Szerző: roberto

2002. március 7. 12:11

A Mission Critical Linux elbocsátotta alkalmazottjainak kilencven százalékát

Mission
Mission Critical Linux[CNET] A linuxos fürtözési technológiájáról ismert Mission Critical Linux elbocsátotta alkalmazottjainak kilencven százalékát. A cég Convolo nevű high-end terméke iránt, amely a fürtözési technológiát is tartalmazza, korántsem volt akkora az érdeklődés, mint ahogy azt a Mission Critical Linuxnál tervezték.

A vállalatot az elmúlt hat hónapban megpróbálták eladni, két komoly érdeklődő is volt -- egyes hírek szerint az egyik potenciális vevő a Linuxos piac vezető vállalata, a Red Hat lett volna -- ám végül egyikkel sem sikerült nyélbe ütni az üzletet. A Red Hat egyébként még a tavasszal ki fogja adni a Red Hat Advanced Server nevű high-end termékét, amely szintén tartalmaz továbbfejlesztett fürtözési technológiát.

A Mission Critical Linuxnál a létszámleépítés után csupán hat ember maradt, pedig nem is volt olyan rég, hogy a cég a Compaq UNIX-os szakembergárdájából is elcsábított mérnököket.

Rick Angell, a vállalat egyik alapítója és elnöke egy új társaságot alapított (a befektetőkről egyelőre nem lehet sokat tudni), amely hamarosan a Mission Critical Linux LLC nevet fogja felvenni, és felvásárolta a régi cég vagyontárgyait.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról