Szerző: roberto

2002. május 31. 09:40

A dokumentumszerkesztés új mércéje: LyX 1.2.0

[LyX.org] Megjelent a LyX dokumentumszerkesztő új, 1.2-es verziója. A WYSIWYM (What You See Is What You Mean) elven működő program a hagyományos szövegszerkesztőkkel ellentétben nem a szövegek megjelenésére helyezi a hangsúlyt, hanem azok logikai szerkezetére, és biztosítja a dokumentumok egységességét, legyenek azok bármilyem hosszúak vagy bonyolultak. A LyX mögött a LaTeX szedő- és tördelőrendszer dolgozik, ám a LyX jóval több, mint egy LaTeX-frontend, a LaTeX ismerete nélkül is használható.

LyX[LyX.org] Megjelent a LyX dokumentumszerkesztő új, 1.2-es verziója. A WYSIWYM (What You See Is What You Mean) elven működő program a hagyományos szövegszerkesztőkkel ellentétben nem a szövegek megjelenésére helyezi a hangsúlyt, hanem azok logikai szerkezetére, és biztosítja a dokumentumok egységességét, legyenek azok bármilyem hosszúak vagy bonyolultak. A LyX mögött a LaTeX szedő- és tördelőrendszer dolgozik, ám a LyX jóval több, mint egy LaTeX-frontend, a LaTeX ismerete nélkül is használható.

Viszonylag kis mérete ellenére a rendszer minden fontos szerkesztési lehetőséggel (táblázatok, ábrák, jegyzetek, hiperlinkes kereszthivatkozások, széljegyzetek, könyvjelző, egyenletszerkesztő, stb.) rendelkezik. Az új verzió rengeteg hibajavítást tartalmaz, és a fejlesztők tovább csiszolták a grafikus felületet is. A program forráskódja és a különféle operációs rendszerekre fordított bináris csomagok a lyx.org-ról kiindulva tölthetőek le.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról