:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 3. 09:39

A mai naptól Európában is kapható a Nintendo GameCube konzol

A legszerencsésebb európai játékosok már az otthonukban tudhatják a Nintendo legújabb konzolját, a GemCube-ot, amely a mai napon jelent meg az öreg kontinens üzleteiben. Természetesen számos bolt már éjfélkor kinyitott, hogy fogadja a vásárlók rohamát.

A legszerencsésebb európai játékosok már az otthonukban tudhatják a Nintendo legújabb konzolját, a GemCube-ot, amely a mai napon jelent meg az öreg kontinens üzleteiben. Természetesen számos bolt már éjfélkor kinyitott, hogy fogadja a vásárlók rohamát.

A Nintendo állítása szerint csak az Egyesült Királyságban 50 ezer GameCube-előrendelést regisztráltak. A japán konzolgyártó összesen 500 ezer készüléket szállított le az európai boltokba, a következő két hónap során pedig további 500 ezer GameCube érkezik.

A konzol ajánlott bolti ára 199 euró, illetve a Egyesült Királyságban 188 font. A jelenleg kapható új generációs konzolok közül a Nintendo gépe a legolcsóbb, ugyanis a Sony PlayStation 2 és a Microsoft Xbox is 299 euróba kerül.

Szakértők szerint a videojáték-konzolok, kiegészítők és szoftverek európai eladásai idén 7,5 milliárd dollárra rúgnak majd, ezzel az európai konzolpiac mintegy 31 százalékkal részesedik a globális eladásokból.

Elemzők hozzáteszik, hogy a GmeCube aligha tudja majd megszorongatni a piacvezető PlayStation 2-t, ugyanis a Sony gépe már régóta kapható. A verseny a második piaci pozícióért zajlik, azonban a szakértők szerint egyelőre nehéz lenne megmondani, az Xbox vagy a GameCube nyeri-e el az ezüstérmet.

A Nintendo GameCube-hoz jelenleg összesen 20 programot lehet megvásárolni, azonban a tervek szerint nyáron már legalább 50 különféle játék közül választhatnak az európai vásárlók.

A május végén rendezendő E3 kiállításon a Nintendo ismertetni fogja a GameCube-hoz tervezett internetes szolgáltatásokat, ami azt jelenti, hogy a Sony PlayStation 2- és a Microsoft Xbox-tulajdonosok mellett a Nintendo gépét birtoklók is tudnak majd az interneten játszani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.