:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. május 13. 15:21

Hatalmas felbontású kijelző, HSDPA és GPS az új BlackBerryben

Hosszú pletykazuhatag végére tett pontot a Research In Motion, amikor bejelentette legújabb okostelefonját, a BlackBerry Boldot (BlackBerry 9000). A készülék mindent tartalmaz, ami 2008-ban ebben a kategóriában elvárható.

[HWSW] Hosszú pletykazuhatag végére tett pontot a Research In Motion, amikor bejelentette legújabb okostelefonját, a BlackBerry Boldot (BlackBerry 9000). A készülék mindent tartalmaz, ami 2008-ban ebben a kategóriában elvárható.

BlackBerry Bold A kimondottan üzletembereknek szánt BlackBerryk legfőbb ismertetőjegye a teljes QWERTY billentyűzet, ami a levelek, üzenetek írását teszi pofonegyszerűvé. Az új okostelefon a billentyűzete felett egy szokatlanul nagy, 480x320 pixel felbontású kijelzőt hordoz, ami elsősorban webböngészésnél jöhet jól, de az első tesztek szerint a videók is gyönyörűek, rajta. A BlackBerry Bold felhasználói már HSDPA sebességgel is internetezhetnek, lefedettség hiányában pedig a 802.11 a/b/g szabványú hálózatokkal szót értő Wi-Fi vezérlővel kapcsolódhatnak. A Wi-Fi hotspotok megtalálását beépített GPS-vevő segíti.

Az okostelefon nem csak üzleti készülékként állja meg a helyét, hanem multimédiás mindenesként is. A 480x320 pixeles kijelzőn jól mutatnak a videók, a beépített médialejátszó szoftver pedig akár az Apple iTunes-szal is képes szinkronizálni, így akár a teljes zenegyűjteményt egyetlen kattintással a készülékre másolhatja a tulajdonos. A dalokat akár a beépített hangszórón keresztül is vissza lehet hallgatni, de ha nem szeretnénk másokat zavarni, érdemes egy fülhallgatót csatlakoztatni a telefon szabványos, 3,5 mm-es jack aljzatához. A BlackBerry Boldban 1 gigabájtos beépített memória kapott helyet, ha ebből kifut valaki, microSD kártyákkal bővítheti a kapacitást, akár 16 gigabájtig. A BlackBerry Bold hátoldalán 2 megapixeles kamera kapott helyet, amelyhez LED-es segédfény szegődik társként, ha mostohák a fényviszonyok.

Az Egyesült Államokban júniustól lesz kapható a BlackBerry Bold, az ára 300-400 dollár között várható. Európába a nyár végére érkezhet az újdonság.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.