:

Szerző: roberto

2002. március 12. 18:14

Megjelent a már négy éve fejlesztett Mozilla webböngésző 0.9.9-es verziója

[Mozilla.org] Megjelent a Mozilla webböngészQ 0.9.9-es verziója. Az 1.0 elQtti utolsó kiadás legnagyobb újdonsága talán az, hogy böngészQ ezentúl támogatja W3C által fejlesztett XML-alapú képletleírónyelvet, a MathML-t. További újdonság, hogy teljesen átdolgozták a View menü Page Info menüpontját, a funkció használatával szinte mindent megtudhatunk az éppen megnyitott oldalról. Az új verzióba közvetlenül is beépítették a TrueType-renderelQ FreeType2 könyvtárat, így a Mozilla UNIX-os verziói képesek önállóan is a TrueType fontok megjelenítésére; a kiadáshoz fqzött megjegyzések szerint a dolog néhány beállítás elvégzése után még Solarison és HPUX-on is mqködik (a legtöbb Linuxban már maga az X-szerver, vagy egy fontszerver -- például az xfs -- elvégzi ezt a feladatot).

Mozilla[Mozilla.org] Megjelent a Mozilla webböngésző 0.9.9-es verziója. Az 1.0 előtti utolsó kiadás legnagyobb újdonsága talán az, hogy böngésző ezentúl támogatja W3C által fejlesztett XML-alapú képletleírónyelvet, a MathML-t. További újdonság, hogy teljesen átdolgozták a View menü Page Info menüpontját, a funkció használatával szinte mindent megtudhatunk az éppen megnyitott oldalról. Az új verzióba közvetlenül is beépítették a TrueType-renderelő FreeType2 könyvtárat, így a Mozilla UNIX-os verziói képesek önállóan is a TrueType fontok megjelenítésére; a kiadáshoz fűzött megjegyzések szerint a dolog néhány beállítás elvégzése után még Solarison és HPUX-on is működik (a legtöbb Linuxban már maga az X-szerver, vagy egy fontszerver -- például az xfs -- elvégzi ezt a feladatot).

MathML a Mozillában

Sok minden változott a nyomtatási beállítások körül, új Page Setup dialógusablak került a programba, és a nyomtatási előkép funkciót egy hasznos kis eszköztárral bővítették ki. A friss verzió már tartalmazza annak a zlib biztonsági hibának a javítását is, amelyet a napokban fedeztek fel. A Mozilla 0.9.9 forráskódja, valamint a Windowsra, Linuxra, Macintoshra, OS/2-re és Solarisra fordított binárisok a mozilla.org-ról tölthetőek le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.