:

Szerző: Bányai György

2008. november 3. 11:52

Nagyobb felbontású kijelzővel érkezik a Samsung Omnia új változata

Egy ideje már kapható a Windows Mobile 6.1 operációs rendszerrel rendelkező Omnia érintőképernyős okostelefon, amelynek nagyobb felbontású kijelzővel szerelt változatát, a T*Omniát mutatta be most a Samsung.

[HWSW] Egy ideje már kapható a Windows Mobile 6.1 operációs rendszerrel rendelkező Omnia érintőképernyős okostelefon, amelynek nagyobb felbontású kijelzővel szerelt változatát, a T*Omniát mutatta be most a Samsung.

A Samsung T*Omnia kijelzőfelbontása a jelenleg kapható Omniának négyszerese, 480x800 képpont. Ez a kijelző leheletnyivel nagyobb is a korábbi változaténál, az i900-ban látható 3,22 hüvelykes helyett az T*Omniában 3,3 hüvelykes teljesít szolgálatot. A mobil a jelenleg kapható i900-hoz hasonlóan alkalmas 7,2 Mb/s sebességű HSDPA adatátvitelre, emellett 802.11 b/g vezeték nélküli hálózati csatoló, illetve Bluetooth 2.0 rádió is kerül bele.


Nem változott az öt megapixeles fényképező sem, ami továbbra is autofókuszos és képes az arcérzékelésre is. A szórakozás ebben a készülékben sem merül ki az MP3-állományok hallgatásában, a T*Omnia is lejátssza a DivX-, XviD-, MP4-, valamint a MOV-állományokat, melyek a microSD kártyákkal kiegészíthető 4, vagy 16 gigabájtnyi beépített flash memóriában tárolhatók.

A T*Omnia helymeghatározásra elődjéhez hasonlóan alkalmas, az i900 A-GPS vevőegysége változatlan formában dolgozik az új modellben is. A külsejét tekintve pár apró változtatáson átesett okostelefon fehérben, vagy feketében először a koreai piacon válik elérhetővé, az oda szánt változatok DMB szabványú tévétunerrel is rendelkeznek majd. A koreai bevezetést később egyéb piacok is követhetik, áráról egyelőre nincs információnk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.