül épül be a napi munkába. Legfeljebb hónap végén, a magas telefonszámla láttán kap a fejéhez a gazdasági vezető. Ha azonban megszakad a telefon- vagy az internetkapcsolat, pillanatokon belül óriási zavar támad a cégnél. Az esetek többségében nemcsak az okoz gondot, hogy a dolgozók nem tudják, mi a hiba. Sokszor azt sem tudják, kihez forduljanak: a rendszergazdához, az internet- vagy a telefonszolgáltatóhoz. És az idő csak múlik, a munka meg áll.

0

Történelmet csinált a Samsung az amerikai mobilpiacon: megverte a Motorolát

2008. november 7. 09:43

[Wall Street Journal/HWSW] Az idei harmadik negyedévben megtörtént az, amiről az addigi legnagyobb forgalmú amerikai mobiltelefongyártónál korábban álmodni sem mertek: a Samsung a tengerentúlon piacrészesedését tekintve beérte, illetve meg is előzte a Motorolát. Közben a másik ismert koreai gyártó, az LG is szorosan megközelítette a pengetelefonokkal egykor taroló vállalatot, és minden esély megvan rá, hogy rövid időn belül elveszi a pozícióját.

0

Nem az operációs rendszer, a böngésző biztonságáért kell aggódnunk

2008. november 5. 11:25

A Microsoft most ötödször adta ki féléves biztonsági helyzetjelentését , aminek tanúsága szerint a napvilágra került sebezhetőségek száma csökken, de továbbra is sok köztük a súlyos sérülékenység. A bűnözők ma már nem az operációs rendszerek gyenge pontjait támadják, hanem a rajta futó szoftvereket, elsősorban a böngészőket és azok beépülő moduljait.

0

Új Windows-féreg bukkant fel

2008. november 5. 11:03

[Computerworld/HWSW] A Microsoft által két hete foltozott kritikus Windows biztonsági rést támadja egy féreg, jelentik a biztonsági cégek, és maga a redmondi szoftveróriás is. A valószínűleg kínai forrású kártevő egyelőre úgy tűnik, kínai számítógépeket támad csak, a kód módosításával azonban más régiókba átterjedhet.

0

Új képességekkel gazdagodott a Sun operációs rendszere

2008. november 3. 13:50

A Sun Microsystems kiadta szoftverportfóliójának egyik ékköve, a Solaris operációs rendszer legújabb frissítését. A Solaris 10 10/08 verzióban elsősorban a ZFS fájlrendszerrel kapcsolatos javítások, fejlesztések kaptak helyet, illetve az x86-os rendszerek támogatása terén is történtek jelentős előrelépések.