Szerző: Vörös Péter

2002. március 6. 11:49

A legfrissebb EMC Celerra megoldások új szinten szolgálják ki a NAS-igényeket

[Hill and Knowlton Hungary] Tovább erősítette vezető pozícióját a hálózatra csatlakozó tárolóeszközök (NAS) piacán az EMC a Celerra File Server tegnap bejelentett új hardver-, szoftver- és szolgáltatási termékeivel. Az új termékek azon cégek igényeit célozzák meg, amelyek a NAS technológiát alkalmazzák az alapvető üzleti funkciók kiszolgálásához, és éppen ezért olyan speciális tárolási megoldásokra van szükségük, amelyek megfelelő támogatást nyújtanak a fájlokban tárolt, egyre kritikusabb fontosságú információ kezeléséhez.

[Hill and Knowlton Hungary] Tovább erősítette vezető pozícióját a hálózatra csatlakozó tárolóeszközök (NAS) piacán az EMC a Celerra File Server tegnap bejelentett új hardver-, szoftver- és szolgáltatási termékeivel. Az új termékek azon cégek igényeit célozzák meg, amelyek a NAS technológiát alkalmazzák az alapvető üzleti funkciók kiszolgálásához, és éppen ezért olyan speciális tárolási megoldásokra van szükségük, amelyek megfelelő támogatást nyújtanak a fájlokban tárolt, egyre kritikusabb fontosságú információ kezeléséhez.

Az újonnan bejelentett termékekkel az EMC lényeges mértékben megnövelte a NAS implementációk kapacitását, teljesítményét, kapcsolódási lehetőségeit és felügyelhetőségét, új lehetőségeket teremtve az üzletmenet-folytonosság és a NAS/SAN (tárolóeszköz-hálózat) integrációja terén.

K. Szabó Zoltán, az EMC Magyarország ügyvezető igazgatója így látja: "A magyarországi EMC a hardvereladásokon belüli NAS részarány növekedését várja. Ennek előfeltétele a szükséges hálózati technológiák bevezetése, amire számos példát találunk a nagyvállalati ügyfélkörben. Az év második felében növekvő érdeklődést és vásárlásokat várunk, a nagyobb volumenű beszerzések a következő évben, 2003-ban valószínűsíthetők."

David Donatelli, az EMC a platformokért felelős ügyvezető alelnöke így nyilatkozott: "Számos vásárlónk, aki a költségoldalon és a termelékenység területén jelentkező előnyök miatt alkalmazott NAS-rendszereket a fájlok konszolidációjához, azon kapta magát, hogy infrastruktúrájuk immár a NAS lehetőségeinél magasabb szintet igényel. A mai bejelentésekkel az EMC kiterjeszti a NAS-ok kínálta lehetőségeket, ugyanakkor pontosan a ma elvárt hiperkonszolidációt, platformautomatizálást és üzletmenet-folytonosságot biztosítja."

A termékbejelentéseken kívül az EMC azt is közölte, hogy a massachusettsi Southboroughban megnyitotta az EMC NAS Competency Centert -- egy világszínvonalú létesítményt, amelynek célja, hogy segítse a vásárlókat a kritikus fontosságú NAS-alkalmazások megtervezésében, bevizsgálásában és az "elveket igazoló" környezetek kialakításában. "Most, hogy egyre több vásárló alapozza üzletét NAS-ra, nagyobb befektetéseket várnak el a gyártóktól a bonyolult NAS-környezetek az éles üzem előtti tesztelésével kapcsolatban" -- mondta Donatelli. "Ez felgyorsítja a megvalósítást és leveszi az üzleti kockázat terhének nagy részét a NAS-környezeteiket új szintre emelni kívánó vásárlók válláról."

A bejelentés számos iparág-első újítást tartalmaz:

Hiperkonszolidáció: Egyedi eszközök az adatnövekedés és az eddiginél is jobb hozzáférés érdekében

  • Celerra Data Mover 510: A Celerra Data Moverek max. 14 dedikált fájlszerverből álló clusterek -- az eredmény páratlan teljesítmény és hibatűrés. A Data Mover 510 új, kétprocesszoros kialakítása a korábbi generációs Celerra kapacitásának, teljesítményének és kapcsolódási lehetőségeinek kétszeresét kínálja. E bővítéssel a Celerra tovább növelte a piac összes többi NAS termékéhez képest az előnyét és ily módon akár 52 terabájtra növelhető a tárolási kapacitása, másodpercenként 200 ezer művelet kiszolgálására képes és akár 224 közvetlen hálózati kapcsolatot is kiszolgál.
  • A Celerra HighRoad továbbfejlesztései: Az egyetlen szoftver, amelyik nagy méretekben kínál intelligens, többutas fájlmegosztást (multi-path file sharing, MPFS) -- az EMC Celerra HighRoad -- most már képes a helyi fájlrendszer replikációjára az EMC TimeFinder szoftverével, a Fail Safe hálózati rendszerrel védekezik az IP hálózat hibái ellen, támogatja a lokalizációt, valamint a virtuális LAN-okat -- no és természetesen az új Celerra Data Moverek és a Celerra operációs környezet megnövekedett méretezhetőségét.
  • Celerra Windows 2000 támogatás: Számításba véve, hogy idén várhatóan a Windows-vásárlók mintegy 60 százaléka kíván átállni Windows NT-ről Windows 2000-re, a Celerra immár natív módon támogatja a Microsoft Windows 2000 operációs rendszerét -- beleértve az olyan speciális felügyeleti és biztonsági funkciókat, mint a Windows Active Directory, a Lightweight Access Directory Protocol (LDAP), a Kerberos hitelesítési rend és a Microsoft Management Console (MMC) eszközei.

Platformautomatizálás: Az üzembe helyezést és a felügyeletet egyszerűsítő funkciók

  • Celerra Configuration Wizard: Ez az új eszköz automatizálja és felgyorsítja a legnagyobb és legbonyolultabb konfigurációk implementációját is, gyakorlatilag megszüntetve a kézi telepítésből származó hibákat és roppant mértékben lecsökkentve a NAS környezetek éles üzembe helyezéséhez szükséges időt.
  • NAS Migration Services: Az EMC Celerra Data Migration Service (CDMS) célja, hogy segítse a vásárlókat a NAS-eszközök még centralizáltabb, még jobban felügyelhető megoldássá szervezésében -- problémamentes, automatizált online és ütemezett átállási szolgáltatásokkal az NFS és CIFS környezetekhez. Egyetlen más versenytárs NAS-gyártó sem kínál online átállási szolgáltatásokat a NAS-konszolidációs projektekhez.

Folyamatos üzletmenet: A teljes információhalmaz kiemelt szintű védelme

  • Celerra Concurrent Copy Backup (mentés egyidejű másolással): Az óránként akár 300 GB sebességű mentési teljesítményt nyújtó Celerra új szabványt állít fel az NDMP alapú szalagos mentések terén. A Celerra Concurrent Copy Backup (CCB) szoftverrel nagysebességű, online NDMP biztonsági mentés végezhető a fájlkiszolgálási teljesítmény vagy a hálózati forgalom lerontása nélkül, még akkor is, ha mindez a nap kellős közepén történik. Az EMC az egyetlen olyan NAS-gyártó, amely ezt a fajta, nem romboló, magas szintű teljesítményt nyújtó mentési rendszert kínálja.
  • Az EMC Data Manager kezeli az NDMP-t: A CCB-n kívül az EMC Celerra kibővített NDMP mentési lehetőségeket kínál NFS, CIFS és többprotokollos környezetekhez is. Az EMC Data Manager (EDM), a CommVault Galaxy, a Legato Networker, a Veritas NetBackup és az Atempo (Quadratec) TimeNavigator NDMP alapú biztonsági mentési megoldásai immár igazoltan együttműködnek a Celerrával.
  • TimeFinder/FS: Az új TimeFinder/FS szoftverrel a vásárlók tartalék példányokat készíthetnek a fájlrendszerekről. E példányok használhatók helyreálláshoz katasztrófából, teszteléshez vagy egyéb feladatokra (például biztonsági mentéshez helyi és távoli telephelyeken). Ezt a fajta "termelékeny védelmet" egyetlen más tárolóeszköz-gyártó sem kínálja NAS-környezeteihez.

Az EMC a NAS-piac vezető gyártója. Az IDC felmérései szerint 2001-ben az EMC 42,3 százalékos részesedéssel bírt a NAS piacon -- közel 10 százalékkal nagyobbal, mint a korábbi piacvezető. Az IDC becslései szerint a NAS-piac a 2001-es 1,89 milliárd dollárról 2005-re közel 6 milliárdosra fog nőni. A hálózatra csatlakozó tárolóeszközök a hálózatos információtároló eszközök (NIS) egyik része (a másik a SAN). Az EMC a NIS-piac vezetője is: 38,9 százalékos részesedéssel bír. Az IDC előrejelzései szerint a külső hálózati tárolóeszközök piaca a 2001-es 8,5 milliárd dollárról 2005-re közel 19,6 milliárdosra fog nőni. Az IDC arra számít továbbá, hogy a közvetlenül csatlakozó tárolóeszközök (DAS) piaca ugyanezen idő alatt 18 százalékot fog esni.

A tegnap bejelentett összes termék már kapható, kivéve a Celerra Concurrent Copy Backup-ot, amelyik széles körben 2002 második negyedévében lesz elérhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról