:

Szerző: Bányai György

2008. november 19. 10:31

A Motorola stílusos 5 megapixeles fotómobilt állít csatasorba

A Motorola új csúszkamobilja divatos formában nyújtja az 5 megapixeles fotók készítésének lehetőségét, a HSDPA adatátvitelt, a Wi-Fi kapcsolódást, valamint az FM-rádiót

[HWSW] A Motorola új csúszkamobilja divatos formában nyújtja az 5 megapixeles fotók készítésének lehetőségét, a HSDPA adatátvitelt, a Wi-Fi kapcsolódást, valamint az FM-rádiót

A VE66 a Motorola modellekre manapság jellemző stílusvilágban jelenhet meg még idén. A csúszkaforma alatt mindent megtalálunk, amire szükség lehet, a fényképkészítés mellett zenét és RDS-es FM-rádiót hallgathatunk, HSDPA sebességgel böngészhetünk, és vezeték nélküli hotspotokhoz is csatlakozhatunk. A telefon a fentiek mellett widgeteket is futtathat, mely programocskák közül már létezik a készülékre részvényárfolyam-, sportesemény-, valamint blogfigyelő is.

A 15,2 milliméter vékony mobil vörösszem eltávolításra is alkalmas fényképezőrésze az 5 megapixeles fotók élességét autofókuszos rendszerrel állítja be, mellé LED vaku, és elektronikus képstabilizátor is szegődik. A mobilba beépítették a Motorola Crystal Talk technológiáját, mely a beszélgetések során szűri nagy hatékonysággal a nem kívánt háttérzajokat. A vezeték nélküli hálózai csatolón, illetve a HSDPA adapteren keresztl elért weboldalak a 2,2 hüvelykes TFT kijelzőn jelennek meg, melynek felbontását a gyártó nem hozta nyilvánosságra, de szinte teljesen biztos, hogy 240x320 képpontból áll.


A VE66 a számítógéphez USB 2.0 kábellel kapcsolódhat, a zeneszámok áttöltése mellett ekkor a telefon modemként is használható. A Motorola a VE66 bejelentése mellett a MOTODEV widgetfejlesztő erőpróbát is meghirdette, melynek célja, hogy a készülékre (és valószínűleg több hasonlóra) minél több érdekes és hasznos segédprogram íródjon. A gyártó szerint a VE66 még idén decemberben a boltokba, vagy a szolgáltatókhoz érkezhet, azonban árát még nem ismerhetjük.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.