Szerző: Vörös Péter

2002. május 2. 11:06

Jól alakul az Adobe negyedéve

[CNET] Az Adobe Systems kedden bejelentette, hogy a cég eredményei sínen vannak a jelenlegi negyedévben.

[CNET] Az Adobe Systems kedden bejelentette, hogy a cég eredményei sínen vannak a jelenlegi negyedévben.

A cég a pénzügyi elemzőknek tartott konferenciahívás keretében elmondta, hogy tartható a vállalat korábban bejelentett 305-325 millió $-os forgalmi és részvényenként 24-27 centes nyereségelőrejelzése a május 31-én záruló második pénzügyi negyedévben.

Bruce Chizen, az Adobe elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az április első felében piacra dobott Photoshop 7 kezdeti eladásai a várakozásoknak megfelelően alakultak. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy egyelőre túl korán van annak megállapításához, hogy a piacvezető grafikus szerkesztő programcsalád legújabb tagja hogyan szerepel a piacon és mennyire dobja meg a többi, szintén grafikus profiknak szánt Adobe-termék forgalmát. "Két hétnyi adat nem igazán tud semmi különöset mutatni" -- mondta Chizen.

Chizen kiállt az Adobe InDesign DTP szoftver célkitűzései mellett is, ez a termék a piacvezető QuarkXPress-szel van nagy versenyben. Chizen úgy véli, hogy idén az új eladások több, mint felét fogja elérni az Adobe. "Bizakodóak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy győzni fogunk" -- hangsúlyozta Chizen.

Chizen azt is megjegyezte, hogy a cég arra számít, hogy több új piacra lép be a következő egy éven belül. Az egyik ilyen termék digitális fotók szervezését fogja ellátni, míg egy mások termékkel DVD videó lemezeket lehet elkészíteni.

"A piacon lévő többi vállalathoz képest az Adobe jól szerepel. Hiszünk abban, hogy az Adobe éves szinten 20%-os növekedést tud produkálni, mihelyt magához tér a gazdaság" -- mondta Chizen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról