:

Szerző: Bányai György

2008. november 25. 17:12

A Motorola a QWERTY-billentyűzetes mobilok piacát sem hagyja érintetlenül

A Motorola mostanában számtalan telefonnal jelentkezett, és most a QWERTY-billentyűzettel ellátott mobilok egyre népesebb piacára szánt QA30 Atiláról szivárogtak ki részletek.

[HWSW] A Motorola mostanában számtalan telefonnal jelentkezett, és most a QWERTY-billentyűzettel ellátott mobilok egyre népesebb piacára szánt QA30 Atiláról szivárogtak ki részletek.

A Motorola QA30 2,8 hüvelykes, 240x320 képpontos kijelzővel rendelkezik, melyen Windows Mobile 6.1 Professional operációs rendszer egy egyszerűsített kezelőfelület mögé rejtve terelgeti a tartalmat. A mobil -- bár még nem közölte a Motorola a részleteket -- számos segédprogramot is tartalmazni fog, melyek között widgeteket is szép számmal találunk majd.


A Motorola QA30 Atila a gyártó első olyan mobiltelefonja, mely QWERTY billentyűzettel rendelkezik és egyben szétcsúsztatható kivitelű. Van benne 802.11 b/g vezeték nélküli hálózati csatoló, mellé 7,2 Mbps le- és 1,8 Mbps feltöltési sebességet biztosító HSUPA-adaptert párosítottak arra az esetre, ha eltávolodnánk egy hotspot hatókörétől. Természetesen a két vezeték nélküli adatátviteli lehetőség mellett a Bluetooth 2.0 adóvevő és a 3,5 milliméteres füllhallgató aljzat már egyáltalán nem számít extrának.

A QA30-ban található microSD kártyahely, melybe akár 32 gigabájtos kártyák is csúsztathatók lesznek. A hátoldal egy 2 megapixeles kamera számára biztosít helyet, melyről még nem tudhatjuk, hogy autofókuszos lesz-e. A Motorola QA30 Atilával kapcsolatban még nem ismert, hogy mikor és mennyiért lehet majd megvásárolni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.