Szerző: roberto

2002. május 25. 10:02

Felfalják-e a hibák a Mozilla első kiadását? Megjelent az 1.0 RC3

[Mozilla.org, MozillaQuest] Megjelent az egyre népszerűbb Mozilla böngészőprogram-csomag harmadik kiadásra jelölt verziója, az 1.0rc3. Az rc2-höz képest a hibajavításokon túl nem történtek változások, de az rc3 139 komolyabb hibával kevesebbet tartalmaz.

Mozilla[Mozilla.org, MozillaQuest] Megjelent az egyre népszerűbb Mozilla böngészőprogram-csomag harmadik kiadásra jelölt verziója, az 1.0rc3. Az rc2-höz képest a hibajavításokon túl nem történtek változások, de az rc3 139 komolyabb hibával kevesebbet tartalmaz. Ugyanakkor továbbra is megkerülhetetlennek látszó gondot okoz, hogy a kiadás felé haladva a Mozilla hibaadatbázisa egyre csak nő, a tesztelés során több hibát találnak a felhasználók, mint amennyit a fejlesztők kijavítanak. Az a furcsa helyzet állt elő, hogy míg a 1.0rc1 regisztrált, leállást okozó hibáinak a száma 533 volt, ugyanez a szám az rc2 esetén 561-re növekedett, míg a tegnap megjelent rc3-nál már 585 volt. És ezek csak a lefagyást okozó hibák...

A képet persze árnyalja, hogy nem használja mindenki a Mozilla csomag összes komponensét, így rengeteg hibától meg lehet szabadulni, és Mozilla egészében is sokkal megbízhatóbban működik jó pár böngészőnél, de továbbra is kérdéses, hogy érdemes lesz-e júniusban kiadni a Mozilla első "stabilnak" címkézett verzióját. Több kiadásra jelölt változat ugyanis az ütemtervben már nem szerepel.

A MozillaQuest magazin régebbi hírei szerint az AOL-Time Warner Netscape divíziója sürgeti leginkább a Mozilla 1.0 minél korábbi megjelenését, hogy az arra épülő Netscape 7.0-val egy újabb támadásba kezdhessen a böngészők évek óta tartó háborújában. Az erre vonatkozó találgatásokat a Mozilla 1.0rc2-re épülő Netscape 7.0pre1 megjelenése csak tovább erősítette.

Az új Mozilla forráskódja és a Windowsra, Linuxra, MacOS-re, OS/2-re és HPUX-ra fordított bináris csomagok a mozilla.org-ról tölthetőek le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról