Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 2. 18:00

Új HP Procurve Ethernet switchek és továbbfejlesztett hálózatmenedzselési szoftverek

[Noguchi] 2002. április 23-i bejelentése szerint a Hewlett-Packard Company két új switch-családdal bővítette hálózati megoldáskínálatát, és hálózatmenedzselési szoftvertermékei közül is továbbfejlesztett néhányat.

[Noguchi] 2002. április 23-i bejelentése szerint a Hewlett-Packard Company két új switch-családdal bővítette hálózati megoldáskínálatát, és hálózatmenedzselési szoftvertermékei közül is továbbfejlesztett néhányat.

A HP Procurve Switch 5300xl és 4100gl sorozatok alacsony informatikai összköltsége rugalmasságuk, portsűrűségük, magas teljesítményük és redundáns jellegük mellett annak is köszönhető, hogy áruk jóval a versenytársak hasonló termékeié alatt marad. A Switch 5300xl sorozat felhasználói valódi Layer 2/3/4 képességekkel ruházhatják fel hálózataikat - a versenytársak által kínált, moduláris kapcsoló Layer 2 megoldások árához képest jóval olcsóbban.

Az új switch-családok segítségével a felhasználók úgy bővíthetik hálózatukat, hogy közben nem kell számolniuk a hálózati komplexitás és a kapcsolódó költségek növekedésével, sőt még a toronyba építhető hálózati megoldásokhoz szükséges toronyépítő-készletek sávszélesség-korlátaitól is megszabadulhatnak. Mindez a termék élettartamának végéig biztosított garanciával, ingyenes szoftverfrissítésekkel és díjmentes telefonos végfelhasználói támogatással párosul.

"A vállalatok informatikai költségvetésének fokozatos zsugorodását látva a HP még tudatosabban törekszik arra, hogy piacvezető ár-teljesítmény arányt nyújtó Procurve termékeivel segítse ügyfeleit az informatikai eszközberuházással kapcsolatos döntések meghozatalában" -- nyilatkozta John McHugh, a HP Procurve Networking Business ügyvezető igazgatója. "A HP annak köszönheti az Ethernet piacon elért harmadik és az L2 10/100 moduláris Ethernet switch szegmensben kivívott második helyezését, hogy hálózati termékei gyorsabb beruházás-megtérülést biztosítanak a versenytárs megolásoknál."

A HP Procurve Switch 5300xl sorozat arra a HP által kifejlesztett programozható ASIC lapkatechnológiára épül, amely támogatja a nagy sebességű hozzáférési, biztonsági és teljesítményjellemzőket, és az adatforgalom fontossági sorrend alapján történő kezelésére is képes. A felhasználók ingyenes szoftverfrissítés útján, fokozatosan bővíthetik hálózatuk funkcionalitását.

A HP Procurve Switch 4148gl és Switch 4104gl a toronyba építhető switchek nagy teljesítményű és alacsony költségszintű, vázra szerelhető alternatíváját kínálja. A mindössze 3U méretű megoldás Fast Path technológiája a központi kapcsolási egység (central switching fabric) bevonása nélkül biztosít a vezetékeshez hasonló sebességű, modulon belüli kapcsolást. Az új, hatportos mini-GBIC modul a Gigabit SX, LX és a jövőbeni LH rendszerű csatlakozáshoz nyújt nagy sebességű, rugalmas megoldást.

A HP TopTools for Hubs & Switches HP Procurve Network Management for OV-NT, illetve a HP Hub & Switch Management for OV-UX szoftverek továbbfejlesztett jellemzői a hálózatok konfigurálásához és felügyeletéhez biztosítanak átfogó eszközöket.

A HP Procurve Switch 5300xl sorozat és az új HP Procurve 4148gl listaára 10/100 portonként 125 illetve 65 eurónál kezdődik. A HP Procurve Switch 5300xl sorozat, a HP Procurve Switch 4148gl és Switch 4104gl, a Switch gl mini-GBIC modul és a hálózatkezelési alkalmazások frissített változatai 2002. június 1-től vásárolhatók meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról