Szerző: Bányai György

2008. november 14. 16:17

Az Eye-Fi 4 gigabájtos Wi-Fi-s SDHC kártyával ünnepli az egyéves évfordulót

Tavaly ősszel érkezett a boltok polcaira az Eye-Fi Wi-Fi adóvevőt is tartalmazó SD-kártyája. A gyártó az első születésnapot egy négy gigabájtos változattal ünnepli.

[HWSW] Tavaly ősszel érkezett a boltok polcaira az Eye-Fi Wi-Fi adóvevőt is tartalmazó SD-kártyája. A gyártó az első születésnapot egy négy gigabájtos változattal ünnepli.

Egy évvel a 2 gigabájtos Eye-Fi kártya bemutatkozása után születésnapi változatot dob piacra az Eye-Fi, melyben 4 gigabájtra emelte a kapacitást. Az új kártya 129 dollárért vásárolható meg. Az Eye-Fi memóriakártyával nem csak számítógépünkre tölthetjük fel automatikusan az elkészített képeket, hanem immár 25 megosztó-szolgáltatással is együttműködik -- mint például a Google Picasája, vagy a Flickr -- melyekre internetkapcsolatunkon keresztül képes elküldeni a képeket.


A szükséges paramétereket, igény szerinti képátméretezést előzőleg számítógépünkön keresztül kell beállítanunk. Az egy éve kiadott, 2 gigabájtnyi tárhellyel rendelkező Eye-Fi kártya ajánlott végfelhasználói ára 99 dollár volt, ennél némileg magasabb a most bejelentett 4 gigabájtos kártya 129 dolláros ára. Az Eye-Fi gyakorlatilag bármilyen fényképezőgépben használható, mely SD-kártyákra rögzíti a képeket.

A szülinapi kiadású kártyával elfelejthetjük a kábelezést, illetve a képek letöltögetését, ehelyett szimplán csak ki kell jelölnünk a PC-n, vagy Mac-en a könyvtárat, melyben tárolni szeretnénk őket, a többit elintézi maga a kártya. A vállalat nagy reményeket fűz az új kártyához is, főleg a karácsonyi szezon közeledtével.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 13:27

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.