:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 8. 14:11

Az IDC szerint a Sun vezeti a UNIX szerverek piacát

A Sun Microsystems bejelentette, hogy hogy az International Data Corp felmérése szerint a vállalat mind a leszállított számítógépek, mind pedig forgalom tekintetében az első helyet szerezte meg a UNIX szerverek piacán 2001-ben.

A Sun Microsystems bejelentette, hogy hogy az International Data Corp felmérése szerint a vállalat mind a leszállított számítógépek, mind pedig forgalom tekintetében az első helyet szerezte meg a UNIX szerverek piacán 2001-ben.

A Sun évről évre fenntartja piacvezető pozícióját a UNIX szerverekből származó bevétel tekintetében. 2001-ben a vállalat UNIX forgalma 6,9 milliárd dollár volt, a második helyezett a HP lett, a harmadik helyet pedig az IBM szerezte meg. A Sun ezen felül vezető a leszállított UNIX szerverek tekintetében is, a cég által eladott 263,927 UNIX szerver több, mint a HP és az IBM összesített eredménye.

"Két héttel ezelőtt a Gartner Dataquest kijelentette, hogy a Sun tisztán vezeti a UNIX szerverek piacát, a negyedik negyedévben ugyanis 600 millió dollárral, a 2001-es évben pedig közel 3 milliárd dollárral múlta felül a legközelebbi versenytársának forgalmát" -- nyilatkozta Shakin Khan, a Sun piaci versenyért felelős igazgatója. "Ma az IDC bejelentette, hogy a Sun világszerte vezet a leszállított UNIX szerverek számát illetve a belőlük származó bevételt tekintve is."

A Sun piaci pozíciója erősödött, ahogy az elmúlt két év során a vállalat felfrissítette megbízható és skálázható end-to-end IT infrastruktúra kínálatát. A Sun kínálatában többek között az új UltraSPARC III processzorra épülő szerverek és munkaállomások, teljesen új StorEdge tárolóeszközök és a Sun ONE end-to-end szoftverkörnyezet illetve termékcsoport található.

Az IDC adatai szerint a Sun Fire termékcsaládba tartozó gépek eladásai a harmadikról a negyedik negyedévre 90 százalékkal növekedtek ezzel felülmúlva az IBM pSeries-t. A negyedik negyedévben a Sun szerverforgalmának több, mint 50 százaléka származott az UltraSPARC III processzoros Sun Fire szerverekből, amely egyértelműen sikeres termékváltásról tanúskodik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.