Szerző: Bányai György

2008. november 27. 08:35

A Toshiba januártól gyártja 16 gigabájtos microSDHC kártyáit

A Toshiba bejelentette, hogy jövő év elejétől megkezdi 16 gigabájtos microSDHC kártyáinak sorozatgyártását. A microSD fotmátumú kártya mellett két normál méretű SDHC kártya is bemutatkozott

[HWSW] A Toshiba bejelentette, hogy jövő év elejétől megkezdi 16 gigabájtos microSDHC kártyáinak sorozatgyártását. A microSD fotmátumú kártya mellett két normál méretű SDHC kártya is bemutatkozott

A 16 gigabájtos, SD-C16G típusjelzésű flash-tároló SD-adapter segítségével természetesen továbbra is illeszthető a nagykapacitású, ám normál méretű kártyákat fogadó eszközökbe. A Toshiba a körömnyi méretű flash kártya mellett normál méretű SDHC kártyákat is bejelentett, ezek 8 és 16 gigabájtnyi tárhelyet kínálnak, és igen nagy sebességgel írhatók. Az SD-F16G és az SDF8G SDHC kártyák a gyártó állítása szerint akár 20 megabájt másodpercenkénti sebességgel is teleírhatók adattal.


A Toshiba árakat nem közölt a bejelentés során, a gyártás kezdetét azonban a két SDHC kártya esetében is elárulta. Míg a 8 gigabájtos változat már decemberben útnak indulhat, a nagyobb, 16 gigabájtos csak jövő év áprilisában. A Toshiba nem volt most a leggyorsabb, a SanDisk épp két hónapja jelentette be 16 gigabájtos microSD kártyáját, melyhez a Sony Ericsson mobilokban használatos Memory Stick M2 változatot is hozzácsapta. E két kártya sorrendben 99 és 129 dolláros áron, októbertől éri el a vásárlókat.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 12:28

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.