Szerző: Bányai György

2008. november 20. 16:22

Készül a GPS vevővel kiegészített SIM-kártya

A BlueSky és a Sagem Orga olyan SIM-kártya fejlesztését jelentette be, mely nem csak a GPS-vevőegységet tartalmazza, hanem a vételhez szükséges antennát is.

[HWSW] A BlueSky és a Sagem Orga olyan SIM-kártya fejlesztését jelentette be, mely nem csak a GPS-vevőegységet tartalmazza, hanem a vételhez szükséges antennát is.

A Sagem Orga és a 2005-ben alapított, luxemburgi BlueSky stratégiai együttműködése olyan SIM-kártyát eredményezhet, melyben egy komplett GPS-vevőegység, valamint annak antennája is megtalálható. Ez a megoldás a szolgáltatóknak is kedvezhet, akik a helymeghatározással kapcsolatos kisalkalmazásokat tartalmazó, navigációra is alkalmas kártyát akciózhatják majd az új belépőknek. A különleges SIM olcsóbb telefonokat is felvértezhet a helymeghatározás képességével.


A SIM-kártya A-GPS technológiát használ, ami egyrészt a mobiltoronyok távolságából képes a helyzetet megbecsülni, másrészt egy szerverről letölti a műholdak adatait, ezzel rövidítve a hidegindulást. Azt, hogy a mobiltelefonokban milyen szoftveres változtatásokra van szükség ahhoz, hogy az új SIM helymeghatározó képessége is hasznosítható legyen, még nem ismert, de számos, jelenleg is elérhető alkalmazás létezik már ma is amelyek a SIM-kártyákról töltődnek be.

A BlueSky Positioning vállalatot 2005-ben alapították, székhelye Luxemburgban van. A BlueSky a SIM-kártya alapú helymeghatározó eszközök és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésére szakosodott. A SIM-kártyából egyenesen következik, hogy a helymeghatározó hardverekkel és szolgáltatásokkal megcélzott terület a GSM és a 3G mobiltelefonoké.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 13:05

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.