Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 13. 13:20

Itthon is bemutatkozott a QuarkExpress 5.0

[MacAcademia] A kiadványszerkesztô és webfejlesztô programok oktatásával foglalkozó

[MacAcademia] A kiadványszerkesztô és webfejlesztô programok oktatásával foglalkozó MacAcademián március 12-én a Quark Inc. hazai képviselete a felhasználók számára bemutatta az itthoni piacvezetô kiadványszerkesztô program, a QuarkXPress legújabb verzióját. A bemutatott program alkalmas honlapok tervezésére, táblázatok kezelésére és rétegek alkalmazására.

A Quark célkitűzése a "Tördelj egyszer, terjeszd mindenütt!", így a program fejlesztôi a kiadványszerkesztésben jártasak számára ismerôs környezetet tette honlapok megalkotására alkalmassá. A felhasználók kívánságát meghallgatva külön paletta és új parancsok segítik táblázat létrehozását és módosítását, így növelve a munkavégzés hatékonyságát. A többnyelvű kiadványok készítésénél hasznos ­ más programokból ismert ­ rétegtechnika is megjelent az ötös verzióban. A nyomdai elôkészítés során fontos színtér és PDF állomány kezelési képesség az alkalmazás egyik erôsségévé vált.

A felhasználók kérésére a közeljövôben további bemutatókra kerül sor, amelyen a Quark 5.0 egy-egy újdonságát részletesen ismeretetik meg a résztvevôkkel. A bemutatónak helyt adó oktatási cég hasonló bemutatókat rendez a közeljövôben az Adobe InDesign 2.0, PhotoShop 7.0 és Acrobat 5.0 szoftverekrôl.

a címlapról