Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

A Dell kedvező árú Vostro noteszeket küldött piacra

Bányai György, 2008. május 05. 11:31
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Egyesült Államokban május elsejétől vásárolható meg a Dell Vostro notebook-sorozatának két új modellje. A noteszgépeket a gyártó 13,3 és 15,4 hüvelykes kijelzővel tálalja, amelyeket egy 17 hüvelykes óriás is követhet május közepén.

hirdetés
[HWSW] Az Egyesült Államokban május elsejétől vásárolható meg a Dell Vostro notebook-sorozatának két új modellje. A noteszgépeket a gyártó 13,3 és 15,4 hüvelykes kijelzővel tálalja, amelyeket egy 17 hüvelykes óriás is követhet május közepén.

A Dell a 13,3 hüvelykes kijelzővel szerelt 2,02 kilogrammos 1310 és 15 hüvelykes, 2,59 kilogrammos 1510 vállalati noteszgépeket azoknak a kisvállalati felhasználóknak szánja, akik a géppark bővítése során szem előtt tartják a költséghatékony termékeket. A két új notesz kedvező áron nyújt Core 2 Duo processzorok által kínált számítási teljesítményt, a gépek igény esetén számos biztonsági extrát adhatnak, ezek között ujjlenyomat azonosítót, TPM (trusted platform module) 1.2 chipet és előtelepített bitonsági szoftvereket is találhatunk.

A Vostro noteszek vezeték nélküli hálózati csatolót, négy USB 2.0 és egy FireWire portot kaptak, a háttértár 80-tól 250 gigabájtig terjedő kapacitású merevlemezekből állhat, a memória pedig egészen 4 gigabájtig skálázható. A tálca nélküli optikai meghajtóval szerelt noteszeken Windows Vista és XP operációs rendszerek egyaránt futhatnak, amelyekre a Vostro sorozathoz hűen csak a vevő által kért szoftverek kerülnek telepítésre és mentesek a próbaverziós programoktól, vagy épp reklámszoftverektől.

Dell Vostro 1510

A két új Vostro közül a hétköznapibb méretű, 15,4 hüvelykes kijelzővel szerelt változat az olcsóbb, ez 600 dollárba kerül, a kisebb, 13,3 hüvelykes változatért pedig 750 dollárt kell fizetni. A Dell az újdonságokat május közepén egészíti majd ki egy 17 hüvelykes megjelenítővel szerelt változattal, ennek áráról, illetve a piacra érkezésének pontos dátumáról azonban még nem állnak rendelkezésre információk.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!